6 Lapin sotilassoittokunta

Lapin sotilassoittokunta

Rovaniemellä sijaitseva Lapin sotilassoittokunta on pohjoisen Suomen ainoa ja EU:n pohjoisin ammattipuhallinorkesteri, kokoonpanoltaan 30 soittajaa. Soittokunnan tehtäviin kuuluu puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi vahva ja innovatiivinen vaikuttaminen Lapin alueen musiikkikulttuurissa.

Päällikkökapellimestari

Musiikkimajuri Jaakko Nurila

Kapellimestari

Musiikkimajuri Jarkko Aaltonen

Konsertit

Swingin juhlaa

15€
Johtaa musiikkieverstiluutnantti Jyrki Koskinen, solisteina Johanna Försti ja Sami Pitkämö
Ylikapellimestarin jäähyväiskonserteissa Rovaniemellä ja Oulussa Lapin sotilassoittokunnan svengaava big band saa vieraakseen Johanna Förstin ja Sami Pitkämön. Soul- ja funklaulajana tunnettu Johanna Försti on tehnyt yhteistyötä monien eri orkestereiden ja yhtyeiden, kuten Trondheim Symphony Orchestran, UMOn ja Vantaan viihdeorkesterin, Ilmavoimien Big Bandin ja Kaartin soittokunnan kanssa. Laulaja, lauluntekijä, sovittaja, kapellimestari ja tuottaja Sami Pitkämö kuuluu Suomen eturivin muusikoihin. Pitkämö on esiintynyt tai tehnyt yhteistyötä useiden eri artistien ja orkestereiden kanssa, kuten Pohjan sotilassoittokunta, Antti Tuisku, UMO, Jean S., Sami Saari, Lenni-Kalle Taipale ja Boston Promenade. Förstin ja Pitkämön yhteinen tie musiikin parissa on jatkunut jo parikymmentä vuotta. Sami Pitkämön orkesterista alkanut yhteistyö on isolle yleisölle tunnettu erityisesti Tanssii tähtien kanssa -ohjelman orkesterista. Monipuolinen konserttiohjelma swing-klassikoita, säkenöivät solistit ja Lapin sotilassoittokunnan big band tarjoavat erityisen hienon illan ja päätöksen ylikapellimestari Jyrki Koskisen hienolle sotilasmusiikkiuralle. Konsertin turvajärjestelyissä kiinnitetään erityistä huomiota turvaväleihin sekä käsihygieniaan. Konsertissa on rajattu yleisömäärä, ja käsidesinfiointiainetta on saatavilla.

Halki aikojen

Vapaa pääsy
 • Pe 20.11.2020
  19.00
  Rovaniemen kirkko
Jaakko Nurilan jäähyväiskonsertti, Johtaa musiikkimajuri Jaakko Nurila, Solisti yliluutnantti Pentti Ojala, trumpetti
Lapin sotilassoittokunnan päällikkökapellimestari, musiikkimajuri Jaakko Nurila siirtyy vuoden vaihteessa päällikkökapellimestariksi Ilmavoimien soittokuntaan, Jyväskylään. Jaakko Nurila on toiminut sotilasmusiikkialan tehtävissä Oulussa ja Rovaniemellä kolmenkymmenen vuoden ajan. Nurila suoritti varusmiespalveluksensa 1989–1990 Lapin sotilassoittokunnassa. Ennen sotilaskapellimestariuraansa Nurila oli soittajaupseerina ensin Lapin sotilassoittokunnassa ja sitten Pohjan sotilassoittokunnassa. Vuodesta 2009 Nurila toimi Pohjan sotilassoittokunnassa päällikkönä ja kapellimestarina. Lapin sotilassoittokunnan kapellimestarina hän aloitti 2014, päällikkökapellimestarina 2017. Halki aikojen -jäähyväiskonsertti kokoaa yhteen Nurilan pitkän sotilasmusiikkiuran tärkeät hetket eri teosten välityksellä. Konsertin nimiteos, Juha Piston Halki aikojen, tiivistää tämän osuvasti. Jäähyväiskonsertti on samalla myös tänä vuonna alkaneen Lapin sotilassoittokunnan Korundi -konserttisarjan päätöskonsertti. Konsertti alkaa puhallinmusiikin ajattomalla klassikolla, Richard Straussin Serenadilla puhaltimille. Lapin sotilassoittokunnan trumpetin äänenjohtaja, yliluutnantti Pentti Ojala tulkitsee toisena teoksena Aleksandr Arutjunjanin trumpettikonserton. Juha Piston Halki aikojen - Genom tiderna, jonka mukaan konsertti on myös nimetty, on eräänlainen musiikillinen läpileikkaus Puolustusvoimien satavuotiseen historiaan. Konsertin päättää Armas Järnefeltin Korsholma, sinfoninen runo. Konsertin turvajärjestelyissä kiinnitetään erityistä huomiota turvaväleihin sekä käsihygieniaan. Konsertissa yleisömäärä on rajattu, ja käsidesiä on saatavilla.

Alueellinen kirkkojuhla

Vapaa pääsy
 • To 26.11.2020
  18.00
  Raahen Pyhän Kolminaisuuden kirkko (Kirkkokatu 10, 92100 Raahe)
Kirkkojuhla on musiikin, puheen ja rukouksen ilta. Kirkkojuhlia on järjestetty vuodesta 1991 alkaen. Sotilasläänin kirkkojuhlista alkanut perinne on nyt kaikkien yhteinen kirkkojuhla, jossa hiljennytään sanan ja musiikin ääreen.

Joulukonsertti

Vapaa pääsy - ohjelma 10 €
 • To 17.12.2020
  19.00
  Rovaniemen kirkko
Johtaa Musiikkimajuri Jarkko Aaltonen. Solistina Janne Sundqvist. Suuren suosion saavuttanut Lapin sotilassoittokunnan perinteinen joulukonsertti järjestetään tänä vuonna Rovaniemen kirkossa 17.12.2020 klo 19.00. Myös yleisö pääsee laulamaan perinteisiä joululauluja orkesterin säestyksellä. Tule nauttimaan joulun tunnelmasta Lapin sotilassoittokunnan kanssa!