5 Laivaston soittokunta

Laivaston soittokunta

Laivaston soittokunta on Merivoimien soittokunta, joka hoitaa Merivoimien tilaisuuksien musiikilliset tarpeet. Soittokunnan toimitilat ovat Aurajoen rannalla sijaitsevassa Turun konservatoriossa. Soittokunnan konserttitoiminta kattaa Sigyn-salin lisäksi koko läntisen Suomen alueen.

Päällikkö- kapellimestari

Musiikkikomentaja-kapteeni Petri Junna

Kapellimestari

Musiikkikapteeni-luutnantti Jarkko Aaltonen

Konsertit

Meren laulu

20 € / 10 € Lippupisteestä ja ovelta tuntia ennen konserttia.
 • Pe 28.09.2018
  klo 19
  Sigyn-sali Linnankatu 60, 20100 Turku

Jarkko Aaltonen, kapellimestari
Maria Männikkö, piano
Pauli Kari, piano

Konsertissa kuullaan Laivaston soittokunnan tilausteoksen Meren laulu kantaesitys. Teos perustuu perinteisiin saaristotarinoihin, joihin muusikko-säveltäjä Stefan Stanciu on luonut musiikillisen kerronnan.
Toinen konsertin kohokohta on Francis Poulencin kahdelle pianolle ja orkesterille säveltämä konsertto, joka on mielenkiintoinen sekoitus vahvaa perkussionaalisuutta ja espressiivistä kauneutta. Flyygeleiden ääreen saapuu PianoDuo ConFuego, jossa soittavat Maria Männikkö ja Pauli Kari.
Konsertin ohjelmistossa on myös Mendelssohnin Overture für Harmoniemusik, Straussin Serenade in Eb for winds ja Mackeyn Asphalt coctail.
Konsertin kesto on noin kaksi tuntia sisältäen väliajan.

SAMASSA VENEESSÄ - I SAMMA BÅT Suomen Merivoimat 100 vuotta

20 € / 10 € ennakkoon Lippupisteestä ja ovelta tuntia ennen konserttia.
 • Ke 21.11.2018
  klo 19
  Sparresalen, Karlskrona
 • La 24.11.2018
  klo 17
  Turun konserttitalo
Laivaston soittokunta (FIN) Petri Junna, kapellimestari Jarkko Aaltonen, kapellimestari Marinens Musikkår (SWE) Alexander Hanson, kapellimestari
Suomen ja Ruotsin Laivaston soittokunnat yhteiskonsertissa ensimmäistä kertaa. Suomen Merivoimien 100-vuotisjuhlan kunniaksi koetaan historiallinen hetki, sillä Suomen ja Ruotsin Laivaston soittokunnat yhdistävät voimansa. Orkesterien kotipaikkakunnilla järjestettävissä konserteissa soittokunnat nousevat vuorotellen lavalle ja lopuksi kuullaan molempien soittokuntien juhlava yhteisesitys.