8 Rakuunasoittokunta

Rakuunasoittokunta

Rakuunasoittokunta luo elämyksiä

Rakuunasoittokunta on Lappeenrannassa Maasotakoulun yhteydessä toimiva 34 henkinen Maavoimien soittokunta. Soittokunnan päällikkökapellimestarina toimii musiikkimajuri Riku Huhtasalo ja kapellimestarina musiikkikapteeni Aino Koskela.

Soittokunnan ensisijainen toiminta-alue on Itä-Suomi; Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnat sekä niiden alueella toimivat puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen yksiköt. Lisäksi soittokunta esiintyy veteraani-, reserviläis-, ja maanpuolustusjärjestöjen tilaisuuksissa.

Soittokunta järjestää aktiivisesti konserttitoimintaa omalla soittotoiminta-alueellaan ja tekee yhteistyötä muiden musiikkialan toimijoiden sekä seurakuntien kanssa. Esimerkiksi Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa soittokunnalla on joka vuosi erilaisia yhteistyöprojekteja.

1921 perustettu Rakuunasoittokunta ”ratsastaa” vakaasti tänäkin päivänä. Sen perinteet ulottuvat aina 1600-luvulle. Näitä kauas historiaan ulottuvia Ratsuväen perinteitä Rakuunasoittokunta vaalii osaltaan tänäkin päivänä.

Vuodelle 2019 Rakuunasoittokunnalta on luvassa monipuolisesti erityylisiä konsertteja ja musiikkielämyksiä. Soittokunnan mukana voi siirtyä suurista tunteista vahvaan isänmaalliseen tunnelmaan.

Toivotan kaikki tervetulleeksi Rakuunasoittokunnan konsertteihin nauttimaan unohtumattomista hetkistä musiikin parissa.


Päällikkökapellimestari

Musiikkimajuri Riku Huhtasalo

Päällikkö- kapellimestari

Musiikkimajuri Riku Huhtasalo

Kapellimestari

Musiikkikapteeni Aino Koskela

Konsertit

Puolustusvoimien kesäkiertue 2019

 • Ke 05.06.2019
  Satamatori, Lappeenranta
 • Ke 12.06.2019
  Ilosaari, Joensuu
 • To 13.06.2019
  Satamatori, Kuopio
  Vapaa pääsy
Rakuunasoittokunnan solistina Ressu Redford

Vartioparaati ja MIL-Espa

 • Pe 07.06.2019
  klo 12.30
  Senaatintori, Helsinki
  Vapaa pääsy
Johtaa musiikkimajuri Riku Huhtasalo
Suomen vanhin yleisötapahtuma, jossa vartioparaatikulkue lähtee Helsingin Senaatintorilta marssien Kauppatorin kautta päävartioon, sekä sieltä takaisin Esplanadia pitkin Kasarmitorille. Vartioparaatin jälkeen Espan lavalla järjestetään viihteellinen MIL-Espa-konsertti kello 14.