16 toukokuu

Henry Mancini 100v

takaisin
19:00

Maxim, Kuopio

Ilmavoimien Big Band feat. Matti Fredriksson – Henry Mancini 100v.
Kapellimestarina Ville Vannemaa
Vierailevana artistina multi-instrumentalisti Matti Fredriksson
Henry Mancinia (1924-1994) pidetään yhtenä elokuvahistorian tärkeimmistä säveltäjistä. Hänen palkintokaappiaan koristivat mm. neljä Oscar-palkintoa, Golden Globe -palkinto sekä kaksikymmentä Grammya. Mancinin elokuvamusiikille leimallista ovat vahvat melodiat, kaikkien tuntemat “korvamadot” – kuten Pink Panther ja Baby Elephant Walk – ajaton tunnelma sekä mielikuvituksellinen eri instrumenttien käyttö orkestraatioissa. Mancini oli lisäksi uraauurtava säveltäjä yhdistellessään ensimmäisten joukossa jazzin vaikutteita klassiseen myöhäisromanttiseen orkesterimusiikkiin.
Ilmavoimien Big Bandin Henry Mancini -konserttiin on valikoitunut kaikki tunnetuimmat, nautittavimmat sekä koskettavimmat helmet Mancinin uran varrelta. Orkesterin vierailevana artistina kuullaan myös multi-instrumentalisti Matti Fredrikssonia.
Ville Vannemaa on maamme kysytyimpiä big band -kapellimestareita. Tällä hetkellä Turku Jazz Orchestran taiteellisena johtajana toimiva Vannemaa on vieraillut vuosikaudet niin UMO Helsinki Jazz Orchestran, Espoo Big Bandin kuin Oulu All-Star Big Bandin kapellimestarina. Vannemaalla on laaja kokemus big band -työskentelystä orkesterin johtamisen ohella myös sekä säveltäjä/sovittajana että orkesterimuusikkona mm. UMO:n saksofonisektiossa. Soittajana häntä on voinut kuulla myös mm. Jukka Perko Hurmio 2.0:n, Popedan, Valtteri Laurell Nonetin sekä Kalevi Louhivuori Quintetin riveissä.
Matti Fredriksson on genrerajoja venyttävä muusikko, multi-instrumentalisti ja tuottaja. Lapsena kansanmusiikista lähtenyt palo musiikkiin ja ääneen on vienyt hänet jazzbändin kitaristista sinfoniaorkesterin konserttimestariksi ja hevibändin kosketinsoittajasta miksauspöydän taakse studioon. Hän on pitänyt soolokonsertteja viulistina, toiminut orkesteri- ja kamarimuusikkona ja tullut aikanaan tutuksi myös suomalaiselle iskelmäyleisölle Yölintu-yhtyeen kitaristina. Lisäksi hän on toiminut freelance-muusikkona teattereissa, keikoilla ja studiosessioissa. Oman lisänsä hänen monipuoliseen ja herkkään ilmaisuunsa soitossa tuo pitkä ura studiotyössä musiikkituotantojen parissa, joissa erilaisten soundimaailmojen luominen on soittamisen lisäksi hänen suuri intohimonsa.
Tervetuloa!
Kapellimestari
Ville Vannemaa

Sijainti

Ohjelmaravintola Maxim, 70110, Kuopio.

Muita konsertteja

Big Band -puistokonsertti Etelä-Pohjanmaa Ilmavoimien soittokunta
16 kesäkuu

Big Band -puistokonsertti

Ilmavoimien soittokunta

Kauhava, Lentokonepuisto

Vapaa pääsy!

15:00–17:00

Eeppinen Suomi Kymenlaakso Ilmavoimien soittokunta
30 heinäkuu

Eeppinen Suomi

Ilmavoimien soittokunta

Hamina, RUK:n Maneesi

19:00–21:15

Euroviisut Forever Kymenlaakso Ilmavoimien soittokunta
31 heinäkuu

Euroviisut Forever

Ilmavoimien soittokunta

Hamina, Kauppatori, Tattoo-klubi

20:00–23:30

AALTO IV: Hold Your Fire Keski-Suomi Ilmavoimien soittokunta
08 marraskuu

AALTO IV: Hold Your Fire

Ilmavoimien soittokunta

Jyväskylä, Yliopiston juhlasali

19:00–21:30