Hyvät sotilasmusiikin ystävät,

tänäkin vuonna kansainvälinen yhteistyö näkyy tuotannoissamme, kun suomalaista sotilasmusiikkitaituruutta viedään kuultavaksi ja nähtäväksi Ruotsiin, Sveitsiin sekä Alankomaihin. Kesällä pääsemme nauttimaan kansainvälisestä Hamina Tattoosta, jossa vaikuttavien kuviomarssiesitysten lisäksi tapahtuman lämminhenkiset pihakonsertit tarjoavat yleisölle ja osallistujilleen ainutlaatuisia ja unohtumattomia elämyksiä. Pohjoinen ulottuvuus -teemaa kannatteleva Hamina Tattoo on tänä vuonna historiallinen Suomen ollessa uusi NATO:n jäsenmaa – tämä tekee tapahtumasta entistä mielenkiintoisemman niin esiintyjille kuin yleisölle. Kansainvälisten näyttävien esiintyjien ohella pääsemme jälleen nauttimaan suomalaisesta huippuosaamisesta sotilasmusiikin ja kuviomarssin saralla.

Kansainvälisten projektien lisäksi soittokuntamme näkyvät ja kuuluvat kotimaassamme useilla eri paikkakunnilla. Helsingin kesää elävöittävät vartioparaatit ja MIL-Espat. Puolustusvoimien kahdeksalla paikkakunnalla vieraileva MILjazz -kesäkiertue puolestaan tanssittaa kuulijoitaan ulkoilmakonserteissa energisellä musiikillaan. Pääsemme myös nauttimaan suomalaisen musiikin elävästä legendasta, Pepe Willbergistä, kun hän saapuu Laivaston soittokunnan ja Rakuunasoittokunnan solistiksi tarjoten kattavan kokonaisuuden ikivihreistä klassikoista uusiin Saimaa-albumin kappaleisiin.

Sotilassoittokuntiemme vahvuuksiin kuuluu monipuolisuus, mikä mahdollistaa ohjelmistomme rakentamisen siten, että jokaiselle kuuntelijalle löytyy jotain mieluista. Tuleva konserttituotantomme tarjoaa kuulijoilleen musiikkia klassisesta puhallinmusiikista big band -jazziin ja Atso Almilan alttosaksofonikonsertosta Henry Mancinin rakastetuimpiin elokuvaklassikoihin. Verkosta löytyvä Sotilassoittokuntien konserttikalenteri esittelee kaikkien kuuden soittokuntamme tulevat konsertit. Suosittelen myös tutustumaan soittokuntiemme monipuoliseen toimintaan ja ajankohtaisiin tapahtumiin sosiaalisen median kanavien kautta.

Nähdään tulevissa konserteissa!

Timo Kotilainen

Puolustusvoimien ylikapellimestari, musiikkikomentaja