30 augusti

AALTO III: World of Pat Metheny feat. Manuel Dunkel

tillbaka
19:00

Jyväskylä, Paviljonki, Ravintola 3

Flygvapnets Big Band sammanför vid årets tredje AALTO-konsert två av den lyriska melodins mästare.

Kvällen är tillägnad gitarrlegenden Pat Metheny, vars melodier är välkända bland jazzälskare över hela världen. Manuel Dunkel som anses vara en av Finlands mest uppskattade tenorsaxofonister är solist under kvällen. Hans melodiska och nyansrika solon kompletterar den här världsomfamnande helheten.

Det sägs att Pat Metheny (f. 1954) älskar melodier, sounds och strukturer. Metheny inledde sin karriär år 1974 och blev snabbt en uppskattad och den mest framgångsrika jazzgitarristen genom tiderna. Hans kompositioner och inspelningar har belönats med totalt 20 stycken Grammys.

Bob Curnow från USA har gjort arrangemangen för konserten. Curnow som ursprungligen arrangerat för L.A. Big Band har på ett förtjänstfullt sätt lyft den ursprungliga atmosfären och stämningen i Methenys verk till en ny nivå genom dessa storbandsarrangemang av världsklass.

Solist, text:

Manuel Dunkel (f. 1971) är en av Finlands mest uppskattade tenorsaxofonister. Dunkel har sedan 1994 varit andre tenorsaxofonist vid UMO Helsinki Jazz Orchestra och hans musikaliska särdrag är bland andra ett nyansrikt saxofonsound och en raffinerad melodiuppfattning.

Han har uppträtt tillsammans med bl.a. Paul Jackson, Rick Margitza ja Kenny Wheeler och spelat i många finländska orkestrar, t.ex. Jukka Perko & Hurmio-orkestern samt Esbo Big Band. Med sin egen Manuel Dunkel Quartet har han uppträtt i bl.a. Belgien och Frankrike. Han har också varit solist i bl.a. Japan, Sverige och Turkiet.

Dunkel har gett ut fem egna skivor och han belönades 2011 med Finlands Jazzförbunds Yrjö-pris.

Solist
Manuel Dunkel

Plats

Paviljonki, 40100, Jyväskylä.

Muita konsertteja

Big Band -parkkonsert Etelä-Pohjanmaa Flygvapnets musikkår
16 juni

Big Band -parkkonsert

Flygvapnets musikkår

Kauhava, Lentokonepuisto

Gratis inträde!

15:00–17:00

Eeppinen Suomi Kymenlaakso Flygvapnets musikkår
30 juli

Eeppinen Suomi

Flygvapnets musikkår

Hamina, RUK:n Maneesi

19:00–21:15

AALTO IV: Hold Your Fire Keski-Suomi Flygvapnets musikkår
08 november

AALTO IV: Hold Your Fire

Flygvapnets musikkår

Jyväskylä, Yliopiston juhlasali

19:00–21:30