20 helmikuu

Tribute to Dinah Washington 100v

takaisin
19:00

Tampere, Tampere-talo, Pieni sali

Liput: 1,50e (Tampere-talon lipunmyynti)

Ilmavoimien Big Band ja jazzlaulajatar Elena Mindru kunnioittavat Dinah Washingtonin 100-vuotisjuhlavuotta konsertilla helmikuussa Tampereella.

Ilmavoimien Big Band sukeltaa uuden vuoden kunniaksi 1950-luvun perinteisen big band-jazzin syövereihin.

Dinah Washington (1924–63) on yksi suosituimmista 1950-luvun naislaulajista. Hänen suurin läpimurtonsa oli kappale What a Difference a Day Makes, josta hänet palkittiin vuonna 1959 parhaan R&B-esityksen Grammylla. Vaikka Dinah nimitti itseään “Queen of the Blues” -tittelillä, Washington levytti kuitenkin monipuolisesti eri tyylilajien musiikkia. Dinah Washingtonin syntymästä tulee vuonna 2024 kuluneeksi sata vuotta. Ilmavoimien Big Bandin ja Elena Mindrun konsertti on kunnianosoitus Dinah Washingtonille ja illan aikana kuullaan kokoelma Washingtonin rakastetuimpia kappaleita hänen uransa varrelta, kuten Never let me go, Harbour lights ja Sunny side of the street.

Konsertti juhlistaa samalla Pirkanmaan aluetoimiston vuosipäivää.

 

Elena Mindru

Kansainvälisen tason jazzlaulaja Elena Mindru on elävöittänyt suomalaista musiikkielämää jo vuosikymmenen ajan karismaattisella esiintymisellään. Hän saavutti toisen sijan ja yleisöpalkinnon Montreux Jazz Voice Competitionissa Sveitsissä vuonna 2012, jolloin tuomariston puheenjohtajana toimi itse legendaarinen musiikkituottaja Quincy Jones. Elena on luonut suomesta käsin kansainvälisen uran, joka on vienyt häntä esiintymään ympäri maailmaa muun muassa sinfoniaorkestereiden ja big bandien solistina. Elena on julkaissut omalla nimellään kuusi levyä ja on ollut laulusolistina 20 vuoden aikana mm. Yhdysvalloissa, Ranskassa, Hollannissa, Tanskassa, Ruotsissa, Virossa, Valko-Venäjällä, Unkarissa, Slovakiassa, Sveitsissä, Liettuassa, Moldovassa ja Romaniassa Suomen ohella.

Kapellimestari
Musiikkimajuri Ville Paakkunainen
Solisti
Elena Mindru

Sijainti

Tampere-talo, 33100, Tampere.

Muita konsertteja

Eeppinen Suomi Kymenlaakso Ilmavoimien soittokunta
30 heinäkuu

Eeppinen Suomi

Ilmavoimien soittokunta

Hamina, RUK:n Maneesi

19:00–21:15

Euroviisut Forever Kymenlaakso Ilmavoimien soittokunta
31 heinäkuu

Euroviisut Forever

Ilmavoimien soittokunta

Hamina, Kauppatori, Tattoo-klubi

20:00–23:30

AALTO IV: Hold Your Fire Keski-Suomi Ilmavoimien soittokunta
08 marraskuu

AALTO IV: Hold Your Fire

Ilmavoimien soittokunta

Jyväskylä, Yliopiston juhlasali

19:00–21:30