8 Rakuunasoittokunta

Rakuunasoittokunta

Rakuunasoittokunta luo elämyksiä

Rakuunasoittokunta on Lappeenrannassa Maasotakoulun yhteydessä toimiva 34 henkinen Maavoimien soittokunta. Soittokunnan päällikkökapellimestarina toimii musiikkimajuri Riku Huhtasalo ja kapellimestarin sijaisena kapteeni Marko Saikko.

Soittokunnan ensisijainen toiminta-alue on Itä-Suomi; Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnat sekä niiden alueella toimivat puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen yksiköt. Lisäksi soittokunta esiintyy veteraani-, reserviläis-, ja maanpuolustusjärjestöjen tilaisuuksissa.

Soittokunta järjestää aktiivisesti konserttitoimintaa omalla soittotoiminta-alueellaan ja tekee yhteistyötä muiden musiikkialan toimijoiden sekä seurakuntien kanssa. Esimerkiksi Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa soittokunnalla on joka vuosi erilaisia yhteistyöprojekteja.

Vuonna 1921 perustettu Rakuunasoittokunta ”ratsastaa” vakaasti tänäkin päivänä vaalien 1600-luvulle ulottuvia Ratsuväen kunniakkaita perinteitä. Vuodelle 2020 Rakuunasoittokunnalta on luvassa monipuolisesti erityylisiä konsertteja ja musiikkielämyksiä. Soittokunnan mukana voi siirtyä suurista tunteista vahvaan isänmaalliseen tunnelmaan.

Toivotan kaikki tervetulleeksi Rakuunasoittokunnan konsertteihin nauttimaan unohtumattomista hetkistä musiikin parissa.


Päällikkökapellimestari

Musiikkimajuri Riku Huhtasalo

Päällikkökapellimestari

Musiikkimajuri Riku Huhtasalo

Kapellimestari

Musiikkikapteeni Aino Koskela

Konsertit

Traveler - Ylikapellimestarin matkassa

Kutsuvierastilaisuus
 • Ke 07.10.2020
  19
  Lappenranta-sali, Lappeenranta
Traveler -konsertissa kuullaan valikoima perinteistä ja uutta, eri tyylistä puhallinmusiikkia. Solisteina loistavat sopraano Mari Palo sekä trumpetisti Toni Herrala. Puolustusvoimien ylikapellimestari Jyrki Koskisen läksiäiskonserttikiertueella yleisö viedään musiikin keinoin seuraamaan ylikapellimestarin uran eri vaiheita. Pianolla musiikkiopintonsa aloittanut Koskinen vaihtoi soittimekseen trumpetin, joka johdatti hänet sotilasmuusikoksi ja hieman myöhemmin kapellimestariopintoihin. Useat palveluspaikat ja työtehtävät ovat sisältäneet niin toimintatapojen ja koulutuksen kehittämistä, kuin musiikillista tuotantoa sovituksista sävellyksiin. Sotilassoittokuntien kapellimestarin uran monipuolisuudesta kertoo myös konsertin sisältö, jossa kuullaan Koskiselle merkityksellisiä teoksia sinfonisesta puhallinmusiikista viihdemusiikkiin.

SAIMAA II

Johtaa musiikkimajuri Riku Huhtasalo ja musiikkikapteeni Aino Koskela
 • Ke 18.11.2020
  klo 19
  Carelia-sali Yliopistokatu 4, 80100 Joensuu
  Liput tulevat myyntiin marraskuussa
 • To 19.11.2020
  klo 19
  Konserttitalo Mikaeli Sointukatu 1, 50100 Mikkeli
  Liput tulevat myyntiin marraskuussa
 • Pe 20.11.2020
  klo 19
  Lappeenranta-sali Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta
  Liput tulevat myyntiin marraskuussa.
Saimaa II on toinen Rakuunasoittokunnan Saimaa-sarjan konserteista. Sarja lanseerattiin viime keväänä, jolloin ensimmäinen konsertti piti järjestää. Valitettavasti konsertti jouduttiin perumaan korona-epidemian takia. Saimaa-sarjan musiikillinen anti tulee koostumaan nyt ja myös jatkossa pääosin klassisesta puhallinmusiikista. Konsertti alkaa juhlavasti James Curnowin säveltämällä teoksella Blenheim Flourishes. Siinä kuullaan vaskipuhaltimien virtuoosimaista, julistavaa leikittelyä. Soittokunnan oma solisti Sami Kaalinpää loistaa puolestaan vuonna 2019 menehtyneen tanskalaisen jazz-muusikko Ib Glindemanin trumpettikonsertossa ja sen eri musiikkityylejä yhdistelevissä sävelissä. Ne vievät kuulijan nopeista rytmisistä kuvioista kauniisiin melodisiin suvantoihin. Kevyemmästä tyylistä vastaa saksofonisti Esa Lehtinen, joka antaa tenorisaksofoninsa laulaa ikivihreän Over the rainbow -kappaleen mukana. Hänen taidokkaat improvisaatiokuvionsa kruunaavat sotilasmuusikon uran Esan viimeisissä perinnepäivän konserteissa.

ILTA ISÄNMAALLE

Liput tulevat myyntiin marraskuussa.
 • Pe 04.12.2020
  klo 19
  Lappeen Marian kirkko Kirkkokatu 11, 53100 Lappeenranta
  Rakuunasoittokunta ja Karjalan Laulu-Veikot Johtaa musiikkimajuri Riku Huhtasalo ja Nadja Härkönen Solistina baritoni Gabriel Suovanen
Jo perinteeksi muodostunut Ilta Isänmaalle vie kuulijat itsenäisyyspäivän tunnelmaan. Ohjelmassa kuullaan mm. Veteraanin iltahuuto, Finlandia sekä monia muita isänmaallisia teoksia. Baritoni Gabriel Suovanen nostattaa tunnelmaa entistä korkeammalle taidokkailla esityksillään.

KAUNEIMMAT JOULULAULUT

Vapaa pääsy. // Koronatilanteesta johtuen, muutokset mahdollisia.
 • Su 13.12.2020
  klo 18
  Lappeen Marian kirkko Kirkkokatu 11, 53100 Lappeenranta
  Järjestää Lappeen seurakunta
Rakuunasoittokunta osallistuu Lappeen seurakunnan järjestämään perinteiseen Kauneimmat joululaulut -yhteislaulutilaisuuteen. Tilaisuudessa Rakuunasoittokunta ja seurakunnan kanttori laulattavat kaikille tuttuja ja rakkaita joululauluja.