26 toukokuu

Korundi I

takaisin
19:00

Kulttuuritalo Korundi, Rovaniemi

Lapin sotilassoittokunnan Korundi -konserttisarja käynnistyy vuoden 2023 osalta huippukapellimestari Petri Sakarin vierailulla.

Islannin sinfoniaorkesterin, Gävlen sinfoniaorkesterin ja Turun filharmonisen orkesterin ylikapellimestarina työskennellyt Sakari on johtanut lukuisia sinfoniaorkestereita Euroopassa, Singaporessa, Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Brasiliassa. Yhdistyneessä kuningaskunnassa hän on johtanut muun muassa BBC:n Walesin kansallisorkesteria ja Bournemouthin sinfoniaorkesteria. Saksassa hän on toiminut Stuttgartin ja Saarbrückenin radion sinfoniaorkesterin sekä Itävallassa Wienin radion sinfoniaorkesterin kapellimestarina. Rovaniemelle hän saapuu johtamaan Lapin sotilassoittokuntaa sinfonisen puhallinorkesterimusiikin parissa.

Korundi I – Kohtalona Amerikka -konsertin ohjelmisto koostuu teoksista, joiden säveltäjien ura on jossain kohtaa vienyt merten taa Amerikkaan. James Barnes, jonka kolmas sinfonia kuullaan konsertissa, on syntyjään Yhdysvalloista. Hänen puhallinorkesterille säveltämäänsä musiikkia esitetään laajalti ympäri maailmaa. Jean Sibelius ei meille suomalaisille liiemmälti esittelyjä kaipaa. Hän nautti valtavaa suosiota Yhdysvaltain kiertueellaan vuonna 1914, jolloin loppuunmyydyt konserttitalot ja rakastetut sävellyksensä tuottivat hänelle Yalen yliopiston kunniatohtorin arvonimen. Sibeliukselta kuullaan konsertissa juhlava Preludio.

Venäläissyntyinen Igor Stravinsky asui ja työskenteli suuren osan elämästään Ranskassa ja Yhdysvalloissa. 1939 Yhdysvaltoihin muuttanut Stravinsky sai maan kansalaisuuden vuonna 1945. Hän eli elämänsä loppuun asti New Yorkissa. Korundi I – Kohtalona Amerikka -konsertissa Lapin sotilassoittokunta tulkitsee Petri Sakarin johdolla Stravinskyn teoksen Symphonies of Wind Instruments – Sinfonioita puhallinsoittimille. Konsertin toinen syntyperäinen amerikkalaissäveltäjä on yhdysvaltalaisen klassisen musiikin mestari Howard Hanson. Hanson piti esillä aktiivisesti omaa taustaansa ruotsalaisten emigranttien jälkeläisenä amerikkalaisessa musiikkielämässä. Pulitzer-palkitun Hansonin puhallinorkesterille säveltämä Chorale and Alleluia esittelee sinfonisen puhallinorkesterin muhkeaa ja koskettavaa sointia.

Ohjelma:

Jean Sibelius – Preludio

Igor Stravinsky – Symphonies of Wind Instruments

Howard Hanson – Chorale and Alleluia

-Väliaika-

James Barnes – 3. Sinfonia

Konsertin kesto n. 2 tuntia sisältäen väliajan.

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan Rovaniemen omaa Lapin sotilassoittokuntaa vierailevan huippukapellimestarin johdolla!

Liput 15 e + käsittelymaksut, ennakkoon Korundi ja Ticketmaster: https://www.ticketmaster.fi/…/lapin…/325935

Sijainti

Kulttuuritalo Korundi, 96100, Rovaniemi.

Muita konsertteja

Korundi I Lappi Lapin sotilassoittokunta
25 toukokuu

Korundi I

Lapin sotilassoittokunta

Kulttuuritalo Korundi, Rovaniemi

14:00–15:00

Vartioparaati + MIL-Espa Uusimaa Lapin sotilassoittokunta
07 kesäkuu

Vartioparaati + MIL-Espa

Lapin sotilassoittokunta

Senaatin tori, Helsinki

MILjazz Lappi Lapin sotilassoittokunta
18 kesäkuu

MILjazz

Lapin sotilassoittokunnan big band, Ilmavoimien big band, Varusmiessoittokunnan showband

Vapaa pääsy!