6 Lapin sotilassoittokunta

Lapin sotilassoittokunta

Rovaniemellä sijaitseva Lapin sotilassoittokunta on pohjoisen Suomen ainoa ja EU:n pohjoisin ammattipuhallinorkesteri, kokoonpanoltaan 30 soittajaa. Soittokunnan tehtäviin kuuluu puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi vahva ja innovatiivinen vaikuttaminen Lapin alueen musiikkikulttuurissa.

Päällikkö- kapellimestari

Musiikkimajuri Jaakko Nurila

Kapellimestari

Musiikkikapteeni Tero Haikala

Konsertit

Nocturne - Pieni iltasoitto

Vapaa pääsy - Ohjelma 5e
 • To 12.09.2019
  19:00
  Ylitornion kirkko
 • Pe 13.09.2019
  19:00
  Ranuan kirkko
30-henkinen Lapin sotilassoittokunta jakautuu pienemmiksi yksiköiksi ja tuo syksyisen kamarimusiikkitervehdyksensä Ylitorniolle. Konsertissa esiintyy kolme soittokunnan pienyhtyettä. Vääpeli Sari Pietikäisen luotsaama vaskiseitsikko keskittyy ohjelmistossaan oululaisen säveltäjän Leevi Madetojan musiikkiin. Erityisenä herkkupalana seitsikko esittää Jean Sibeliuksen Nocturnen solistinaan kersantti Joel Hulkkonen, huilu. Tämä saattaa hyvinkin olla ensimmäinen kerta, kun vaskiseitsikon solistina kuullaan poikkihuilua! Saksofonikvartetti esittelee ylitorniolaisille saksofonisoitinperheen pienimmästä suurimpaan. Alun perin sotilassoittimeksi kehitetty saksofoni soi erittäin maukkaasti perhepiirissään. Konsertissa tutuksi tulevat sopraano-, altto-, tenori- ja baritonisaksofoni. Edellä mainittujen kokoonpanojen lisäksi konsertissa esiintyy puhallinyhtye, joka koostuu tuubasta ja viidestä puupuhaltimesta. Puhallinyhtyeen ohjelmiston kruunaa Oskar Merikannon rakastettu Valse Lente.

Oopperan juhlaan

Vapaa pääsy - ohjelma 15€
 • To 26.09.2019
  19.00
  Rovaniemen kirkko
  Solistit: sopraano Emilia Vesalainen-Pellas, tenori Mika Nisula
 • Pe 27.09.2019
  19.00
  Pudasjärven kirkko
 • La 28.09.2019
  15.00
  Oulun tuomiokirkko
Johtaa: musiikkikapteeni Tero Haikala
Tämän konsertin ajatus syttyi Savonlinnan oopperajuhlilla. Taidemusiikki on tulvillaan toinen toistaan hienompia mestariteoksia. Niistä valitsimme mielestämme upeimmat. Lapin sotilassoittokunnan mukana esiintyvät kaksi loistavaa uuden polven oopperalaulajaa sopraano Emilia Vesalainen-Pellas ja tenori Mika Nisula. Tämän oopperajuhlan linnan puitteet tarjoavat meille upeat kirkkomme Rovaniemellä, Pudasjärvellä ja Oulussa.

Uuden Musiikin Lokakuu

 • Ke 09.10.2019
  19.00
  Karjasillan kirkko, Oulu
Johtaa: musiikkimajuri Jaakko Nurila

Muistojen ilta

Liput 20€
 • Pe 11.10.2019
  18.00
  Madetojan sali, Oulu
Johtaa: musiikkimajuri Jaakko Nurila
Jo perinteeksi tullut Muistojen ilta johdattaa kuulijansa Lapin sotilassoittokunnan voimin menneisyyden hienoihin melodioihin ja kappaleisiin. Tule nauttimaan tästä lämminhenkisestä konsertista, jossa toinen toistan hienoimmat teokset luovat aivan poikkeuksellisen tunnelman.

Lohdun sävelet

Vapaa pääsy - ohjelma 10€
 • To 24.10.2019
  Alatornion kirkko
Johtaa: musiikkikapteeni Tero Haikala
Musiikki on jo kautta aikojen tuonut erilaisia tunnelmia ihmisille ja eri tilanteisiin. Välillä iloiset sävelmät korottavat juhlatunnelmaa, mutta toisaalta kaihoisat sävelmät tuovat lohtua suruun ja murheeseen. Lapin sotilassoittokunta kokoaa yhteen hienon kokonaisuuden kauniita sävelmiä, jotka antavat kuulijalleen ilon ja lohdun tunnelmia.

Korundijazz lapsille

Lipun hinta: aikuiset: 10€, lapset 5€, Perhelippu: 2 aik + 2 lasta= 25€, Alle 3-vuotiaat ilmaiseksi!
 • La 16.11.2019
  15.00
  Kulttuurikeskus Korundi, Rovaniemi
Johtaa: musiikkimajuri Jaakko Nurila
Nyt lapset pulkat ja porkat sivuun ja mars konserttiin Korundiin! Marraskuun ehdoton valon tuoja on Rovaniemen oma jazz-festivaali, Korundijazz. Lapin sotilassoittokunnan tämän vuotinen Korundijazz -konsertti on omistettu lapsille ja lapsenmielisille. Oululainen lastenyhtye Soiva Siili matkaa Lappiin kaamoksen keskelle kuutamoa ihmettelemään. Soittokunnan päällikkökapellimestari musiikkimajuri Jaakko Nurila on kasannut soivasiilimäisen kattauksen musiikkia big bandille ja veikeälle solistikaksikolle. Ohjelmistossa on Soivan Siilin moderneja lastenlauluklassikoita, joihin on ujutettu ovelasti legendaarisia jazz-teemoja. Konsertti toimii mainiosti ensipuraisuna jazzin ja big band -musiikin herkulliseen perinteeseen. Kokeneet jazz-diggarit voivat puolestaan bongailla tuttuja teemoja nokkelien ja hauskojen lastenlaulujen siimeksestä. Lämpimästi tervetuloa nauttimaan festaritunnelmasta Lapin sotilassoittokunnan big bandin ja Soiva Siili -yhtyeen kanssa!

Lapin sotilassoittokunta 50 vuotta - juhlakonsertti

Liput alkaen 20€, Ticketmaster, Lippu.fi
 • To 21.11.2019
  19.00
  Kaukametsäsali, Kajaani
 • Pe 22.11.2019
  19.00
  Madetojan sali, Oulu
 • La 23.11.2019
  14.00
  Kulttuurikeskus Korundi, Rovaniemi
Johtaa: musiikkimajuri Jaakko Nurila ja musiikkikapteeni Tero Haikala
Tämä vuosi on Suomalaisen sotilasmusiikin 200. juhlavuosi. Kaartin perustamisesta tulee kuluneeksi 200 vuotta, Laivaston soittokunnalla on täysi 100 vuotta takana ja Lapin sotilassoittokunnalla on nuorekas 50- vuotis juhlansa. Konserttimme solistiksi tulee karismaattinen tenori Pentti Hietanen. Lisäksi kuulemme kantaesityksen Lappiaiheisesta sävelrunosta, joka on omistettu soittokunnalle ja on kunnian osoitus kauniille lapin luonnolle. Mukana on myös Anna Näkkäläjärvi-Länsman, konserttimme toinen solisti!

Aattoillan konsertti

Liput alkaen 10€, Lippu.fi
 • To 05.12.2019
  19.00
  Kulttuurikeskus Korundi, Rovaniemi

Joulukonsertti

Vapaa pääsy, ohjelma 10€
 • Pe 13.12.2019
  19.00
  Tuomiokirkko, Oulu
 • La 14.12.2019
  18.00
  Rovaniemen kirkko
 • Ti 17.12.2019
  18.00
  Ivalon kirkko
Johtaa: musiikkimajuri Jaakko Nurila ja musiikkikapteeni Tero Haikala
Lapin sotilassoittokunta laulattaa ja viihdyttää yleisöä kahden joulukonsertin voimin. Konsertissa kuullaan perinteisiä suomalaisia joululauluja ja klassisia sävelmiä. Tule hiljentymään ja virittäytymään joulun tunnelmaan toinen toistaan kauniimpien joululaulujen myötä.