08 marraskuu

AALTO IV: Hold Your Fire

takaisin
19:00

Jyväskylä, Yliopiston juhlasali

Illat hämärtyvät. Lehdet putoavat. Ilmassa on alkavan talven tuoksu.

Tähän herkkään tunnelmaan Ilmavoimien Big Band uppoutuu vuoden viimeisessä AALTO -konsertissaan. Konsertin solisti Julia Oschewsky on laulaja-lauluntekijä, jonka lyyriset ja tunteikkaat sävellykset kertovat tarinoita kaipauksesta, kohtaamisista ja elämän jatkuvasta muutoksesta. Oschewskyn musiikissa kuulee kaikuja Glen Hansardin, Joni Mitchellin ja Leslie Feistin musiikista ja Julia onkin nimennyt kyseiset artistit innoittajikseen.

Ed Partyka on luonut nerokkailla bigband -sovituksillaan taianomaisen tunnelman Julian herkkien sävellysten ympärille. Konsertin nimi Hold Your Fire on Julia Oschewskyn ja Ed Partykan neljännen yhteisen levyn nimikkokappale.

 

JULIA OSCHEWSKY (Ger)

“Erittäin motivoitunut laulaja, jonka mielenkiinto ulottuu yli jazzin maailman ja joka tavoittelee henkilökohtaista visiota musiikissa ja esittävissä taiteissa.” Näin häntä kuvaili kerran Theo Bleckman (newyorkilainen laulaja), jonka kanssa Julia työskenteli viettäessään lukukautta ulkomailla Manhattan School of Music- musiikkioppilaitoksessa.

Julia syntyi Mainzissa, Saksassa vuonna 1981 ja varttui Bingenissä Rein-joen varrella, mutta  ilmoitti kuitenkin Amsterdamin olevan kotiasemapaikkansa 2003-2016, missä hän opiskeli jazz-laulua konservatoriossa. Palattuaan Saksaan vuonna 2016 hän sävelsi, kävi kiertueilla, esiintyi ja äänitti monille yhtyeille ja niiden kanssa. Näihin kuului Julian akustinen duo ”Kleingartenanlage“ ja tietenkin Ed Partyka Jazz Orchestra. Julian sävellyksiä voidaan kuvailla lyyrisiksi, intiimeiksi ja rehellisiksi, joskus hiljaisiksi, mutta myös puhtaiksi ja voimakkaiksi, täysiverisiksi soundiltaan, tarttuviksi melodioiksi, jotka hengittivät laulaja-lauluntekijän henkeä, joka on ilmeisesti aina uinunut hänen sisällään.

 

ED PARTYKA (USA)

Yhdysvaltalaissyntyinen, lähes 30 vuotta Euroopassa asunut ja tällä hetkellä Itävallassa vaikuttava pasunisti, säveltäjä, sovittaja ja orkesterinjohtaja Ed Partyka (s. 1967) on UMO Helsinki Jazz Orchestran taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari vuodet 2020–2021. Partyka on työskennellyt useiden keskeisten eurooppalaisten bigbandien, kuten saksalaisten hr-Bigbandin ja NDR Bigbandin sekä Wienin ja Zurichin jazzorkesterien kanssa vierailevana kapellimestarina, suunnittelijana ja sovittajana. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Bob Brookmeyerin, Carla Bleyn, Robben Fordin ja jopa Sunrise Avenuen kanssa ja johtaa omaa orkesteriaan Ed Partyka Jazz Orchestraa. Hän toimii Grazin yliopiston jazzosaston johtajana ja opettaa säveltämistä Luzernin ammattikorkeakoulussa Sveitsissä. Ed Partyka tunnetaan korkealuokkaisena orkesterin harjoittajana ja orkesteriosaamisen kehittäjänä.

 

Liput tulevat myyntiin Elokuussa. Pysy kuulolla!

Kapellimestari
Ed Partyka
Solisti
Julia Oschewsky

Sijainti

Jyväskylän yliopiston päärakennus, 40100, Jyväskylä.

Muita konsertteja

Eeppinen Suomi Kymenlaakso Ilmavoimien soittokunta
30 heinäkuu

Eeppinen Suomi

Ilmavoimien soittokunta

Hamina, RUK:n Maneesi

19:00–21:15

Euroviisut Forever Kymenlaakso Ilmavoimien soittokunta
31 heinäkuu

Euroviisut Forever

Ilmavoimien soittokunta

Hamina, Kauppatori, Tattoo-klubi

20:00–23:30