6 Lapin sotilassoittokunta

Lapin sotilassoittokunta

Rovaniemellä sijaitseva Lapin sotilassoittokunta on pohjoisen Suomen ainoa ja EU:n pohjoisin ammattipuhallinorkesteri, kokoonpanoltaan 30 soittajaa. Soittokunnan tehtäviin kuuluu puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi vahva ja innovatiivinen vaikuttaminen Lapin alueen musiikkikulttuurissa.

Päällikkö- kapellimestari

Musiikkimajuri Jaakko Nurila

Konsertit

Marskin päivä

Lippu 15€
Kapellimestari: Jyrki Koskinen
Solisti: Emilia Vesalainen-Pellas, sopraano
Kuluvana vuonna tulee kuluneeksi 150 vuotta Carl Gustav Emil Mannerheimin syntymästä. Mannerheim 150 vuotta -konsertissa luotsataan Mannerheimin elämänvaiheita musiikin keinoin. Monessa yhteydessä Marskin elämänvaiheet nivoutuvatkin varsin tiukasti 100-vuotista taivaltaan juhlivan Suomen historiaan. Konsertin laulusolistiksi saapuu valovoimainen sopraano Emilia Vesalainen-Pellas

Kirkkojuhla

Vapaa pääsy!
 • Pe 10.11.2017
  18:00
  Tuomiokirkko, Oulu
  Lapin sotilassoittokunta ja Reserviläiskuoro
Puolustusvoimien alueellista kirkkojuhlaa vietetään musiikillisissa merkeissä. Musiikista vastaavat Lapin sotilassoittokunta ja upea Reserviläiskuoro. Mieskuorossa laulaa musiikin ammattilaisia ja kuorolaulun aktiivisia harrastajia. Esiintyjät yhdessä ja upea Tuomiokirkko takaavat koskettavan ja ikimuistoisen hetken sanan äärellä.

Soiva Siili ja soittokunta

liput 5€
Suuren suosion saanut lastenkonsertti tuodaan Korundiin. Hauska, hyväntuulinen, lasten oma konsertti, jossa saa laulaa ja osallistua. Tässä konsertissa yleisö myös kastellaan musiikilla - Soiva Siili saa komppikaverikseen soittokunnan - mitähän kaikkea sitä yhdessä keksitään?!

Korundi jazz -Suomi, Sisu ja Sarpila

Liput 40€ festivaali / festaripassi 70€
Korundijazz on uusi jazz-tapahtuma Rovaniemellä. Toista kertaa järjestettävä jazz- viikonloppu tuo monipuolisen ohjelmiston nautittavaksemme. Lapin sotilassoittokunnalla on ilo esiintyä yhdessä swingin ehdottoman huipun, Antti Sarpilan kanssa lauantai-iltana.

Swingin’ the ballet

Liput 15€
 • Ma 20.11.2017
  19:00
  Tornion musiikkitalo
 • Ti 21.11.2017
  19:00
  Madetojan sali, Oulu
SWINGIN’ THE BALLET ANTTI SARPILA & Lapin sotilassoittokunnan BIG BAND on konserttikokonaisuus, joka koostuu Antti Sarpilan big bandille sovittamista Pjotr Tchaikovskyn balettimusiikin klassikoista. Tämä ohjelmisto levytettiin live-konsertissa Suomen Kansallisoopperassa Opera Big Bandin kanssa vuonna 2008. Konsertti on esitetty sen jälkeen useita kertoja etenkin Tchaikovskyn kotimaassa Venäjällä ja se on saanut ihastuneen vastaanoton yleisöltä. Kaikille tutut melodiat baleteista Pähkinänsärkijä, Joutsenlampi ja Prinsessa Ruusunen saavat uuden ulottuvuuden kun ne soitetaan swingin kulta-ajan isojen orkestereiden tyyliin.

Aattoillan konsertti

Liput 15€
 • Ma 04.12.2017
  19:00
  Korundi, Rovaniemi
 • Ti 05.12.2017
  19:00
  Madetojan sali, Oulu
Aattoillan konsertit ja muut itsenäisyyspäivään liittyvät traditiot ovat tärkeä osa suomalaista juhlapäivää. Jos jokin, niin Jean Sibeliuksen Finlandia kuuluu itsenäisyyspäivään. Kappale kuullan myös konsertin päätösnumerona. Juhlapäivän tapahtumat alkavat sotilasarvossa ylennettyjen reserviläisten juhlatilaisuudella ja jatkuvat kaikille avoimella konsertilla.

Kynttiläkonsertti

Vapaa pääsy / Ohjelma 10€
 • Ti 12.12.2017
  19:00
  Sodankylän kirkko
 • Ke 13.12.2017
  18:00
  Ivalon kirkko
 • To 14.12.2017
  19:00
  Rovaniemen kirkko
Sotilassoittokunnan joulukonserttia tehdään aina sydämellä ja lämmöllä. Kirkot ovat täyttyneet ja runsas yleisö - siitä olemme saaneet parhaan joulumielen. Kynttiläkonserttien tunnelmasta riittää jaettavaksi joulumieltä muillekin. Solistivieraana huikea panhuilisti Stefan Stanciu!

Sotilaskodin joulu

Vapaa pääsy!
 • La 16.12.2017
  Sotilaskoti, Someroharju
Rovaniemen Sotilaskotiyhdistys järjestää joulujuhlan varuskunnassa, johon olette tervetulleita mukaan. Kahvi on tuoretta ja leivonnaiset suussa sulavia. Myyjäisistä voit löytää myös pukin konttiin verrattomia lahjoja. Jouluista musiikkia ja yhteislauluja Lapin sotilassoittokunnan tahdittamana!