5 Laivaston soittokunta

Laivaston soittokunta

Laivaston soittokunta on vuonna 1919 perustettu Merivoimien soittokunta. Tammikuussa 2020 soittokunta pääsi muuttamaan uusiin toimitiloihinsa Turun Heikkilän kasarmialueelle. Konsertit ja esiintymiset kuljettavat Laivaston muusikoita laajalla toimialueellaan Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Pohjanmaalla. Monipuolisen konserttitoiminnan ohella soittokunta esiintyy erityisesti Merivoimien seremonioissa ja juhlatilaisuuksissa.

Päällikkökapellimestari

Musiikkikomentaja-kapteeni Juha Ketola

Kapellimestari

Musiikkikapteeni-luutnantti Tero Haikala

Konsertit

Lastenkonsertti BREMENIN SOITTONIEKAT

Konsertti toteutetaan virtuaalisena
 • Pe 19.03.2021
  klo 18
  Sigyn-sali, Turku

Laivaston puhallinkvintetti
Reijo Borman, kertoja

Laivaston puhallinkvintetti ja kertoja Reijo Borman tarjoilevat konsertin lapsille ja tarinoiden ystäville!

Grimmin veljesten satuun pohjautuvassa Stanley Friedmanin säveltämässä musiikkisadussa eläimet pakenevat Bremeniin, jossa voi elää vapaasti ilman huonokäytöksisiä isäntiä.

Konsertti on osa Lasten musiikkijuhlien ohjelmaa.

PERUTTU Aurajoki I: UUSIA TUULIA

Konsertti on peruttu
 • La 20.03.2021
  klo 18.00
  Turku

Laivaston soittokunta
Tero Haikala, kapellimestari
Tuulia Ylönen, klarinetti

Laivaston soittokunnan uuden Aurajoki-sarjan avauskonsertti alkaa juhlavasti Dmitri Šostakovitšin juhla-alkusoitolla. Martin Ellerbyn säveltämän klarinettikonserton tulkitsee Tuulia Ylönen, joka toimii Suomen kansallisoopperan orkesterin klarinetin vuorottelevana äänenjohtajana.

Konsertissa puhaltavat myös uudet tuulet, kun Minna Leinosen teos Meeting Points saa kantaesitykseksensä. Blues-sävyjä kuullaan Frank Tichelin säveltämässä Blue Shades -kappaleessa, ja Suomessa ensi kertaa kuultava Omar Thomasin teos Come Sunday vie riemukkaaseen ja virtuoottiseen gospel-musiikin maailmaan.

KAMARIMUSIIKKI-ILTA

Konsertti toteutetaan virtuaalisena
 • Ke 07.04.2021
  klo 19.00
  Sibelius-museo, Turku

Laivaston soittokunnan muusikot
Saana Iljin, piano

Kevätiltojen pidentyessä kuullaan monipuolinen kattaus puu- ja vaskipuhallintaituruutta, kun Laivaston soittokunnan puhaltajat pianisti Saana Iljin heittäytyvät solistisiin tehtäviin. Konsertin säveltäjänimiä ovat mm. Francis Poulenc, Robert Planel, Gregory Wanamaker, Carl Reinecke, George Gershwin ja Howard Blake.

Laulu kuulle

 • Ti 13.04.2021
  klo 19.00
  Konsertti toteutetaan virtuaalisena
Laivaston soittokunta Tero Haikala, kapellimestari Mika Nisula, tenori Emilia Vesalainen-Pellas, sopraano
Suuria tunteita, draamaa ja yllättäviä juonenkäänteitä. Oopperamusiikin klassikoita ja rakastetuimpia aarioita tarjoilevat tenori Mika Nisula ja sopraano Emilia Vesalainen-Pellas. Konsertissa kuullaan muun muassa Wagnerin, Puccinin, Tsaikovskin ja Dvorakin musiikkia.

Aurajoki II: VIIHDETTÄ JA UNELMIA

 • To 06.05.2021
  klo 19.00
  Sigyn-sali, Turku

Laivaston soittokunta
Juha Ketola ja Tero Haikala, kapellimestarit
Eeppi Ursin, laulu
Perttu Nurkka, alttosaksofoni

Viihteellisessä konsertissa lavalla säteilee Club for Fivenkin riveistä tunnettu laulaja Eeppi Ursin. Omaa uraansa luova lauluntekijä tulkitsee viihteen klassikkosäveliä. Toisena solistina kuultava saksofonisti Perttu Nurkka tarjoaa viihdyttävän ja energisen Saxpackin, joka on itävaltalaisen Otto M. Schwarzin säveltämä teos. Tämän lisäksi kuullaan tuttuakin tutumpia teemoja MGM-jubileen parissa. Luvassa on myös muun muassa espanjalaista paso doblea.

Aurajoki III: WHAT A WONDERFUL WORLD

 • La 22.05.2021
  klo 18.00
  Sigyn-sali, Turku

Laivaston soittokunta
Tero Haikala, kapellimestari
Iina Mutikainen, laulu

Valkokankaalta tutut sävelmät heräävät eloon orkesterin ja Iina Mutikaisen, myös Ainana tunnetun upean laulajan kanssa. Konsertissa kuullaan suurenmoista elokuvamusiikkia 50-luvulta tähän päivään. Tarjolla on kuultavana taattua laatua muun muassa Blues Brothers, Bodyguard ja Licence to kill -elokuvista.