4 Kaartin soittokunta

Kaartin soittokunta

Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut ammattiorkesteri, Kaartin soittokunta, aloitti toimintansa 200 vuotta sitten vuonna 1819. Nykyisin soittokunta on 42-henkinen Suomen puolustusvoimien edustussoittokunta, joka esiintyy Puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi valtiollisissa edustustilaisuuksissa, kuten valtiovierailuilla ja Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Soittokunta esiintyy säännöllisesti myös ulkomailla. Juhlavuoden konserttien solistit ja kapellimestarit ovat pääosin Kaartin soittokunnan entisiä työntekijöitä tai varusmiehiä!

Päällikkö- kapellimestari

Musiikkimajuri Pasi-Heikki Mikkola

Kapellimestari

Musiikkimajuri Tomi Väisänen

Konsertit

Musiikkia suomalaisista elokuvista

20 €
Tämä konsertti on osoitettu veteraaneille puolisoineen sekä veteraanien leskille ja sotaorpojen toiminnan tukemiseksi ja kunnioittamiseksi. Ohjelmisto tarjoaa kuuntelijoille upeita kappaleita 40-60-luvun Suomen elokuvamaailmasta. Luvassa Rosvo Roope, Akselin ja Elinan häävalssi sekä monia muita klassikoita! Esityksen kesto on noin kaksi tuntia väliajalla. Saliin pääsee sisään jo klo 17. Lippuja saa lisäksi Lohjan Prismasta ja K-citymarketista tai tuntia ennen ovelta, jos lippuja jäljellä. (ovella vain käteinen) Kapellimestari Tomi Väisänen, solisti Tuomas Lehtinen.

Töölö IV

Vapaa pääsy!
  • Ke 09.10.2019
    19.00
    Temppeliaukion kirkko

Pertti Pekkanen, kapellimestari
Jukka Myllys, eufonium

Ahti Sonninen (sov. Arvo Kuikka): Preludio Festivo
Jukka LInkola: Eufoniumkonsertto nro 2 (Nordic Reflections)
William Walton (sov. W.J. Duthoit): Crown Imperial -marssi
Zoltan Kodaly (sov. Pertti Pekkanen/Elias Seppälä): Háry János -sarja, op. 15
Alfred Reed: Alleluia! Laudamus te
Astor Piazzolla: Oblivion

Kaartin soittokunta 200 -juhlakonsertit

Suomalaista sotilassoittoa on kuultu jo vuodesta 1819! Sotilasmusiikin perinnepäivän konserteissa luodaan katseet alan monisyiseen historiaan.
Kaartin soittokunta esiintyy Akademiska Sångföreningenin kanssa. Kuoro perustettu vuonna 1838 ja se on Suomen vanhin yhä aktiivinen kuoro. Kari Turunen on johtanut kuoroa syksystä 2008.
Helsingin konsertin yhteydessä julkistetaan myös vuoden sotilasmuusikko.
Konsertin kapellimestarina toimivat ylikapellimestari Jyrki Koskinen ja päällikkökapellimestari Pasi-Heikki Mikkola sekä soittokunnan entiset päälliköt Elias Seppälä ja Raine Ampuja.

Joulukonsertti

15/25 €

Kapellimestarit Pasi-Heikki Mikkola ja Tomi Väisänen
Solistina Mari Palo, sopraano