5 Laivaston soittokunta

Laivaston soittokunta

Laivaston soittokunta on vuonna 1919 perustettu Merivoimien soittokunta. Tammikuussa 2020 soittokunta pääsi muuttamaan uusiin toimitiloihinsa Turun Heikkilän kasarmialueelle. Konsertit ja esiintymiset kuljettavat Laivaston muusikoita laajalla toimialueellaan Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Pohjanmaalla. Monipuolisen konserttitoiminnan ohella soittokunta esiintyy erityisesti Merivoimien seremonioissa ja juhlatilaisuuksissa.

Päällikkökapellimestari

Musiikkikomentaja-kapteeni Juha Ketola

Kapellimestari

Musiikkikapteeni-luutnantti Tero Haikala

Konsertit

UUSIA TUULIA, Turku

Liput 20 / 15 / 10 € ennakkoon Lippupisteestä ja ovelta tuntia ennen konserttia.
  • Ke 10.03.2021
    klo 19.00
    Sigyn-sali, Turku

Laivaston soittokunta
Tero Haikala, kapellimestari
Tuulia Ylönen, klarinetti

Solistina loistaa Suomen kansallisoopperan orkesterin klarinetin vuorotteleva äänenjohtaja ja Crusell-viikkojen taiteellinen johtaja Tuulia Ylönen. Hän tulkitsee englantilaisen Martin Ellerbyn säveltämän klarinettikonserton.

Konsertin alussa kuullaan kansainvälisesti tunnetun pelimusiikin tekijän ja sovittajan Jonne Valtosen teos Avaus. Ohjelmassa on myös Minna Leinosen uusi teos Meeting Points. Kathryn Salfelderin Cathedrals-teoksen myötä päästään suurten katedraalien ja vanhan kirkkomusiikin tunnelmiin väritettynä omintakeisilla ja eksoottisilla sävyillä. Suomesssa ensi kertaa kuultava Omar Thomasin teos Come Sunday vie riemukkaaseen ja virtuoottiseen gospel-musiikin maailmaan.

Konsertin kesto on noin kaksi tuntia sisältäen väliajan.

Lastenkonsertti BREMENIN SOITTONIEKAT

  • Ke 17.03.2021
    klo 18
    Sigyn-sali, Turku

Laivaston puhallinkvintetti
Reijo Borman, kertoja

Laivaston puhallinkvintetti ja kertoja Reijo Borman tarjoilevat konsertin lapsille ja tarinoiden ystäville!

Grimmin veljesten satuun pohjautuvassa Stanley Friedmanin säveltämässä musiikkisadussa eläimet pakenevat Bremeniin, jossa voi elää vapaasti ilman huonokäytöksisiä isäntiä.

Konsertti on osa Lasten musiikkijuhlien ohjelmaa.