7 Puolustusvoimien varusmiessoittokunta

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta on energinen ja särmikäs lähes sadan hengen joukko nuoria ja taitavia asevelvollisuuttaan suorittavia miehiä ja naisia. Varusmiessoittokunta sijaitsee Panssariprikaatissa Hattulan Parolannummella.

Soittokuntaan astuu vuosittain yksi saapumiserä tammikuussa ja soittotoimintakausi sijoittuu maalis-syyskuulle. Varusmiessoittokunnan konsertteihin sisältyy niin hartaita hetkiä, klassisia mestariteoksia, kuviomarssia, groovea meininkiä kuin svengaavaa jazziakin — siis monipuolista soittoa lavalla ja liikkeessä.

Päällikkökapellimestari

Musiikkikapteeni Ville Paakkunainen

Kapellimestari

Musiikkiyliluutnantti Juhani Valtasalmi

Konsertit

Rumpuryhmän perusteet -webinaarit

Vapaa pääsy
 • Ke 28.10.2020
  klo 18
  Verkossa
 • Ke 04.11.2020
  klo 18
  Verkossa
 • Ke 11.11.2020
  klo 18
  Verkossa
 • Ke 18.11.2020
  klo 18
  Verkossa
 • Ke 25.11.2020
  klo 18
  Verkossa
 • Ke 09.12.2020
  klo 18
  Verkossa
Puolustusvoimien varusmiessoittokunta järjestää sarjan online-webinaareja, joissa soittokunnan aliupseerikurssin rumpuryhmäläiset kouluttavat marssirumpuryhmän perusteita ja tekniikkaa. Webinaarit järjestetään live-lähetyksinä Youtubessa, ja ne on suunniteltu kaikentasoiset ja -ikäiset rumpalit mielessä pitäen. Webinaarit ovat täysin ilmaisia, ja ne pidetään keskiviikkoisin klo 18:00 aina joulukuun alkuun asti! Jokainen webinaari on oma kokonaisuutensa, eli voit yhtä hyvin osallistua joko yhteen tai useampaan. Webinaarit alkavat perusteista, ja sarjan edetessä siirtyvät asteittain kehittyneempiin tekniikoihin. Linkki webinaariin tulee Facebook-tapahtuman sivulle 30 minuuttia ennen esitystä. Tervetuloa mukaan!

Joulupop!-kiertue

17,50 € - 22,50 €
 • To 26.11.2020
  Porvoo, Taidetehdas PERUTTU!
 • Pe 27.11.2020
  Kouvola, Kuusaasali
 • Su 29.11.2020
  Hamina, Maneesi PERUTTU!
 • Ma 30.11.2020
  Lappeenranta, Lappeenranta-sali

Jo perinteeksi muodostunut Varusmiessoittokunnan Joulupop!-kiertue tuo marraskuussa svengiä ja groovia tuttuihin joululauluihin! Kiertueella Varusmiessoittokunnan aliupseerikurssilaisten muhkea bändikokoonpano pistää joulusukat pyörimään villimmin kuin koskaan. Solisteina ihastuttavat omat taitavat varusmiehemme.

Komppiryhmästä, puhallin- sekä jousisektiosta koostuvan bändin ohjelmisto sisältää joulumusiikkia eri puolilta maailmaa.

Vaikka talvi on tuolloin pitkällä, tästä konsertista kenenkään ei tarvitse lähteä kylmissään.

Konsertin kesto: n. 1 h 30 min.
Konsertissa noudatamme voimassaolevia covid-19-suosituksia. Noudata turvavälejä ja huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Suosittelemme kävijöitä käyttämään myös kasvomaskeja. Tule nauttimaan illasta täysin terveenä!

26.11.2020 Porvoon Joulupop!-konsertti on peruttu Aluehallintoviraston määräysten mukaisesti. Lisätietoja: https://www.avi.fi/web/avi/-/yli-20-hengen-yleisotilaisuudet-ja-yleiset-...

29.11.2020 Joulupop!-konsertti RUK:n Maneesissa on peruttu. Asiakkailla on mahdollisuus lunastaa lippurahat takaisin Lippupisteen verkkokaupassa olevan lomakkeen avulla 31.12.2020 mennessä. Linkki lomakkeeseen: https://web.lippu.fi/palautus/

Jouluksi kotiin -konsertit PERUTTU!

VAPAA PÄÄSY! Käsiohjelma 10 €
 • Ke 02.12.2020
  klo 19
  Hyvinkään kirkko PERUTTU!
 • Pe 04.12.2020
  klo 19
  Joutjärven kirkko, Lahti PERUTTU!
Jouluksi kotiin -konsertit ovat peruttu kiihtyvän koronatilanteen vuoksi. Tapahtumasta järjestetään verkkolähetys.

Varusmiessoittokunnan Jouluksi kotiin -konserteissa joulumieli on taattu!

Vaikka Varusmiessoittokunnan aliupseerioppilaat ovat soittaneet jo lähes vuoden, riittää heissä yhä puhtia! Yhdessä tarmokkaiden reserviläisten kanssa soittokunnan omat äänenjohtajalinjojen puhallin- ja lyömäsoittaja-aliupseerioppilaat tarjoilevat vielä ennen kotiutumistaan pari konsertillista reipasta, raikasta ja monipuolista joulumusiikkia.

Konserteissa ääneen pääsevät myös Varusmiessoittokunnan lahjakkaat solistit. Taitavia varusmies- ja reserviläissoittajia johtavat aliupseerikurssin kapellimestarilinjan oppilaat.

Konserteissa noudatamme voimassaolevia Covid-19-suosituksia. Noudata turvavälejä ja huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Suosittelemme kävijöitä käyttämään myös kasvomaskeja. Tule nauttimaan illasta täysin terveenä!

2.12.2020 Hyvinkään Jouluksi kotiin -konsertti on peruttu Aluehallintoviraston määräysten mukaisesti. Lisätietoja: https://www.avi.fi/web/avi/-/yli-20-hengen-yleisotilaisuudet-ja-yleiset-kokoukset-kielletaan-helsingin-ja-uudenmaan-sairaanhoitopiirin-alueella-23-11-13-12-2020-etela-suomi-

Jouluksi kotiin -verkkolähetys

 • Pe 04.12.2020
  18.00
  Verkossa
Varusmiessoittokunnan Jouluksi kotiin -verkkolähetyksessä joulumieli on taattu!

Vaikka Varusmiessoittokunnan aliupseerioppilaat ovat soittaneet jo lähes vuoden, riittää heissä yhä puhtia! Yhdessä tarmokkaiden reserviläisten kanssa soittokunnan omat äänenjohtajalinjojen puhallin- ja lyömäsoittaja-aliupseerioppilaat tarjoilevat vielä ennen kotiutumistaan reipasta, raikasta ja monipuolista joulumusiikkia.

Konserteissa ääneen pääsevät myös Varusmiessoittokunnan lahjakkaat solistit. Taitavia varusmies- ja reserviläissoittajia johtavat aliupseerikurssin kapellimestarilinjan oppilaat.

Tervetuloa virittäytymään kanssamme joulutunnelmaan verkossa!

Linkki lähetykseen tulee Facebook-tapahtumaan.

Isänmaalle-konsertit

Vapaa pääsy, käsiohjelma 10€
 • La 05.12.2020
  klo 17
  Kuusankoski, Kuusankosken kirkko
 • Su 06.12.2020
  klo 17
  Tampere, Aleksanterin kirkko
Illat pimenee, ilma kylmenee. Itsenäisyyspäivä on pian täällä. Varusmiessoittokunta juhlistaa itsenäistä isänmaatamme tunnelmallisilla kirkkokonserteilla Kuusankoskella ja Tampereella. Luvassa on suomalaisille tärkeää musiikkia soittokunnan aliupseerioppilaista ja reserviläisistä muodostetun puhallinorkesterin soittamana. Konsertin johtajina toimivat aliupseerikurssin kapellimestarilinjan oppilaat.

Konsertissa noudatamme voimassaolevia covid-19-suosituksia. Noudata turvavälejä ja huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Suosittelemme kävijöitä käyttämään myös kasvomaskeja. Tule nauttimaan illasta täysin terveenä!