8 Rakuunasoittokunta

Rakuunasoittokunta

Rakuunasoittokunta luo elämyksiä

Rakuunasoittokunta on Lappeenrannassa Maasotakoulun yhteydessä toimiva 34 henkinen Maavoimien soittokunta. Soittokunnan päällikkökapellimestarina toimii musiikkimajuri Riku Huhtasalo ja kapellimestarina musiikkikapteeni Aino Koskela.

Soittokunnan ensisijainen toiminta-alue on Itä-Suomi; Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnat sekä niiden alueella toimivat puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen yksiköt. Lisäksi soittokunta esiintyy veteraani-, reserviläis-, ja maanpuolustusjärjestöjen tilaisuuksissa.

Soittokunta järjestää aktiivisesti konserttitoimintaa omalla soittotoiminta-alueellaan ja tekee yhteistyötä muiden musiikkialan toimijoiden sekä seurakuntien kanssa. Esimerkiksi Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa soittokunnalla on joka vuosi erilaisia yhteistyöprojekteja.

Vuonna 1921 perustettu Rakuunasoittokunta ”ratsastaa” vakaasti tänäkin päivänä vaalien 1600-luvulle ulottuvia Ratsuväen kunniakkaita perinteitä. Vuodelle 2020 Rakuunasoittokunnalta on luvassa monipuolisesti erityylisiä konsertteja ja musiikkielämyksiä. Soittokunnan mukana voi siirtyä suurista tunteista vahvaan isänmaalliseen tunnelmaan.

Toivotan kaikki tervetulleeksi Rakuunasoittokunnan konsertteihin nauttimaan unohtumattomista hetkistä musiikin parissa.


Päällikkökapellimestari

Musiikkimajuri Riku Huhtasalo

Päällikkökapellimestari

Musiikkimajuri Riku Huhtasalo

Kapellimestari

Musiikkikapteeni Aino Koskela

Konsertit

PERUTTU! ILTA ISÄNMAALLE

Vapaa pääsy, ohjelma 10€. Rajoitettu yleisömäärä 200 henkilöä.
 • Pe 04.12.2020
  klo 19
  Lappeen Marian kirkko Kirkkokatu 11, 53100 Lappeenranta
  Rakuunasoittokunta ja Karjalan Laulu-Veikot Johtaa musiikkimajuri Riku Huhtasalo ja Nadja Härkönen Solistina baritoni Gabriel Suovanen
Jo perinteeksi muodostunut Ilta Isänmaalle vie kuulijat itsenäisyyspäivän tunnelmaan. Ohjelmassa kuullaan mm. Veteraanin iltahuuto, Finlandia sekä monia muita isänmaallisia teoksia. Baritoni Gabriel Suovanen nostattaa tunnelmaa entistä korkeammalle taidokkailla esityksillään.

KAUNEIMMAT JOULULAULUT

Vapaa pääsy. // Koronatilanteesta johtuen, muutokset mahdollisia.
 • Su 13.12.2020
  klo 18
  Lappeen Marian kirkko Kirkkokatu 11, 53100 Lappeenranta
  Järjestää Lappeen seurakunta
Rakuunasoittokunta osallistuu Lappeen seurakunnan järjestämään perinteiseen Kauneimmat joululaulut -yhteislaulutilaisuuteen. Tilaisuudessa Rakuunasoittokunta ja seurakunnan kanttori laulattavat kaikille tuttuja ja rakkaita joululauluja.