4 Kaartin soittokunta

Kaartin soittokunta

Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut ammattiorkesteri, Kaartin soittokunta, aloitti toimintansa vuonna 1819. Nykyisin soittokunta on 42-henkinen Suomen tasavallan presidentin edustusorkesteri, joka esiintyy Puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi valtiollisissa edustustilaisuuksissa, kuten valtiovierailuilla ja itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Soittokunta esiintyy säännöllisesti myös ulkomailla. Juhlavuoden konserttien solistit ja kapellimestarit ovat pääosin Kaartin soittokunnan entisiä työntekijöitä tai varusmiehiä!

Päällikkökapellimestari

Musiikkimajuri Pasi-Heikki Mikkola

Kapellimestari

Musiikkimajuri Tomi Väisänen

Konsertit

Säveliä Helsingistä

Vapaa pääsy!

Kaartin soittokunta esiintyy virtuaalisessa Helsinki-päivän konsertissa Helsinki-kanavalla! Viihteellisessä ohjelmassa käveleskellään, pyöräillään, lauletaan ja marssitaan Helsingin kaduilla siniristilipun liehuessa. Konserttia pääsee seuraamaan painamalla ylläolevaa Osta lippuja -linkkiä! Konsertti on maksuton.

Konsertti löytyy Helsinki-kanavalta myös ensiesityksen jälkeen, joten voit palata konserttiin vaikka myöhemmin kesällä!

Töölö III

Vapaa pääsy!
 • Ke 02.09.2020
  klo 19.00
  Temppeliaukion kirkko

Tomas Djupsjöbacka, kapellimestari
Stefan Stanciu, panhuilu

Aaron Copland: Fanfare for the common man
Stefan Stanciu: Panhuilukonsertto
Joan Tower: Fanfare for the uncommon woman no 1
Olivier Messiaen: Apparition de l'eglise èternelle
Ida Gotkovsky: Symphonie Brillante

Kaartin soittokunnan Töölö-konserttisarjassa kuullaan 1900- ja 2000-luvun puhallinmusiikkia tasavallan presidentin edustusorkesterin soittamana. Konsertteja järjestetään vuosittain neljä, ja niihin on aina vapaa pääsy!

Traveler - Ylikapellimestarin matkassa

Liput 20/15 €
 • To 24.09.2020
  klo 19.00
  Helsingin Konservatorion sali

Traveler-konsertissa kuullaan valikoima perinteistä ja uutta, eri tyylistä puhallinmusiikkia. Solisteina loistavat sopraano Mari Palo sekä trumpetisti Jermu Nyberg.

Puolustusvoimien ylikapellimestari Jyrki Koskisen läksiäiskonserttikiertueella yleisö viedään musiikin keinoin seuraamaan ylikapellimestarin uran eri vaiheita. Pianolla musiikkiopintonsa aloittanut Koskinen vaihtoi soittimekseen trumpetin, joka johdatti hänet sotilasmuusikoksi ja hieman myöhemmin kapellimestariopintoihin. Useat palveluspaikat ja työtehtävät ovat sisältäneet niin toimintatapojen ja koulutuksen kehittämistä, kuin musiikillista tuotantoa sovituksista sävellyksiin.

Sotilassoittokuntien kapellimestarin uran monipuolisuudesta kertoo myös konsertin sisältö, jossa kuullaan Koskiselle merkityksellisiä teoksia sinfonisesta puhallinmusiikista viihdemusiikkiin.

Töölö IV

Vapaa pääsy!
 • Ke 28.10.2020
  klo 19.00
  Temppeliaukion kirkko

AAVA-saksofonikvartetti
József Hárs, kapellimestari

Kaartin soittokunnan Töölö-konserttisarjassa kuullaan 1900- ja 2000-luvun puhallinmusiikkia tasavallan presidentin edustusorkesterin soittamana. Konsertteja järjestetään vuosittain neljä, ja niihin on aina vapaa pääsy!

Richard Strauss: Serenade op. 7
Veli Kujala: Konsertto saksofonikvartetille ja puhallinorkesterille
Ingolf Dahl: Sinfonietta
Aaron Copland: Emblems

Sotilasmusiikin perinnepäivän konsertti

Lipunmyyntitiedot ilmoitetaan myöhemmin
 • Ti 24.11.2020
  klo 19.00
  Musiikkitalo, Helsinki

Sotilasmusiikin perinnepäivän konsertissa juhlitaan Uuno Klamin 120-vuotisjuhlavuotta. Konsertin yhteydessä julkistetaan myös vuoden sotilasmuusikko.

Matts Remell, baritonitorvi
Pasi-Heikki Mikkola, kapellimestari

Joulukonsertti

50/25 €
 • To 10.12.2020
  klo 19.00
  Johanneksenkirkko
 • La 12.12.2020
  klo 13.00
  Tampere-talo

Kaartin soittokunnan perinteinen joulukonsertti kuullaan tänä vuonna Helsingin Johanneksenkirkossa sekä Tampere-talossa. Solistina laulaa maailman kysytyimpiin dramaattisiin sopraanoihin kuuluva Karita Mattila! Konsertissa kuullaan muun muassa Sibeliuksen, Bachin ja Händelin joulumusiikkia. Juhlava puhallinmusiikki, tutut joululaulut sekä Karita Mattilan upea ääni luovat aidon joulutunnelman! Soittokuntaa johtaa musiikkimajuri Tomi Väisänen.

Huomioithan Tampereen-konsertin poikkeuksellisen alkamisajan kello 13! Tampere-talon liput tulevat myyntiin myöhemmin kesällä.