4 Kaartin soittokunta

Kaartin soittokunta

Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut ammattiorkesteri, Kaartin soittokunta, aloitti toimintansa vuonna 1819. Nykyisin soittokunta on 42-henkinen Suomen tasavallan presidentin edustusorkesteri, joka esiintyy Puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi valtiollisissa edustustilaisuuksissa, kuten valtiovierailuilla ja itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Soittokunta esiintyy säännöllisesti myös ulkomailla. Juhlavuoden konserttien solistit ja kapellimestarit ovat pääosin Kaartin soittokunnan entisiä työntekijöitä tai varusmiehiä!

Päällikkökapellimestari

Musiikkimajuri Pasi-Heikki Mikkola

Kapellimestari

Musiikkimajuri Tomi Väisänen

Konsertit

KONSERTTITALLENNE: Femu Brass Band

Vapaa pääsy!
 • La 06.06.2020
  Kaartin soittokunnan YouTube-kanava
Katso konsertti tästä! Konsertti on katsottavissa toistaiseksi.

Kaartin soittokunnan pitkäikäinen, perinteiseen viihdemusiikkiin erikoistunut vaskikvintetti Femu Brass Band esittää kesäisen hyvän mielen konsertin laulaja Jussi Humaljoen kanssa. Konsertti on maksuton.

KONSERTTITALLENNE: Säveliä Helsingistä

Vapaa pääsy!
 • Pe 12.06.2020
  klo 19.00
  helsinkikanava.fi
Katso konsertti tästä! Konsertti on katsottavissa toistaiseksi.

Kaartin soittokunta esiintyy virtuaalisessa Helsinki-päivän konsertissa Helsinki-kanavalla! Viihteellisessä ohjelmassa käveleskellään, pyöräillään, lauletaan ja marssitaan Helsingin kaduilla siniristilipun liehuessa! Konsertti on maksuton.

Töölö III

Vapaa pääsy!
 • Ke 02.09.2020
  klo 19.00
  Temppeliaukion kirkko

Tomas Djupsjöbacka, kapellimestari
Stefan Stanciu, panhuilu

Konsertti on väliajaton ja kirkkoon otetaan 130 ihmistä yleisöön. Ovet avautuvat kello 18, tervetuloa hyvissä ajoin varaamaan omat palkkasi! Konsertin kesto on noin 60 minuuttia.

Aaron Copland: Fanfare for the common man
Joan Tower: Fanfare for the uncommon woman no 1
Stefan Stanciu: Konsertto panhuilulle ja puhallinorkesterille
Juha Pisto: Uhanalaisia tansseja

Kaartin soittokunnan Töölö-konserttisarjassa kuullaan 1900- ja 2000-luvun puhallinmusiikkia tasavallan presidentin edustusorkesterin soittamana. Konsertteja järjestetään vuosittain neljä, ja niihin on aina vapaa pääsy!

Traveler - Ylikapellimestarin matkassa

Kutsuvierastilaisuus
 • To 24.09.2020
  klo 19.00
  Helsingin Konservatorion sali

Traveler-konsertissa kuullaan valikoima perinteistä ja uutta, eri tyylistä puhallinmusiikkia. Solisteina loistavat sopraano Mari Palo sekä trumpetisti Jermu Nyberg.

Puolustusvoimien ylikapellimestari Jyrki Koskisen läksiäiskonserttikiertueella yleisö viedään musiikin keinoin seuraamaan ylikapellimestarin uran eri vaiheita. Pianolla musiikkiopintonsa aloittanut Koskinen vaihtoi soittimekseen trumpetin, joka johdatti hänet sotilasmuusikoksi ja hieman myöhemmin kapellimestariopintoihin. Useat palveluspaikat ja työtehtävät ovat sisältäneet niin toimintatapojen ja koulutuksen kehittämistä, kuin musiikillista tuotantoa sovituksista sävellyksiin.

Sotilassoittokuntien kapellimestarin uran monipuolisuudesta kertoo myös konsertin sisältö, jossa kuullaan Koskiselle merkityksellisiä teoksia sinfonisesta puhallinmusiikista viihdemusiikkiin.

Kamarimusiikkikonsertti

Vapaa pääsy!
 • To 01.10.2020
  klo 19.00
  Helsingin Konservatorion sali
Kaartin soittokunnan pienyhtyeet esiintyvät

Töölö IV

Vapaa pääsy!
 • Ke 28.10.2020
  klo 19.00
  Temppeliaukion kirkko

AAVA-saksofonikvartetti
József Hárs, kapellimestari

Kaartin soittokunnan Töölö-konserttisarjassa kuullaan 1900- ja 2000-luvun puhallinmusiikkia tasavallan presidentin edustusorkesterin soittamana. Konsertteja järjestetään vuosittain neljä, ja niihin on aina vapaa pääsy!

Richard Strauss: Serenade op. 7
Veli Kujala: Konsertto saksofonikvartetille ja puhallinorkesterille
Ingolf Dahl: Sinfonietta
Aaron Copland: Emblems

Sotilasmusiikin perinnepäivän konsertti

Lipunmyyntitiedot ilmoitetaan myöhemmin
 • Ti 24.11.2020
  klo 19.00
  Musiikkitalo, Helsinki

Sotilasmusiikin perinnepäivän konsertissa juhlitaan Uuno Klamin 120-vuotisjuhlavuotta. Konsertin yhteydessä julkistetaan myös vuoden sotilasmuusikko.

Matts Remell, baritonitorvi
Pasi-Heikki Mikkola ja Jyrki Koskinen, kapellimestari

Joulukonsertti

50/25 €
 • To 10.12.2020
  klo 19.00
  Johanneksenkirkko
 • La 12.12.2020
  klo 13.00
  Tampere-talo

Kaartin soittokunnan perinteinen joulukonsertti kuullaan tänä vuonna Helsingin Johanneksenkirkossa sekä Tampere-talossa. Solistina laulaa maailman kysytyimpiin dramaattisiin sopraanoihin kuuluva Karita Mattila! Konsertissa kuullaan muun muassa Sibeliuksen, Bachin ja Händelin joulumusiikkia. Juhlava puhallinmusiikki, tutut joululaulut sekä Karita Mattilan upea ääni luovat aidon joulutunnelman! Soittokuntaa johtaa musiikkimajuri Tomi Väisänen.

Huomioithan Tampereen-konsertin poikkeuksellisen alkamisajan kello 13! Tampere-talon liput tulevat myyntiin myöhemmin kesällä.