5 Laivaston soittokunta

Laivaston soittokunta

Laivaston soittokunta on vuonna 1919 perustettu Merivoimien soittokunta. Tammikuussa 2020 soittokunta pääsi muuttamaan uusiin toimitiloihinsa Turun Heikkilän kasarmialueelle. Konsertit ja esiintymiset kuljettavat Laivaston muusikoita laajalla toimialueellaan Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Pohjanmaalla. Monipuolisen konserttitoiminnan ohella soittokunta esiintyy erityisesti Merivoimien seremonioissa ja juhlatilaisuuksissa.

Päällikkökapellimestari

Musiikkikomentaja-kapteeni Petri Junna

Kapellimestari

Musiikkikapteeni-luutnantti Tero Haikala

Konsertit

SAXTRONAUTS

20€ / 15€ / 10€

Laivaston soittokunta
Tero Haikala, kapellimestari
Perttu Nurkka, saksofoni
Saxtronauts-saksofonikvartetti

Konsertissa päästään kuulemaan mihin kaikkeen saksofoni taipuu! Luvassa on energiaa ja maagisia hetkiä, kun solistit heittäytyvät virtuoottisen musiikin vietäviksi.
Illan aikana kuullaan Franz von Suppén klassikko Runoilija ja talonpoika -alkusoitto sekä Jukka Linkolan saksofonikonsertto Laivaston soittokunnan saksofonisti Perttu Nurkan tulkitsemana.
Saxtronautit Anna-Sofia Anttonen, Nanna Ikonen, Nanako Lammi ja Sikri Lehko loistavat valokeilassa Thomas Dossin teoksessa Spotlights. Konsertin päättää Johann de Meij’n upea orkesteriteos Exterme Make-over.

TULTA JA TAPPURAA

Vapaa pääsy!
 • To 08.10.2020
  klo 18
  Martinkirkko, Turku (konserttipaikka vaihtunut)

Laivaston soittokunta
Taideyliopiston Sibelius-Akatemian puhallinorkesterinjohdon opiskelijat
Kathy Hao, huilu

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian puhallinorkesterinjohdon opiskelijat saavat kunnian johtaa maineikasta Laivaston soittokuntaa Turun Martinkirkossa. Ohjelmassa on kutkuttavan herkullinen ja innostava kattaus kauneimpia klassisia orkesteriteoksia jännittävinä sovituksina sinfoniselle puhallinorkesterille. Konsertin avaa kaihoisia melodioita ja railakasta menoa sisältävät Borodinin Polovetsialaistanssit, joita seuraa Saint-Saënsin herkkä ja elegantti Johdanto ja Rondo Caprissioco tällä kertaa huilusolistin tulkitsemana. Ennen väliaikaa karmeita yöllisiä kuvia tarjoilee tuttuakin tutumpi Musorgskin Yö autiolla vuorella. Lyhyen tauon jälkeen vuorossa oleva meksikolaisen Revueltasin ekstaattinen ja kiihkeä sävelruno Sensemayá on saanut innoituksensa afro-karibialaisesta käärmeentappolaulusta. Illan päättää Stravinskin rakastettu Tulilintu-sarja, jossa on mestarillista melodiikkaa ja hornan kiihkeää sykettä.

Konsertin järjestää Taideyliopiston Sibelius-Akatemia yhteistyössä Laivaston soittokunnan kanssa.

NAVY ROCKS

27,50€ / 22,50€

Pete Parkkonen
Mikael Saari
Jennie Storbacka

We will rock you! Rockmusiikin parhaat klassikot pääsee nyt kuulemaan livenä.

Lava väreilee rockin energiaa Pete Parkkosen, Mikael Saaren ja Jennie Storbackan laulaessa; luvassa on taattua menoa ja legendaarisia hittejä muun muassa Van Halenilta, Queenilta, Guns N' Rosesilta ja Bon Jovilta.

UUSIA TUULIA, Turku

Liput 20 / 15 / 10 € ennakkoon Lippupisteestä ja ovelta tuntia ennen konserttia.
 • Ke 10.03.2021
  klo 19.00
  Sigyn-sali, Turku

Laivaston soittokunta
Petri Junna, kapellimestari
Tero Haikala, kapellimestari
Tuulia Ylönen, klarinetti

Solistina loistaa Suomen kansallisoopperan orkesterin klarinetin vuorotteleva äänenjohtaja ja Crusell-viikkojen taiteellinen johtaja Tuulia Ylönen. Hän tulkitsee englantilaisen Martin Ellerbyn säveltämän klarinettikonserton.

Konsertin alussa kuullaan kansainvälisesti tunnetun pelimusiikin tekijän ja sovittajan Jonne Valtosen teos Avaus. Ohjelmassa on myös Minna Leinosen uusi teos Meeting Points. Kathryn Salfelderin Cathedrals-teoksen myötä päästään suurten katedraalien ja vanhan kirkkomusiikin tunnelmiin väritettynä omintakeisilla ja eksoottisilla sävyillä. Suomesssa ensi kertaa kuultava Omar Thomasin teos Come Sunday vie riemukkaaseen ja virtuoottiseen gospel-musiikin maailmaan.

Konsertin kesto on noin kaksi tuntia sisältäen väliajan.

Lastenkonsertti BREMENIN SOITTONIEKAT

 • Ke 17.03.2021
  klo 18
  Sigyn-sali, Turku

Laivaston puhallinkvintetti
Torsti Pirkkanen, kertoja

Laivaston puhallinkvintetti ja kertoja Torsti Pirkkanen tarjoilevat konsertin lapsille ja tarinoiden ystäville!

Grimmin veljesten satuun pohjautuvassa Stanley Friedmanin säveltämässä musiikkisadussa eläimet pakenevat Bremeniin, jossa voi elää vapaasti ilman huonokäytöksisiä isäntiä.

Konsertti on osa Lasten musiikkijuhlien ohjelmaa.