7 Puolustusvoimien varusmiessoittokunta

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta on energinen ja särmikäs lähes sadan hengen joukko nuoria ja taitavia asevelvollisuuttaan suorittavia miehiä ja naisia. Varusmiessoittokunta sijaitsee Panssariprikaatissa Hattulan Parolannummella.

Soittokuntaan astuu vuosittain yksi saapumiserä tammikuussa ja soittotoimintakausi sijoittuu maalis-syyskuulle. Varusmiessoittokunnan konsertteihin sisältyy niin hartaita hetkiä, klassisia mestariteoksia, kuviomarssia, groovea meininkiä kuin svengaavaa jazziakin — siis monipuolista soittoa lavalla ja liikkeessä.

Päällikkökapellimestari

Musiikkikapteeni Ville Paakkunainen

Kapellimestari

Musiikkiyliluutnantti Juhani Valtasalmi

Konsertit

KasarmiLive

  • Ke 17.06.2020
    18
    Youtubessa
    Konsertti on ilmainen!
Linkki Youtubeen: https://www.youtube.com/watch?v=yrOWZ-PQ33I Linkki Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/573862886867869/

Liity mukaan ensimmäiseen Varusmiessoittokunnan livekonserttiin!

Varusmiessoittokunta lähettää suorana yleisölleen YouTuben välityksellä itse suunnittelemansa ja toteuttamansa korkeatasoisen ja ilmaisen livekonsertin keskiviikkona 17. kesäkuuta klo 18.00 Hattulasta Parolannummelta. Tuleva keikka on varusmiehille yksi 30-vuotisjuhlavuoden suurimmista kohokohdista. Konsertin ohjelma tuo esille Varusmiessoittokunnan monipuolista osaamista viihdemusiikista ja tapahtumatuotannosta kuviomarssiin.
Kuluneena keväänä Varusmiessoittokunnan konsertteihin suunniteltu sisältö on siirretty nettiin. KASARMIstudio-videot ovat saaneet kymmeniä tuhansia katselukertoja, ja KASARMIlive on tästä ideasta jalostettu versio. Streamatun konsertin arvioitu kesto on reilun tunnin, ja se on koko kansan ulottuvilla ilmaiseksi Youtubessa.

Konsertti kuvataan ja lähetetään livenä Panssariprikaatista. Ohjelmistossa on luvassa viihdyttävää ja räväkkää musiikkia, jota tarjoilevat Varusmiessoittokunnan Showband ja Viihdeorkesteri.
Lisäksi lähetyksen aikana nähdään kuviomarssia.

SIIRRETTY ELOKUULLE 2021 - Hamina Tattoo 2020

Hamina Tattoo 2.8.-8.8.

30-vuotias Varusmiessoittokunta osallistuu Hamina Tattoon tapahtumiin parempana kuin koskaan.
Varusmiessoittokunta näyttävästi mukana Hamina Tattoon avajaiskonserttissa ja myös Mini Tattoo -esityksessä Senaatintorilla 3.8.
Huippuunsa treenattu kuviomarssi esitetään Marssishowssa sekä varusmiesten että Varusmiessoittokunnan reservistä löytyvän taidon ja soitannan voimin.

Lisäksi Varusmiessoittokunnan eri kokoonpanot esiintyvät muissa Tattoon-viikon konserteissa, joista osa on upeita ilmaistapahtumia Hamina Bastionin läheisyydessä.

Tattoossa tavataan!
Katso lisätiedot www.hamina.fi/tattoo/ohjelma

30-vuotisjuhlakonserttikiertue

17,50-28 €

Suomen nuorin sotilassoittokunta on todistanut taipuvansa mihin vain. 70s-kiertueen diskohitit, Kasarin synasoolot ja Ysärin legendaariset klassikkolyriikat on nyt esitelty yleisölle, ja tänä vuonna Varusmiessoittokunta marssii kaupunkiin suosikkihittien tahdittamana.

30-vuotisjuhlakonserttikiertueella Varusmiessoittokunnan nuoret sotilasmuusikot tulkitsevat persoonallisella otteellaan ja ennen muuta asenteellaan juhlallista ohjelmistoa. On harvinaista, että Suomen kamaralla esitetään viihde- ja populäärimusiikkia näin massiivisella kokoonpanolla.
Konserttikiertue on myös nuorten muusikoiden varusmiespalveluksen huipennus: osa soittokunnasta kotiutuu heti kiertueen jälkeen, ja täällä he antavat kaikkensa viimeistä kertaa.

Seitsemänkymmentä nuorta soittajaa, joiden taustat vaihtelevat klasarista jazziin ja marssimusiikista metalliin luovat kokonaissoundin, jollaista ei löydy mistään muualta. Solisteina esiintyvät Varusmiessoittokunnan laulajat, joten karisma, energia ja taidokkuus on taattua.

Varusmiessoittokunta perustettiin Haminassa Kymen ilmatorjuntarykmentissä vuonna 1990. Vuosina 1996-2014 Varusmiessoittokunta toimi Lahdessa Hämeen rykmentissä, jonka lakkauttamisen jälkeen Varusmiessoittokunta siirtyi Parolan Panssariprikaatiin. Vuosien myötä Varusmiessoittokunnan toiminta on merkittävästi kasvanut ja monipuolistunut kattamaan yhä useampia tyylilajeja ja sotilasmusiikin muotoja.

Varusmiessoittokunta kutsuu kaikki liittymään mukaan juhlakansaan!

Joulupop-kiertue

17,50 € - 22,50 €

Jo perinteeksi muodostunut Varusmiessoittokunnan Joulupop -kiertue tuo marraskuussa svengiä ja groovia tuttuihin joululauluihin! Kiertueella Varusmiessoittokunnan aliupseerikurssilaisten muhkea bändikokoonpano pistää joulusukat pyörimään villimmin kuin koskaan. Solisteina ihastuttavat omat taitavat varusmiehemme.

Komppiryhmästä, puhallin- sekä jousisektiosta koostuvan bändin ohjelmisto sisältää joulumusiikkia eri puolilta maailmaa.

Vaikka talvi on tuolloin pitkällä, tästä konsertista kenenkään ei tarvitse lähteä kylmissään.

Konsertin kesto: 2 h 15 min, sis. väliajan 20 min.