6 Lapin sotilassoittokunta

Lapin sotilassoittokunta

Rovaniemellä sijaitseva Lapin sotilassoittokunta on pohjoisen Suomen ainoa ja EU:n pohjoisin ammattipuhallinorkesteri, kokoonpanoltaan 30 soittajaa. Soittokunnan tehtäviin kuuluu puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi vahva ja innovatiivinen vaikuttaminen Lapin alueen musiikkikulttuurissa.

Päällikkökapellimestari

Musiikkimajuri Jaakko Nurila

Kapellimestari

Musiikkimajuri Jarkko Aaltonen

Konsertit

Lohdun sävelet

Vapaa pääsy - ohjelma 10€
 • Ke 11.03.2020
  19:00
  Kemijärven kirkko
 • To 12.03.2020
  19:00
  Sotkamon kirkko
Toivottu vieras, Lapin sotilassoittokunta, konsertoi Kemijärven ja Sotkamon kirkoissa herkkien tunnelmien parissa. Lohdun sävelet tarjoaa maailman tunnetuimpia ja kauneimpia klassisia sävelmiä, teoksia jotka sukupolvet toisensa jälkeen ovat ottaneet omikseen yhä uudestaan ja uudestaan. Illan itseoikeutettuna solistina on upeaääninen Mika Nisula. Luvassa on niin oopperamaailman, baletin kuin yksittäisten sävellyksienkin kavalkadi, joka rentouttaa mielen ja sielun. Tästä eivät kauniit melodiat enää parane.

KONSERTTI PERUTTU - Talvisodan päättymisen muistojuhla

 • Pe 13.03.2020
  20:15
  Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsä, Kajaani
TAPAHTUMA PERUTTU
Talvisodan päättymisen muistojuhla kunnioittaa sotiemme veteraaneja upealla tavalla. Solistina tulee toimimaan huipputenori Mika Nisula, jonka ääni saa paatuneimmankin sydämen iloitsemaan.

Luvassa on kansakuntamme alkutaipaleen sävellyksiä, aina Jean Sibeliuksesta Oskar Merikantoon, jotka omalta osaltaan muodostivat suomalaisuuden ja kansamme henkisen identiteetin.

PERUTTU! Oopperan juhlaa

Vapaa pääsy - ohjelma 10€
 • Pe 27.03.2020
  19:00
  Nivalan kirkko
KONSERTTI ON VALITETTAVASTI PERUTTU

Toivottu vieras, Lapin sotilassoittokunta, konsertoi Nivalan kirkossa täyttäen kirkon oopperamusiikin helmillä. Suuren suosion saavuttanut Oopperan Juhlaa -konsertti saapuu Nivalaan kahden upean solistinsa, sopraano Emilia Vesalainen-Pellaksen sekä tenori Mika Nisulan voimin.

Luvassa on maailman tunnetuimpia ooppera-aarioita ja duettoja. Tämä konsertti on kuultava!

PERUTTU! Säkenöivä seitsikko

Vapaa pääsy
 • La 28.03.2020
  18:00
  Kyösti Kallion koulu, Nivala
KONSERTTI ON VALITETTAVASTI PERUTTU

Lapin sotilassoittokunnan seitsikko saapuu Nivalan Kiksaus- päiville eli valtakunnalliseen Seitsikkojen katselmustapahtumaan. Seitsikon muusikoilla onkin iso rooli. He järjestävät workshoppeja seitsikkomusiikista ja huipentavat osuutensa omaan konserttiin.

Konsertissa kuullaan suomalaista seitsikkomusiikkia ja sen solistina toimii Lapin sotilassoittokunnan klarinetisti, vääpeli Mika Haarala. Hän esittää Bernhard Henrik Crusellin tuotannosta teoksen Teema ja variaatiot. Tervetuloa kuulemaan autenttista suomalaista seitsikkomusiikkia.

PERUTTU! Ilta Kyöstin kanssa

Liput - 15€
 • To 02.04.2020
  19:00
  Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsä, Kajaani
 • Ke 22.04.2020
  19:00
  Kulttuuritalo Korundi, Rovaniemi
 • To 23.04.2020
  19:00
  Kulttuurikeskus Akustiikka, Ylivieska
 • Pe 24.04.2020
  19:00
  Madetojan sali, Oulu
KONSERTTI ON VALITETTAVASTI PERUTTU

Todellinen viihteen moniosaaja, Kyösti Mäkimattila debytoi Lapin sotilassoittokunnan solistina usean konsertin verran. Mäkimattila on valloittanut areenat ja suomalaisten sydämet monipuolisella ja karismaattisella esiintymisellään, eikä tämä konsertti tuota sen suhteen pettymystä. Luvassa on ikivihreitä hittejä muun muassa Topi Sorsakoskelta ja Agents -yhtyeeltä.

PERUTTU! Ranskalainen ilta

Liput - 15 €
 • Pe 08.05.2020
  19.00
  Kulttuuritalo Korundi
KONSERTTI ON VALITETTAVASTI PERUTTU

Lapin sotilassoittokunnan ennakkoluuloton aikamatka eri maiden musiikkiin jatkuu. Nyt on vuorossa ranskalaisia tunnelmia musiikin sävyin tarjoiltuna. Lapin sotilassoittokunnan kapellimestari Jarkko Aaltonen ja huippusaksofonisti Joonatan Rautiola loihtivat yhdessä hienon kattauksen ranskalaisen musiikin klassikoita.

PERUTTU! Sinivalkoisia sävelmiä

Vapaa pääsy - ohjelma 10€
 • To 04.06.2020
  19.00
  Hangon kirkko
KONSERTTI ON VALITETTAVASTI PERUTTU

Sinivalkoisia sävelmiä on upea kattaus suomalaista klassista musiikkia. Luvassa on kansakuntamme alkutaipaleen sävelmiä, jotka omalta osaltaan muodostivat suomalaisuuden ja kansamme henkisen identiteetin. Luvassa on Suomen parhaiden säveltäjien upeita sävellyksiä aina Jean Sibeliuksesta Oskar Merikantoon. Lapin sotilassoittokunnan omat solistit tulkitsevat kauniita melodioita ja luovat poikkeuksellisen tunnelman niin kuin vain Lapin sotilassoittokunta osaa.

Tähtilipun alla

Liput - 15 €
 • Pe 11.09.2020
  19.00
  Kulttuuritalo Korundi
Konsertit johtava yhdysvaltalainen kapellimestari Robert J. Ambrose tunnetaan dynaamisena ja mukaansatempaavana muusikkona. Monipuolisen uran tehnyt Ambrose toimii nykyään Georgia State Universityn orkesterin johtajana ja yliopiston musiikkiosaston apulaisjohtajana Atlantassa, Yhdysvalloissa.

Hän johtaa yliopiston puhallinorkesteria ja vastaa laajasta orkesteriohjelmasta, joka sisältää neljä konserttiorkesteria ja kolme paraatiorkesteria.  Georgia State Universityn lisäksi Ambrose on johtanut orkestereita eri puolilla Yhdysvaltoja sekä esimerkiksi Australiassa, Kanadassa, Saksassa, Hongkongissa ja Singaporessa.

Ambrose on johtanut aiemmin useaan otteeseen myös suomalaisia ammatti- ja harrastajapuhallinorkestereita. Helsingin poliisisoittokunnan edessä hänet nähtiin edellisen kerran syksyllä 2017. Ohjelma koostuu amerikkalaisten säveltäjien tuotannosta ja pitää sisällään todellisia herkkupaloja.

Slaavilaisia mestariteoksia

Liput - 15 €
 • Pe 20.11.2020
  19.00
  Kulttuuritalo Korundi
Lapin sotilassoittokunta sukeltaa ennakkoluulottomasti slaavilaisen musiikin maailmaan. Illan solistina toimii soittokunnan oma trumpetisti Pentti Ojala. Ojala tulkitsee Alexander Artunianin upean trumpettikonserton. Konsertissa kuullaan myös yksi klassisen musiikin kuuluisimmista satutarinoista. Sergei Prokofjevin lastentaru Pekka ja Susi saa uuden musiikillisen ulkoasun puhallinorkesterin säestäessä. Kertojana toimii näyttelijä Hannu Friman.

Kabalevskin humoristinen sarja esitetään myös uudessa muodossa, puhallinorkesterille soitinnettuna. Konsertin kruunaa mahtipontinen Dimitri Šostakovitšin Juhla-alkusoitto.