18 kesäkuu

Saimaan sylissä -tanssiteos

takaisin
18:00

Myllysaaren uimalaitos

Vapaa pääsy!

Tule kokemaan paikkasidonnainen Saimaan sylissä -tanssiteos. Monitaiteinen teos yhdistelee tanssia, elävää musiikkkia ja uintia. Esiintymislavaksi muuttuvalla laiturialueella nähdään Rakuunasoittokunta, 22 tanssin harrastajaa sekä uimareita. Katsojat voivat seurata teosta uimalaitoksen nurmialueen rinteeltä tai vaikkapa veneestä käsin.

Saimaan sylissä on kesän avaus. Se on luonnon oma taulu, joka herää eloon antaen katsojalle vapauden nähdä ja kuulla tuttu paikka uudella tavalla. Se ei varsinaisesti tavoittele mitään, se vain on ja kutsuu aistimaan hetkeksi. Vaikuttava ja juhlallinenkin sinfoninen puhallinmusiikki luo äänimaiseman tanssijoille, jotka liikkuvat laitureilla, uimahyppytornissa ja allasvedessa tutkien miljöötä yksin ja yhdessä. Jokainen ainakin omassa sylissä, ehkä toisten sylissä, Saimaan sylissä ja toivottavasti myös auringon sylissä. Tilaisuudessa on säävaraus.

Esityksen jälkeen yleisö on tervetullut uimaan Rakuunasoittokunnan viihdyttäessä  vielä muutamalla kappaleella. Ota siis uima-asu mukaan!

Teos on osa Lappeenrannan kulttuurin unelmavuotta 2024 ja se toteutetaan yhteistyössä tanssitaiteilijoiden Sanna Salaman ja Veera Ahosen sekä Lappeenrannan Tanssiopiston kanssa.

Päällikkökapellimestari
musiikkimajuri Tero Haikala

Sijainti

Myllysaaren uimala, 53100, Lappeenranta.