13 lokakuu

Korundi II – Pohjolan Maisemia

takaisin
19:00

Rovaniemi, Korundi

Lapin sotilassoittokunnan Korundi -konserttisarja jatkuu! Soittokunta saa vieraakseen niin solistin kuin kapellimestarin. Solistina kuullaan Laivaston soittokunnan virtuoottista saksofonistia Perttu Nurkkaa. Hän saapuu Turusta Korundin lavalle tulkitsemaan Ingolf Dahlin Konserton alttosaksofonille ja puhallinorkesterille.

Kapellimestariksi saadaan Risto Sojakka Lappeenrannasta. Rakuunasoittokunnan kapellimestari Sojakka on kasannut konserttiin mielenkiintoisen pohjoismaisen ohjelman. Amerikkalaisen Dahlin konserttoa lukuun ottamatta kaikki konsertissa kuultavat sävellykset ovat joko Suomesta tai Norjasta.
Kotimaisina säveltäjinä konsertissa edustaa Sauli Saarinen, joka on myös Puolustusvoimien palveluksessa Varusmiessoittokunnan kapellimestarina, sekä Roope Mäenpää. Saarisen fanfaari, lisänimeltään Farewell avaa konsertin. Mäenpään Kiiruna maalaa maisemia Pohjois-Ruotsin Kiirunan kunnasta, jossa ihmisen ja luonnon välinen rajapinta näyttäytyy kouriintuntuvana. Kaivoskylän ja erämaan valtava kontrasti on innoittanut Mäenpään teoksen säveltämiseen.

Norjalaista musiikkia edustaa vuorten huipuilta Stig Nordhagenin Mountain songs and arias (Vuoristolauluja ja aarioita) sekä Orjan Matren Instant music for wind ensemble.

Tervetuloa nauttimaan musiikillista Pohjolan maisemista yhdessä Rovaniemen oman Lapin sotilassoittokunnan ja vierailijoidensa kanssa!

Konsertin kesto n. 2 tuntia sisältäen väliajan.

Liput alkaen 15 e, ennakkoon Korundi ja lippu.fi

Muita konsertteja

Joulukonsertti Salla Lappi Lapin sotilassoittokunta
14 joulukuu

Joulukonsertti Salla

Lapin sotilassoittokunta

Sallan kirkko

19:00

Joulukonsertti Ranua Lappi Lapin sotilassoittokunta
15 joulukuu

Joulukonsertti Ranua

Lapin sotilassoittokunta

Peuransarvi, Ranua

19:00

Joulukonsertti Rovaniemi Lappi Lapin sotilassoittokunta
16 joulukuu

Joulukonsertti Rovaniemi

Lapin sotilassoittokunta

Rovaniemen kirkko

18:00