6 Lapin sotilassoittokunta

Lapin sotilassoittokunta

Rovaniemellä sijaitseva Lapin sotilassoittokunta on pohjoisen Suomen ainoa ja EU:n pohjoisin ammattipuhallinorkesteri, kokoonpanoltaan 30 soittajaa. Soittokunnan tehtäviin kuuluu puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi vahva ja innovatiivinen vaikuttaminen Lapin alueen musiikkikulttuurissa.

Päällikkökapellimestari

Musiikkimajuri Jaakko Nurila

Kapellimestari

Musiikkimajuri Jarkko Aaltonen

Konsertit

Halki aikojen

Vapaa pääsy
  • Pe 20.11.2020
    19.00
    Rovaniemen kirkko
Jaakko Nurilan jäähyväiskonsertti, Johtaa musiikkimajuri Jaakko Nurila, Solisti yliluutnantti Pentti Ojala, trumpetti
Lapin sotilassoittokunnan päällikkökapellimestari, musiikkimajuri Jaakko Nurila siirtyy vuoden vaihteessa päällikkökapellimestariksi Ilmavoimien soittokuntaan, Jyväskylään. Jaakko Nurila on toiminut sotilasmusiikkialan tehtävissä Oulussa ja Rovaniemellä kolmenkymmenen vuoden ajan. Nurila suoritti varusmiespalveluksensa 1989–1990 Lapin sotilassoittokunnassa. Ennen sotilaskapellimestariuraansa Nurila oli soittajaupseerina ensin Lapin sotilassoittokunnassa ja sitten Pohjan sotilassoittokunnassa. Vuodesta 2009 Nurila toimi Pohjan sotilassoittokunnassa päällikkönä ja kapellimestarina. Lapin sotilassoittokunnan kapellimestarina hän aloitti 2014, päällikkökapellimestarina 2017. Halki aikojen -jäähyväiskonsertti kokoaa yhteen Nurilan pitkän sotilasmusiikkiuran tärkeät hetket eri teosten välityksellä. Konsertin nimiteos, Juha Piston Halki aikojen, tiivistää tämän osuvasti. Jäähyväiskonsertti on samalla myös tänä vuonna alkaneen Lapin sotilassoittokunnan Korundi -konserttisarjan päätöskonsertti. Konsertti alkaa puhallinmusiikin ajattomalla klassikolla, Richard Straussin Serenadilla puhaltimille. Lapin sotilassoittokunnan trumpetin äänenjohtaja, yliluutnantti Pentti Ojala tulkitsee toisena teoksena Aleksandr Arutjunjanin trumpettikonserton. Juha Piston Halki aikojen - Genom tiderna, jonka mukaan konsertti on myös nimetty, on eräänlainen musiikillinen läpileikkaus Puolustusvoimien satavuotiseen historiaan. Konsertin päättää Armas Järnefeltin Korsholma, sinfoninen runo. Konsertti striimataan (Virtuaalikirkko). Mikäli kuulutte covid-19-taudin riskiryhmään, pyydämme harkitsemaan osallistumista ensisijaisesti verkkolähetyksen kautta. Tilaisuuden paikan päällä osallistuvia haluamme muistuttaa turvavälien sekä käsi- ja yskimishygienian tärkeydestä sekä siitä, että tilaisuuteen ei tule osallistua, mikäli tietää altistuneensa covid-19-virukselle, on palannut kahden viikon aikana ulkomailta tai kokee tautiin kuuluvia oireita, kuten vatsataudin tai flunssan oireita.

Joulukonsertti

Vapaa pääsy - ohjelma 10 €
  • To 17.12.2020
    19.00
    Rovaniemen kirkko
Johtaa Musiikkimajuri Jarkko Aaltonen. Solistina Janne Sundqvist. Suuren suosion saavuttanut Lapin sotilassoittokunnan perinteinen joulukonsertti järjestetään tänä vuonna Rovaniemen kirkossa 17.12.2020 klo 19.00. Myös yleisö pääsee laulamaan perinteisiä joululauluja orkesterin säestyksellä. Tule nauttimaan joulun tunnelmasta Lapin sotilassoittokunnan kanssa!