6 Lapin sotilassoittokunta

Lapin sotilassoittokunta

Rovaniemellä sijaitseva Lapin sotilassoittokunta on pohjoisen Suomen ainoa ja EU:n pohjoisin ammattipuhallinorkesteri, kokoonpanoltaan 30 soittajaa. Soittokunnan tehtäviin kuuluu puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi vahva ja innovatiivinen vaikuttaminen Lapin alueen musiikkikulttuurissa.

Päällikkökapellimestari

Musiikkimajuri Jaakko Nurila

Kapellimestari

Musiikkimajuri Jarkko Aaltonen

Konsertit

Lohdun säveliä neljältä vuosisadalta

Vapaa pääsy
 • To 17.09.2020
  19:00
  Rovaniemen kirkko
Lapin sotilassoittokunta jatkaa suosittua Lohdun sävelet -kirkkokonserttisarjaansa Rovaniemen kirkossa. Soittokunnan apulaiskapellimestarin, yliluutnantti Jyrki Kuusiratin suunnittelema monipuolinen ohjelma sisältää teoksia aina oopperamusiikin tunnetuista helmistä uudempaan puhallinmusiikkiin. Vääpeli Sari Pietikäinen esittää Teppo Jalkasen Fantasia suomalaisesta kansanlaulusta kornetille ja puhallinorkesterille. Konsertin turvajärjestelyissä kiinnitetään erityistä huomiota turvaväleihin sekä käsihygieniaan. Konsertissa yleisömäärä on rajattu 120 henkilöön ja istumapaikat on merkitty, myös käsidesinfiointiainetta on saatavilla. Käsiohjelma korvataan Lapin Kansassa samana päivänä julkaistulla konserttiohjelmalla sekä QR-koodilla, joka näyttää konserttiohjelman puhelimessa. Jyrki Kuusirati, kapellimestari Sari Pietikäinen, kornetti Rovaniemen kirkossa torstaina 17.9.2020 klo 19. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Swingin juhlaa

Liput - 15 €
 • To 05.11.2020
  19.00
  Lappia-talo, Rovaniemi
 • Pe 06.11.2020
  19.00
  Madetojan sali, Oulu
Johtaa Musiikkieverstiluutnantti Jyrki Koskinen. Solistina Johanna Försti ja Sami Pitkämö.

Alueellinen kirkkojuhla

 • To 26.11.2020
  Rovaniemen kirkko
Kirkkojuhla on musiikin, puheen ja rukouksen ilta. Kirkkojuhlia on järjestetty vuodesta 1991 alkaen. Sotilasläänin kirkkojuhlista alkanut perinne on nyt kaikkien yhteinen kirkkojuhla, jossa hiljennytään sanan ja musiikin ääreen.

Aattoillan konsertti

Liput - 15 €
 • Pe 04.12.2020
  Kulttuuritalo Korundi, Rovaniemi
Lapin sotilassoittokunta juhlistaa itsenäistä Suomea itsenäisyyspäivän aattona isänmaallisin sävelin. Tervetuloa virittäytymään itsenäisyyspäivän tunnelmaan!

Joulukonsertti

Vapaa pääsy - ohjelma 10 €
 • To 17.12.2020
  19.00
  Rovaniemen kirkko
Johtaa Musiikkimajuri Jarkko Aaltonen. Solistina Janne Sundqvist. Suuren suosion saavuttanut Lapin sotilassoittokunnan perinteinen joulukonsertti järjestetään tänä vuonna Rovaniemen kirkossa 17.12.2020 klo 19.00. Myös yleisö pääsee laulamaan perinteisiä joululauluja orkesterin säestyksellä. Tule nauttimaan joulun tunnelmasta Lapin sotilassoittokunnan kanssa!