MILjazz
08 kesäkuu

MILjazz 2024: Suomenlinna

takaisin

Ilmavoimien Big Band ja Sami Pitkämö, Kaartin Rytmikone sekä Jukka Eskola ja Teppo Mäkynen, Varusmiessoittokunnan showband

18:00

Vapaa pääsy!

Puolustusvoimien energinen MILjazz-kiertue saapuu tänä vuonna kesäkuun 8. päivä Helsinkiin Suomenlinnan paraatikentälle ja tuo jälleen kesän tullessaan! Hyvän mielen ulkoilmatapahtuma tarjoaa kuulijoilleen musiikkia laidasta laitaan, aina bluesista poppiin ja rockista souliin.

Ennen illan konserttia Suomenlinnassa vietetään päivällä Kaartin soittokunta -festivaalia, joka pitää sisällään ohjelmaa kello 11-17 Levyhallissa, Merisotakoulun saunalla ja Paraatikentällä.

Musiikin lisäksi Suomenlinnan MILjazz-tapahtumassa on mahdollisuus keskustella asepalveluksen ja naisten vapaaehtoiseen asepalveluksen suorittamisesta. Suomenlinnassa jazzkansaa palvelee Sotilaskoti, josta voi ostaa kuuluisia sotkun munkkeja tai vaikkapa virvoitusjuomia.

Konsertin aikataulu:

  • 18:00 Jukka Eskola & Teppo Mäkynen ja Kaartin Rytmikone: Drum’n’Brass Suite
  • 19:10 Ilmavoimien Big Band – Tribute to Ray Charles solistina Sami Pitkämö
  • 20:20 Varusmiessoittokunnan showband
  • 21:30 mennessä tapahtuma päättyy

Lisätietoa esiintyjistä:

Ensimmäisenä lavalle nousevat Kaartin Rytmikone ja Jukka Eskola & Teppo Mäkynen. Drum’n’Brass Suite on rumpali Teppo Mäkysen ja trumpetisti Jukka Eskolan säveltämä ja sovittama uusi näkökulma vanhaan Yhdysvaltain etelävaltioiden brass band- ja second line -traditioon. Eskola ja Mäkynen esiintyvät myös yhdessä Kaartin soittokunnan kahdeksanhenkisen kokoonpanon, Kaartin Rytmikoneen kanssa.

Ilmavoimien Big Band ja Sami Pitkämö esittävät MILjazz 2024 -kiertueella kattavan otoksen Ray Charlesin musiikkia. Ray Charles (Ray Charles Robinson, 1930 – 2004) kuului soul-musiikin merkittävimpiin esikuviin ja tyylilajin alkuvuosien kehittäjiin. Soul-musiikki kehittyi 1950 – 1960 -lukujen taitteessa gospel-musiikin ja rhythm ’n bluesin yhdistelmänä. Näiden tyylien vaikutteita on kuultavissa monissa Rayn tunnetuissa hiteissä, kuten ”Hit the Road, Jack” ja ”I’ve Got a Woman”. Sami Pitkämö tunnetaan monipuolisena rytmimusiikin tulkitsijana. Hän toimii myös tuottajana, sovittajana ja orkesterinjohtajana mm. MTV:n Tanssii Tähtien Kanssa- menestyssarjassa. Ray Charles on soinut Samin levysoittimessa jo lapsesta asti.

Illan huipentaa Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan showband, jonka energinen esiintyminen hurmaa yleisön vuodesta toiseen.

 

Koko tapahtumaan on vapaa pääsy – lämpimästi tervetuloa!

Sijainti

Paraatikenttä, 00190, Helsinki.

Muita konsertteja

MILjazz 2024: Jyväskylä Keski-Suomi Ilmavoimien soittokunta Puolustusvoimien varusmiessoittokunta Rakuunasoittokunta
15 kesäkuu

MILjazz 2024: Jyväskylä

Ilmavoimien Big Band ja Sami Pitkämö, Rakuunasoittokunta ja Ilta, Varusmiessoittokunnan Show Band

Vapaa pääsy!

18:00

MILjazz 2024: Rovaniemi Lappi Ilmavoimien soittokunta Puolustusvoimien varusmiessoittokunta Lapin sotilassoittokunta
18 kesäkuu

MILjazz 2024: Rovaniemi

Ilmavoimien Big Band ja Sami Pitkämö, Lapin sotilassoittokunnan Big Band, Varusmiessoittokunnan Show Band

Vapaa pääsy!

18:00