6 Lapin sotilassoittokunta

Lapin sotilassoittokunta

Rovaniemellä sijaitseva Lapin sotilassoittokunta on pohjoisen Suomen ainoa ja EU:n pohjoisin ammattipuhallinorkesteri, kokoonpanoltaan 30 soittajaa. Soittokunnan tehtäviin kuuluu puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi vahva ja innovatiivinen vaikuttaminen Lapin alueen musiikkikulttuurissa.

Päällikkö- kapellimestari

Musiikkimajuri Jaakko Nurila

Konsertit

Kokonaisturvallisuus messuilla tavataan

Vapaa pääsy!
 • Pe 25.08.2017
  12:00
  Kauppatori/ Ahtisaaren aukio
Oulun torin rannassa voit tutustua turvallisuudesta huolehtivien viranomaisten toimintaa. Näytteillä on kalustoa niin poliisilta kuin palokunnilta. Tämä on koko perheen tapahtuma. Tunnelmoimassa on mukana myös sotilassoittokunta.

Kainuun jääkäripataljoonan perinnepäivä

Vapaa pääsy!
 • To 31.08.2017
  Kuhmotalo
Kuhmo saa vieraakseen jääkäripataljoonan. Ohjelmassa on näyttävä paraati ja kalustoesittelyä, sekä sotilassoittokunnan konsertti Kuhmotalossa. Konserttiin ovat kaikki tervetulleita.

Pinnasta kiinni

Vapaa pääsy / Ohjelma 10 €
 • To 05.10.2017
  19:00
  Rovaniemen kirkko
Mitä kapellimestari tekee, kuulee usein kysyttävän. Miksi sillä on tikku kädessä? Sibelius- Akatemian orkesterinjohdon opiskelijat ovat näihin kysymyksiin perehtyneet jo hyvin syvällisesti. Sinä voit saada oivalluksia ja vastauksia näihin kysymyksiin konsertissa, jossa kapellimestariopiskelijat johtavat Lapin sotilassoittokuntaa. Konserttiin on harjoiteltu erityisesti sotilassoittokunnan musiikkitraditioihin kuuluvaa ohjelmistoa.

Vasket taipaleella

Vapaa pääsy / Ohjelma 10 €
 • Pe 13.10.2017
  Närpiö
 • La 14.10.2017
  Toholampi
 • Su 15.10.2017
  Kokkola
Vasket valaisevat Keski-Pohjanmaan pimenevää syksyä. Vaskiseitsikko on perinteinen ja supisuomalainen kokoonpano, joka oli varsin suosittu viime vuosisadan alkuvuosikymmeninä. Ei ihme, sillä kokoonpano on käytännöllinen ja toimintavarma pumppu monenlaiseen musiikkiin, viihteestä virsiin.

Kirkkojuhla

Vapaa pääsy!
 • Pe 10.11.2017
  18:00
  Tuomiokirkko, Oulu
  Lapin sotilassoittokunta ja Reserviläiskuoro
Puolustusvoimien alueellista kirkkojuhlaa vietetään musiikillisissa merkeissä. Musiikista vastaavat Lapin sotilassoittokunta ja upea Reserviläiskuoro. Mieskuorossa laulaa musiikin ammattilaisia ja kuorolaulun aktiivisia harrastajia. Esiintyjät yhdessä ja upea Tuomiokirkko takaavat koskettavan ja ikimuistoisen hetken sanan äärellä.

Soiva Siili ja soittokunta

liput 5€
 • Ti 14.11.2017
  18:00
  Korundi, Rovaniemi
Suuren suosion saanut lastenkonsertti tuodaan Korundiin. Hauska, hyväntuulinen, lasten oma konsertti, jossa saa laulaa ja osallistua. Tässä konsertissa yleisö myös kastellaan musiikilla - Soiva Siili saa komppikaverikseen soittokunnan - mitähän kaikkea sitä yhdessä keksitään?!

Korundi jazz -Suomi, Sisu ja Sarpila

Liput 40€ festivaali / festaripassi 70€
 • La 18.11.2017
  19:00
  Korundi, Rovaniemi
Korundijazz on uusi jazz-tapahtuma Rovaniemellä. Toista kertaa järjestettävä jazz- viikonloppu tuo monipuolisen ohjelmiston nautittavaksemme. Lapin sotilassoittokunnalla on ilo esiintyä yhdessä swingin ehdottoman huipun, Antti Sarpilan kanssa lauantai-iltana.

Aattoillan konsertti

Liput 15€
 • Ti 05.12.2017
  19:00
  Korundi, Rovaniemi
 • Ke 06.12.2017
  19:00
  Oulu, Madetojan sali
Aattoillan konsertit ja muut itsenäisyyspäivään liittyvät traditiot ovat tärkeä osa suomalaista juhlapäivää. Jos jokin, niin Jean Sibeliuksen Finlandia kuuluu itsenäisyyspäivään. Kappale kuullan myös konsertin päätösnumerona. Juhlapäivän tapahtumat alkavat sotilasarvossa ylennettyjen reserviläisten juhlatilaisuudella ja jatkuvat kaikille avoimella konsertilla.

Kynttiläkonsertti

Vapaa pääsy / Ohjelma 15€
 • Ti 12.12.2017
  19:00
  Sodankylän kirkko
 • Ke 13.12.2017
  18:00
  Ivalon kirkko
 • To 14.12.2017
  19:00
  Rovaniemen kirkko
Sotilassoittokunnan joulukonserttia tehdään aina sydämellä ja lämmöllä. Kirkot ovat täyttyneet ja runsas yleisö - siitä olemme saaneet parhaan joulumielen. Kynttiläkonserttien tunnelmasta riittää jaettavaksi joulumieltä muillekin. Solistivieraana huikea panhuilisti Stefan Stanciu!

Sotilaskodin joulu

Vapaa pääsy!
 • La 16.12.2017
  Sotilaskoti, Someroharju
Rovaniemen Sotilaskotiyhdistys järjestää joulujuhlan varuskunnassa, johon olette tervetulleita mukaan. Kahvi on tuoretta ja leivonnaiset suussa sulavia. Myyjäisistä voit löytää myös pukin konttiin verrattomia lahjoja. Jouluista musiikkia ja yhteislauluja Lapin sotilassoittokunnan tahdittamana!