6 Lapin sotilassoittokunta

Lapin sotilassoittokunta

Rovaniemellä sijaitseva Lapin sotilassoittokunta on pohjoisen Suomen ainoa ja EU:n pohjoisin ammattipuhallinorkesteri, kokoonpanoltaan 30 soittajaa. Soittokunnan tehtäviin kuuluu puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi vahva ja innovatiivinen vaikuttaminen Lapin alueen musiikkikulttuurissa.

Päällikkö- kapellimestari

Musiikkimajuri Jaakko Nurila

Kapellimestari

Musiikkikapteeni Tero Haikala

Konsertit

Kansallisen veteraanipäivän konsertti

Ohjelma 10€
 • To 26.04.2018
  19:00
  Keminmaan kirkko
 • Pe 27.04.2018
  19:00
  Rovaniemen kirkko
Kapellimestari musiikkikapteeni Tero Haikala
Veteraanityö on tärkeä ja iso osa Lapin sotilassoittokunnan toimintaa. Kunnioitamme ja juhlimme kunniakansalaisiamme konsertin muodossa Kansallisen veteraanipäivän aattona to 26.4. Keminmaan kirkossa klo 19. Varsinaisena Kansallisena veteraanipäivänä perjantaina 27.4. esitämme saman konsertin Rovaniemen kirkossa klo 18. Konsertin ohjelma koostuu pääosin suomalaisesta ja pohjoismaisesta musiikista. Puhuttelevien ja tunteikkaitten sävellysten takana on kaikille tuttuja säveltäjäneroja kuten Jean Sibelius, Oskar Merikanto ja Edward Grieg. Kapellimestarina konsertissa toimii musiikkikapteeni Tero Haikala. Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelma 10 euroa.

Puolustusvoimien alueellinen kirkkojuhla

 • Pe 04.05.2018
  18:00
  Sotkamon kirkko
Sotkamon kirkossa järjestettävä kirkkojuhla on musiikin, puheen ja rukouksen ilta. Kirkkojuhlia on järjestetty vuodesta 1991 alkaen. Sotilasläänin kirkkojuhlista alkanut perinne on nyt kaikkien yhteinen Kirkkojuhla, jossa hiljennytään sanan ja musiikin ääreen.

Lotta on totta

 • Ke 16.05.2018
  19:00
  Rovaniemen kirkko
Kapellimestari Kimmo Rantakeisu
Lotat tekivät suuren palveluksen isänmaalle sotavuosina. Lottaperinneyhdistyksen konsertilla kunnioitetaan lähihistorian vaiettuja tapahtumia sekä lottien muistoa ja arvokasta henkistä perintöä. Jo perinteeksi muodostunut konsertti on valloittava kattaus vanhaa ja uutta sotilasmusiikkia.

Hyvä munkki

 • To 17.05.2018
  19:00
  Karjasillan kirkko, Oulu
On onni syntyä Suomeen, kuulee usein sanottavan. Mutta aina elämä ei kuitenkaan suju onni myötä. Konsertti muistuttaa meitä yhteistyön voimasta ja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten auttamisen tarpeesta. Nuoret ovat tulevaisuuden aikuisia - autetaan heitä hyvälle, vastuulliselle tielle.
Hyvän munkin takaa Oulun sotilaskotiyhdistys.

Ohjelmamaksu.
Konsertin järjestää Oulun Rotaryklubi yt. Karjasillan seurakunta ja Oulun Sotilaskotiyhdistys.

Lippujuhlapäivän konsertti

Liput 15 €, ennakkoon Ticketmaster
 • Ma 04.06.2018
  19:00
  Madetojan sali, Oulu
Kapellimestari musiikkimajuri Jaakko Nurila.
Puolustusvoimien lippujuhlapäiviä alettiin viettää vuonna 1919. Viralliseksi liputuspäiväksi se määrättiin vuonna 1934. Mannerheimin täyttäessä 75 vuotta, vuonna 1942, valtioneuvosto antoi hänelle Suomen marsalkan arvon ja määräsi syntymäpäivän 4.6. puolustusvoimien lippujuhlaksi. Juhlapäivänä palkitaan ansioituneita ylennyksin ja kunniamerkein.