Rakuunasoittokunta

Maavoimien soittokunta Rakuunasoittokunta

Maavoimien soittokunta Rakuunasoittokunta viettää 100-vuotisjuhlavuottaan 2021!

Rakuunasoittokunta on Lappeenrannassa Maasotakoulun yhteydessä toimiva Maavoimien soittokunta, jossa työskentelee 34 ammattimuusikkoa. Sen soittotoiminta keskittyy Itä- ja Kaakkois-Suomen alueelle. Soittokunnan päällikkökapellimestarina toimii musiikkimajuri Riku Huhtasalo ja kapellimestarina musiikkimajuri Tomi Väisänen.

Vuonna 1921 perustettu Rakuunasoittokunta viettää juhlavuottaan. On kulunut 100 vuotta, kun Lappeenrantaan perustettiin Ratsuväkiprikaati ja sen yhteyteen soittokunta. Rakuunaperinteet ulottuvat kuitenkin aina 1600-luvulle saakka ja soittokunta ratsastaa vakaasti vielä tänäkin päivänä näitä perinteitä kunnioittaen musiikillaan ja uudistetulla m/17 ratsuväen puvullaan.

Syksyn konserttitarjonta on juhlava. Vartioparaatiin Helsinkiin soittokunta saapuu Rakuunakillan ratsuosaston kanssa loppukesästä. Syksyllä Rakuunasoittokunta 100 -juhlakonserttikiertue jalkautuu Tampereelle, Haminaan, Joensuuhun, Mikkeliin ja tietenkin Lappeenrantaan. Itsenäisyyspäivää juhlitaan jo perinteeksi muodostuneella Ilta isänmaalle -konsertilla ja Saipa kannustetaan voittoon Jukurit-Saipa Suomen Reserviupseeriliiton 90-vuotisteemaottelussa Mikkelissä. Lisäksi Rakuunasoittokuntaa voi kuulla lukuisissa Puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen valatilaisuuksissa, paraateissa, seremonioissa ja muissa tilaisuuksissa.  Soittokunta esiintyy myös veteraani-, reserviläis- ja maanpuolustusjärjestöjen tilaisuuksissa.

Rakuunasoittokunta järjestää ja kehittää aktiivisesti konserttitoimintaa omalla soittotoiminta-alueellaan ja tekee yhteistyötä muiden musiikkialan toimijoiden kanssa. Esimerkiksi Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa soittokunnalla on joka vuosi erilaisia yhteistyöprojekteja. 

Tästä pääset katsomaan musiikkivideoitamme Youtube-kanavallemme.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme juhlavuotta!

Päällikkökapellimestari

Musiikkimajuri Riku Huhtasalo

Päällikkökapellimestari
Riku Huhtasalo
Musiikkimajuri Riku Huhtasalo
Kapellimestari
Musiikkimajuri Tomi Väisänen
karttakuva rakuunasoittokunta

Rakuunasoittokunnan konsertit

Suodata kalenterin tuloksia
Tyhjennä valinnat

Ei tuloksia, muuta hakuvaihtoehtoja.

MIL-Espa: Rakuunasoittokunta Uusimaa Rakuunasoittokunta
19 elokuu

MIL-Espa: Rakuunasoittokunta

Rakuunasoittokunta

Espan lava, Helsinki

Vapaa pääsy!

14:00