4 Kaartin soittokunta

Kaartin soittokunta

Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut ammattiorkesteri, Kaartin soittokunta, aloitti toimintansa vuonna 1819. Nykyisin soittokunta on 42-henkinen Suomen puolustusvoimien edustussoittokunta, joka esiintyy Puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi valtiollisissa edustustilaisuuksissa, kuten valtiovierailuilla ja Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Soittokunta esiintyy säännöllisesti myös ulkomailla.

Päällikkö- kapellimestari

Musiikkimajuri Pasi-Heikki Mikkola

Kapellimestari

Musiikkimajuri Tomi Väisänen

Konsertit

Joulukonsertti

15–25 €

Pasi-Heikki Mikkola ja Tomi Väisänen, kapellimestari
Somnium Ensemble

Perinteisessä joulukonsertissa soivat tutut joululaulut ja juhlava musiikki. Soittokunnan vieraaksi saapuu nuorista musiikinopiskelijoista ja pitkän linjan kuoroharrastajista koottu taitava sekakuoro Somnium Ensemble.

Töölö I

Vapaa pääsy
 • Ke 23.01.2019
  19.00
  Temppeliaukion kirkko

Jukka Iisakkila, kapellimestari
Piia Komsi, sopraano

Konsertti on osa Jukka Iisakkilan taiteellista tohtorintutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan. Työn aiheena on “Musiikillinen absurdismi yhdistävänä tekijänä Luciano Berion, Frank Zappan ja György Ligetin 1960-1970-lukujen teoksissa”.

Frank Zappa: Pound for a Brown/Exercise #4
Frank Zappa: Envelopes
György Ligeti: Sechs Miniaturen
György Ligeti: Mysteries of the Macabre
Luciano Berio: Opus Number Zoo
Igor Stravinsky: Tulilintu (sov. Randy Earles)

Tähtiä ja timantteja

alkaen 32 €
 • Ti 12.02.2019
  19.00
  Tapiolasali, Espoo
 • Ke 13.02.2019
  19.00
  Monikkosali, Klaukkala

Jarno Kokko ja Mia Heikkinen, laulu
Pasi-Heikki Mikkola ja Tomi Väisänen, kapellimestari

Kaartin soittokunnan solisteina laulavat hallitseva tangokuningas Jarno Kokko ja upea Mia Heikkinen. Ohjelmassa on tunnettuja tangoja, sekä operetti- ja musikaalisävelmiä. Konsertin nimikkokappale on Tähtiä ja timantteja, joka on 70 vuotta täyttävän Markku Johanssonin säveltämä juhlavalssi. Tähtiä ja timantteja voitti Helsingin Euroopan kulttuurivuoden 2000 ja sen 450-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetyn sävellyskilpailun. Tämä valssi on kuultu useampana vuonna Kaartin soittokunnan esittämänä Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Kapellimestareina Pasi-Heikki Mikkola ja Tomi Väisänen.

Iskusävelmiä elävistä kuvista (Kevätkonsertti)

 • To 11.04.2019
  19:00
  Kuusaasali, Kouvola
 • Pe 12.04.2019
  19:00
  Finlandia-talo

Kyösti Mäkimattila, laulu
Pasi-Heikki Mikkola ja Tomi Väisänen, kapellimestari

Konsertissa sukelletaan elokuvamusiikin pyörteisiin Kyösti Mäkimattilan saattelemana! Energisenä ja karismaattisena tunnettu laulaja loihtii 200-vuotiaan Kaartin soittokunnan kanssa kertomuksen, jossa kuljetaan halki aikojen ja pysähdytään aina hetkeksi tunnelmoimaan sävelin, sanoin ja kuvin.

Liput tulevat myyntiin 15.12.