2 Ylikapellimestarin tervehdys

Arvoisat sotilasmusiikin ystävät!

Olemme sotilasmusiikkialalla kohdanneet tilanteen, jollaista ei ole aiemmin koettu, eli emme ole saaneet esiintyä. Jopa sotavuosina sotilassoittokunnat saivat esiintyä. Tilaisuudet olivat tuolloin voittopuoleisesti sankarihautajaisia tai suruntorjuntatyötä ja muun muassa tanssiminen oli kielletty.

Nykyisessä poikkeuksellisessa tilanteessa olemme pyrkineet paikkaamaan tilannetta julkaisemalla uutta sekä hieman vanhempaakin videotuotantoa sosiaalisen median kanavillamme. Toivottavasti julkaisumme ovat tavoittaneet Teidät ja olette viihtyneet niiden parissa.

Tervehdystä kirjoittaessani näyttää siltä, että sulkutilaa pikku hiljaa puretaan. Toivonkin, että syksyn konserttitarjontamme voidaan toteuttaa mahdollisimman pitkälti suunnitelmien mukaan, taikka ainakin kulloisiakin kokoontumisrajoituksia noudattaen.

Kiitos toimikauteni aikana saamastani kannustuksesta sekä rakentavasta palautteesta. Uskon elävän musiikin emotiaaliseen voimaan, ja toivotankin Teille tunteikkaita hetkiä sotilasmusiikkialan konserttien parissa.

Jyrki Koskinen Puolustusvoimien ylikapellimestari, musiikkieverstiluutnantti