6 Lapin sotilassoittokunta

Lapin sotilassoittokunta

Rovaniemellä sijaitseva Lapin sotilassoittokunta on pohjoisen Suomen ainoa ja EU:n pohjoisin ammattipuhallinorkesteri, kokoonpanoltaan 30 soittajaa. Soittokunnan tehtäviin kuuluu puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi vahva ja innovatiivinen vaikuttaminen Lapin alueen musiikkikulttuurissa.

Päällikkö- kapellimestari

Musiikkimajuri Jaakko Nurila

Konsertit

Sotilaan päivä

Liput alk. 15€
Kapellimestarit: musiikkimajuri Jaakko Nurila ja musiikkikapteeni Tero Haikala.
Maavoimien vuosipäivä on myös aluetoimistojen juhlapäivä. Puolustusvoimien juhlavuonna huomioimme erityisesti puolustusvoimissa palvellutta henkilöstöä. Tunnelmoimme mm. joukko-osastojemme vanhoilla kunniamarsseilla ja esittelemme sotilassoittokunnan musiikillista iskukykyä varomääräykset huomioiden. Tervetuloa säveltulitukseen!

Sata vuotta sisulla ja sydämellä

Liput 20€
Kapellimestari: musiikkimajuri Riku Huhtasalo
Solistit: Mari Palo ja Hannu Lehtonen
Mari Palo ja Hannu Lehtonen tähdittävät konserttia, jossa ikivihreät iskelmät siivittävät kuulijat sinivalkoiseen historiaan ja kansakunnan kohtalon vuosiin. Lapin sotilassoittokunnan vieraaksi saapuu Rakuunasoittokunnan päällikkökapellimestari Riku Huhtasalo.

Näyttelykuvia

Alk. 15€
 • To 12.04.2018
  19:00
  Rovaniemen kirkko
Kapellimestari: musiikkikapteeni Tero Haikala
Matka Ranskaan ja Venäjälle voi alkaa. Näyttelykuvat ovat Mussorskyn ehkä tunnetuin sävellys. Alun perin pianolle sävelletty teos sai uuden elämän Ravelin orkestestraation myöstä. Konsertti vie meidät myös Ranskaan Provensen nummille ainutlaatuisiin tunnelmiin, saksofonin pehmein äänen kääntein. Merellisen vivahteen tuovat mukanaan Laivaston soittokunnan puhallinmuusikot, jotka täydentävät orkesterin täysmittaiseksi sinfoniseksi puhallinorkesteriksi.

Puolustusvoimien alueellinen kirkkojuhla

 • Pe 04.05.2018
  18:00
  Sotkamon kirkko
Sotkamon kirkossa järjestettävä kirkkojuhla on musiikin, puheen ja rukouksen ilta. Kirkkojuhlia on järjestetty vuodesta 1991 alkaen. Sotilasläänin kirkkojuhlista alkanut perinne on nyt kaikkien yhteinen Kirkkojuhla, jossa hiljennytään sanan ja musiikin ääreen.

Lotta on totta

 • Ke 16.05.2018
  19:00
  Rovaniemen kirkko
Kapellimestarit: musiikkimajuri Jaakko Nurila ja musiikkikapteeni Tero Haikala.
Lotat tekivät suuren palveluksen isänmaalle sotavuosina. Lottaperinneyhdistyksen konsertilla kunnioitetaan lähihistorian vaiettuja tapahtumia sekä lottien muistoa ja arvokasta henkistä perintöä. Jo perinteeksi muodostunut konsertti on valloittava kattaus vanhaa ja uutta sotilasmusiikkia.

Hyvä munkki

 • To 17.05.2018
  19:00
  Karjasillan kirkko, Oulu
On onni syntyä Suomeen, kuulee usein sanottavan. Mutta aina elämä ei kuitenkaan suju onni myötä. Konsertti muistuttaa meitä yhteistyön voimasta ja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten auttamisen tarpeesta. Nuoret ovat tulevaisuuden aikuisia - autetaan heitä hyvälle, vastuulliselle tielle.
Hyvän munkin takaa Oulun sotilaskotiyhdistys.

Ohjelmamaksu.
Konsertin järjestää Oulun Rotaryklubi yt. Karjasillan seurakunta ja Oulun Sotilaskotiyhdistys.

VPK:n soittokunnan 110 vuotta juhlakonsertti

 • La 26.05.2018
  15:00
  Lyseonpuiston lukio, Rovaniemi
Kapellimestareina mus.dir Olli Kannisto ja musiikkimajuri Jaakko Nurila.
Lapin sotilassoittokunta viettää tulevana vuonna omia viisikymppisiään, mutta nyt on VPK:n soittokunnan juhlavuosi.
Soittokuntien yhteiskonsertilla on vuosikymmenien perinteet. Luvassa on juhlavia marsseja ja viihteellistä puhallinmusiikkia.

Lippujuhlapäivän konsertti

Liput 20 euroa
 • Ma 04.06.2018
  19:00
  Madetojan sali, Oulu
Kapellimestari musiikkikapteeni Tero Haikala.
Puolustusvoimien lippujuhlapäiviä alettiin viettää vuonna 1919. Viralliseksi liputuspäiväksi se määrättiin vuonna 1934. Mannerheimin täyttäessä 75 vuotta, vuonna 1942, valtioneuvosto antoi hänelle Suomen marsalkan arvon ja määräsi syntymäpäivän 4.6. puolustusvoimien lippujuhlaksi. Juhlapäivänä palkitaan ansioituneita ylennyksin ja kunniamerkein.