4 Kaartin soittokunta

Kaartin soittokunta

Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut ammattiorkesteri, Kaartin soittokunta, aloitti toimintansa vuonna 1819. Nykyisin soittokunta on 42-henkinen Suomen tasavallan presidentin edustusorkesteri, joka esiintyy Puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi valtiollisissa edustustilaisuuksissa, kuten valtiovierailuilla ja itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Soittokunta esiintyy säännöllisesti myös ulkomailla. Juhlavuoden konserttien solistit ja kapellimestarit ovat pääosin Kaartin soittokunnan entisiä työntekijöitä tai varusmiehiä!

Päällikkökapellimestari

Musiikkimajuri Pasi-Heikki Mikkola

Kapellimestari

Musiikkimajuri Tomi Väisänen

Konsertit

Kaartin soittokunnan vartioparaatit

Vapaa pääsy!
 • Pe 31.07.2020
  klo 12.30
  Senaatintori
Kaartin soittokunta ja Kaartin jääkärirykmentin kunniakomppania marssivat Helsingin kaduilla perinteisen vartioparaatin askelissa. Reitti alkaa Senaatintorilta ja kulkee Havis Amandan patsaan kautta Päävartioon, jossa suoritetaan juhlallinen vartionvaihto. Sieltä matka jatkuu Pohjoisesplanadia pitkin Svenska Teaternin kulmalle ja edelleen Kasarmitorille.

Tapahtumaan on vapaa pääsy! Kannattaa tulla Tuomiokirkon portaille jo klo 12.20.

Kesällä 2020 Kaartin soittokunta ei soita MIL-Espa-konserttia. Katso kaikki kesän vartioparaatit osoitteesta täältä!

Töölö III

Vapaa pääsy!
 • Ke 02.09.2020
  klo 19.00
  Temppeliaukion kirkko

Tomas Djupsjöbacka, kapellimestari
Stefan Stanciu, panhuilu

Kaartin soittokunnan Töölö-konserttisarjassa kuullaan 1900- ja 2000-luvun puhallinmusiikkia tasavallan presidentin edustusorkesterin soittamana. Konsertteja järjestetään vuosittain neljä, ja niihin on aina vapaa pääsy!

Ohjelma ilmoitetaan myöhemmin!

Traveler - Ylikapellimestarin matkassa

Liput 20/15 €
 • To 24.09.2020
  klo 19.00
  Helsingin Konservatorion sali

Traveler-konsertissa kuullaan valikoima perinteistä ja uutta, eri tyylistä puhallinmusiikkia. Solisteina loistavat sopraano Mari Palo sekä trumpetisti Jermu Nyberg.

Puolustusvoimien ylikapellimestari Jyrki Koskisen läksiäiskonserttikiertueella yleisö viedään musiikin keinoin seuraamaan ylikapellimestarin uran eri vaiheita. Pianolla musiikkiopintonsa aloittanut Koskinen vaihtoi soittimekseen trumpetin, joka johdatti hänet sotilasmuusikoksi ja hieman myöhemmin kapellimestariopintoihin. Useat palveluspaikat ja työtehtävät ovat sisältäneet niin toimintatapojen ja koulutuksen kehittämistä, kuin musiikillista tuotantoa sovituksista sävellyksiin.

Sotilassoittokuntien kapellimestarin uran monipuolisuudesta kertoo myös konsertin sisältö, jossa kuullaan Koskiselle merkityksellisiä teoksia sinfonisesta puhallinmusiikista viihdemusiikkiin.

Töölö IV

Vapaa pääsy!
 • Ke 28.10.2020
  klo 19.00
  Temppeliaukion kirkko

AAVA-saksofonikvartetti
József Hárs, kapellimestari

Kaartin soittokunnan Töölö-konserttisarjassa kuullaan 1900- ja 2000-luvun puhallinmusiikkia tasavallan presidentin edustusorkesterin soittamana. Konsertteja järjestetään vuosittain neljä, ja niihin on aina vapaa pääsy!

Ohjelma ilmoitetaan myöhemmin!

Sotilasmusiikin perinnepäivän konsertti

Lipunmyyntitiedot ilmoitetaan myöhemmin
 • Ti 24.11.2020
  klo 19.00
  Musiikkitalo, Helsinki

Sotilasmusiikin perinnepäivän konsertissa juhlitaan Uuno Klamin 120-vuotisjuhlavuotta. Konsertin yhteydessä julkistetaan myös vuoden sotilasmuusikko. Liput tulevat myyntiin toukokuussa.

Matts Remell, baritonitorvi
Pasi-Heikki Mikkola, kapellimestari

Joulukonsertti

Liput tulevat myyntiin 1.6.
 • To 10.12.2020
  klo 19.00
  Johanneksenkirkko
 • La 12.12.2020
  klo 13.00
  Tampere-talo

Konsertin sisältö ja esiintyjät ilmoitetaan tuonnempana!