4 Kaartin soittokunta

Kaartin soittokunta

Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut ammattiorkesteri, Kaartin soittokunta, aloitti toimintansa vuonna 1819. Nykyisin soittokunta on 42-henkinen Suomen tasavallan presidentin edustusorkesteri, joka esiintyy Puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi valtiollisissa edustustilaisuuksissa, kuten valtiovierailuilla ja itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Soittokunta esiintyy säännöllisesti myös ulkomailla. Juhlavuoden konserttien solistit ja kapellimestarit ovat pääosin Kaartin soittokunnan entisiä työntekijöitä tai varusmiehiä!

Päällikkökapellimestari

Musiikkimajuri Pasi-Heikki Mikkola

Kapellimestari

Musiikkimajuri Tomi Väisänen

Konsertit

KONSERTTITALLENNE: Femu Brass Band

Vapaa pääsy!
 • La 06.06.2020
  Kaartin soittokunnan YouTube-kanava
Katso konsertti tästä! Konsertti on katsottavissa toistaiseksi.

Kaartin soittokunnan pitkäikäinen, perinteiseen viihdemusiikkiin erikoistunut vaskikvintetti Femu Brass Band esittää kesäisen hyvän mielen konsertin laulaja Jussi Humaljoen kanssa. Konsertti on maksuton.

KONSERTTITALLENNE: Säveliä Helsingistä

Vapaa pääsy!
 • Pe 12.06.2020
  klo 19.00
  helsinkikanava.fi
Katso konsertti tästä! Konsertti on katsottavissa toistaiseksi.

Kaartin soittokunta esiintyy virtuaalisessa Helsinki-päivän konsertissa Helsinki-kanavalla! Viihteellisessä ohjelmassa käveleskellään, pyöräillään, lauletaan ja marssitaan Helsingin kaduilla siniristilipun liehuessa! Konsertti on maksuton.

Kamarimusiikkikonsertti

Vapaa pääsy!
 • To 01.10.2020
  klo 19.00
  Helsingin Konservatorion sali

Kaartin soittokunnan kamarimusiikki-illassa kuullaan monipuolinen kattaus musiikkia barokin säveltäjistä suomalaisiin 2000-luvun musiikintekijöihin! Konsertin kesto on noin 45 minuuttia.

Heinrich Ignaz Franz Biber: Duetto teoksesta Sonatae tam aris quam aulis servientes
Lendvay Kamilló: Viisi osaa lainausmerkeissä
Nicolaus Hasse: Aufzug no 2
Joonas Kokkonen: Puhallinkvintetto
Ninni Poijärvi: Kaipaus
Toivo Kuula: Soitto
George Gershwin: Otteita oopperasta Porgy ja Bess

Töölö IV

Vapaa pääsy!
 • Ke 28.10.2020
  klo 19.00
  Temppeliaukion kirkko

Saksofonikvartetti Aava
József Hárs, kapellimestari

Richard Strauss: Serenade op. 7
Veli Kujala: Transformations - konsertto saksofonikvartetille ja puhallinorkesterille (ke.)
Ingolf Dahl: Sinfonietta
Aaron Copland: Emblems

Kaartin soittokunnan Töölö-konserttisarjassa kuullaan 1900- ja 2000-luvun puhallinmusiikkia tasavallan presidentin edustusorkesterin soittamana. Konsertteja järjestetään vuosittain neljä, ja niihin on aina vapaa pääsy!

Uuno Klami 120 vuotta

19-33 €

Sotilasmusiikin perinnepäivän konsertissa juhlitaan Uuno Klamin 120-vuotisjuhlavuotta! Konsertin yhteydessä julkistetaan myös vuoden sotilasmuusikko.

Solistina soittaa Kaartin soittokunnan oma muusikko, baritonitorven äänenjohtaja Matts Remell. Kapellimestareina toimivat Kaartin soittokunnan päällikkökapellimestari Pasi-Heikki Mikkola sekä puolustusvoimien ylikapellimestari Jyrki Koskinen.

Konsertti on väliajaton ja järjestelyissä huomioidaan turvaetäisyydet. Ovet avataan 20 minuuttia ennen konserttia ja yleisön on mahdollista viedä takit katsomoon. Lisäksi yleisölle on tarjolla kasvomaskit.

Joulukonsertti

50/25 €

Kaartin soittokunnan perinteinen joulukonsertti kuullaan tänä vuonna Helsingin Johanneksenkirkossa turvavälit huomioiden. Solistina laulaa maailman kysytyimpiin dramaattisiin sopraanoihin kuuluva Karita Mattila! Konsertissa kuullaan muun muassa Sibeliuksen, Bachin ja Händelin joulumusiikkia. Juhlava puhallinmusiikki, tutut joululaulut sekä Karita Mattilan upea ääni luovat aidon joulutunnelman! Soittokuntaa johtaa musiikkimajuri Tomi Väisänen.