04 juni

Försvarets fanfest

tillbaka

Fritt inträde!

Huvudevenemanget på fansfestdagen är en konsert med Dragonmusikkåren, som kommer att sändas live på Yles kanaler. Resten av dagens program kan följas på Försvarsmaktens sociala medier. På eftermiddagen kommer Yle att sända en sammanfattning av dagens händelser.

Arméns musikkår, Dragonmusikkåren, firar just nu 100-årsjubileum. Alla försvarsgrenar och beväringar kommer att beaktas i fanfesten direktsända konsert. Solisterna Laura Närhi, Reino Nordin och Jarkko Ahola framför sina egna och coverlåtar från klassiker till nya hits. Konserten kommer även att innehålla marschmusik framförd av musikkåren. Konserten gästas av Jussi-Pekka Rantanen och dirigenterna Riku Huhtasalo och Toimi Väisänen.

Coronaåret har varit utmanande för oss alla. Försvarsmakten och Dragonmusikkåren vill underhålla finländarna med god musik. Låt oss gå mot sommaren tillsammans med musiken.

Man kan följa med Dragonmusikkårens konsert på Yle TV 1, Yle Arenan och i Yle Radio Suomi i direktsändning klockan 11.00. En sammanfattning över evenemanget kan ses i YLE TV 1 och på Arenan kl. 17.10.