6 Lapin sotilassoittokunta

Lapin sotilassoittokunta

Rovaniemellä sijaitseva Lapin sotilassoittokunta on pohjoisen Suomen ainoa ja EU:n pohjoisin ammattipuhallinorkesteri, kokoonpanoltaan 30 soittajaa. Soittokunnan tehtäviin kuuluu puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi vahva ja innovatiivinen vaikuttaminen Lapin alueen musiikkikulttuurissa.

Päällikkökapellimestari

Musiikkikapteeni Ville Paakkunainen

Kapellimestari

Musiikkimajuri Jarkko Aaltonen (virkavapaalla)

Konsertit

Korundi I - Mielenmaisemia

 • Pe 29.01.2021
  19.00
  Kulttuuritalo Korundi, Rovaniemi
Johtaa Marjo Riihimäki. Solisti Tuomas Junttila, fagotti.

Mielenmaisemia on Lapin sotilassoittokunnan Korundi-sarjan vuoden 2021 ensimmäinen konsertti. Konsertissa esitetään ajankohtaan sopivia, tunteita herättäviä teoksia.

Solistinumerona kuullaan J-P Lehdon säveltämä Rhapsody for Bassoon and Wind Ensemble, jonka solistina taituroi soittokunnan oma fagotisti Tuomas Junttila.

Konsertille nimen antanut pääteos, Chang Su Kohin säveltämä Mindscape (Mielenmaisemia), on säveltäjän mukaan kuvaus ihmismielen laajasta tunneskaalasta ja mielentilan yllättävän nopeista muutoksista.

Konserttiohjelmisto sisältää lisäksi kaksi hyvin erilaista pienemmille kokoonpanoille sävellettyä teosta: Einojuhani Rautavaaran Requiem In Our Time vaski- ja lyömäsoittajille ja Charles Gounodin Petite Symphony puupuhaltajille. Requiem In Our Time on neliosainen teos, jossa kuvataan surua, epätoivoa, toivoa ja rukousta. Gounodin Petite Symphony on puolestaan konsertin positiivisinta ja seesteisintä antia.

Konserttia voi seurata myös verkkolähetyksenä Lapin sotilassoittokunnan Youtube-kanavalla: https://youtube.com/channel/UCSUsLnxJKvQZvnQX3XgTDzQ

Ilta Kyöstin kanssa

 • Ke 24.02.2021
  Ylivieska
 • To 25.02.2021
  Kajaani
 • Pe 26.02.2021
  Rovaniemi
  Aluetoimiston vuosipäivä
Aivan loistava viihteen monitaituri Kyösti Mäki-Mattila ja taidokas Lapin sotilassoittokunta yhdistävät vihdoin voimansa. Luvassa on säkenöivä ilta toinen toistaan parempien hittien tahdissa. Tule rentoutumaan ja nauttimaan meidän kanssamme tästä viihdemusiikin ilotulituksesta.

Todellinen viihteen moniosaaja, Kyösti Mäki-Mattila debytoi Lapin sotilassoittokunnan solistina usean konsertin verran. Mäki-Mattila on valloittanut areenat ja suomalaisten sydämet monipuolisella ja karismaattisella esiintymisellään eikä tämä konsertti tuota sen suhteen pettymystä. Kun kaksi taitavaa ja laadukasta esiintyjää, Kyösti Mäki-Mattila ja Lapin sotilassoittokunta yhdistävät voimansa, ei luvassa voi olla muuta kuin aivan upea ilta.

Tule näkemään ja kokemaan yhden Suomen valovoimaisimman laulusolistin ilottelua ikivihreiden sävelten parissa.

Kirkkojuhla

 • Ti 30.03.2021
  Pudasjärvi
 • Ke 31.03.2021
  Oulu, Karjasillan kirkko
Kirkkojuhla on musiikin, puheen ja rukouksen ilta. Kirkkojuhlia on järjestetty vuodesta 1991 alkaen. Sotilasläänin kirkkojuhlista alkanut perinne on nyt kaikkien yhteinen kirkkojuhla, jossa hiljennytään sanan ja musiikin ääreen.

Lapin sotilassoittokunnan päällikkökapellimestari Ville Paakkunainen johtaa kirkkojuhlan tilaisuudet Pudasjärvellä ja Oulussa.

Kamarimusiikkikonsertti

 • To 15.04.2021
  19.00
  Marian kappeli, Levi
 • Pe 16.04.2021
  18.00
  Revontulikappeli, Pyhä
Lapin sotilassoittokunnan pienyhtyeet soittavat kirkossa.

Kamarimusiikki on kuulunut aina soittokunnan toimintaan. Erityisesti viime vuonna pienyhtyeet esiintyivät ahkerasti ja pysyviä kokoonpanoja muodostui. Toiminnan on toivottu jatkuvan ja siksi soittokunnan pienyhtyeet esiintyvät kahdessa konsertissa kahdella paikkakunnalla.

Oopperan juhlaa

 • Ke 12.05.2021
  Nivalan kirkko
 • To 13.05.2021
  Kuhmon kirkko
Lapin sotilassoittokunta hemmottelee klassisen musiikin ystäviä upeiden oopperasävelmien voimin. Konsertin itseoikeutetut solistit ovat upeaääniset sopraanoa Emilia Vesalainen-Pellas ja tenori Mika Nisula.

Toivottu vieras, Lapin sotilassoittokunta, konsertoi Nivalan kirkossa täyttäen kirkon oopperamusiikin helmillä. Suuren suosion saavuttanut Oopperan Juhlaa -konsertti saapuu Nivalaan kahden upean solistinsa, sopraano Emilia Vesalainen-Pellaksen sekä tenori Mika Nisulan voimin. Luvassa on maailman tunnetuimpia ooppera-aarioita ja duettoja. Tämä konsertti on kuultava.

Varrella virran

 • To 10.06.2021
  Hangon Casino
Soitto soi ja laulu raikaa varrella virran. Jokavuotinen yhteislaulutilaisuus on yksi soittokunnan odotetuimmista.

Kun soittokunta soittaa, niin hyvässä seurassa uskaltaa laulella. Lapin sotilassoittokunnan perinteinen yhteislaulutilaisuus vetää joka kesä kylän väen rantaan laulamaan ja nauttimaan sotilaskodin munkkikahveista. Varrella virran järjestetään tänä vuonna sekä Rovaniemellä että 756 kilometriä etelämmässä Hangossa.