11 Tattoo Show 2015

Tattoo Show erövrar
Hartwall Arenan!

Tattoo Show 2015 är ett fantastiskt militärmusikaliskt fyrverkeri på Hartwall Arenan. Tattoo Show 2015 samlar alla finländska militärmusikkårer jämte Värnplikstmusikkåren för att uppträda tillsammans med strålande stjärnsolister. Oförglömliga figurmarscher, känslosamma ballader och fartfyllda rytmer för publiken på sällan skådat sätt till militärmusikens värld.

Showens stjärnor kommer bland andra att vara väl kända tävlanden från Idols såväl som sångerskan i världsklass Diandra, dessutom heavy metalsolisten Jarkko Ahola, musikalstjärnan Anton Häggblom och unika Anna Näkkäläjärvi-Länsman, inte att förglömma. Förutom de militära banden, kommer Takomo Percussion, en grupp bestående av fem begåvade slagverkare jämte dansgruppen Club Piruett Elite Team från Tallinn, att uppföra sina bidrag till showen.

Tattoo Show 2015 utgör i år en del av firandet av det Nya Posture 2015! Evenemangets beskyddare är kommendören för försvarsmakten, general Jarmo Lindberg.

Följ med och upplev Tattoo Show 2015!

Biljetter från 2,50 € (Lippupistes serviceavgift för biljettköp)

Uppträdare

Diandra

Diandra, en av de mest berömda kvinnliga konstnärerna, gläder finländarna med en stark röst, bubblande glädje och känslig lyrik. Diandra är en mångsidig artist vars repertoar består av dans, pop och ballader.

Diandra blev känd under 2012 genom sångtävlingen Idols och har sedan dess vunnit flera guldskivor. Inom Tattoo Show kommer Diandra dessutom utföra oförglömliga bitar tillsammans med de militära banden och med slagverksensemblen Takomo Percussion.

Jarkko Ahola

Mångsidiga och virtuosa tenoren och hårdrocksångaren Jarkko Ahola, kommer att sjunga med Flygvapnets Big Band. Jarkko har ett brett röstregister och klarar av alla genrer - allt från opera till heavy metal. Jarkko Ahola kommer att sjunga högt och med imponerande energi.

Takomo Percussion

Takomo Percussion är en innovativ och fördomsfritt slagverksgrupp bestående av fem trummisar. Med en bakgrund från klassisk utbildning, bildar musiker Timo Hakala, Oskari Auramo, Juuso Laakso, Mikko Renfors och Juho Fabrin en fartfylld grupp, vars show är fylld av liv och energi samt introducerar nya vid sidan av de traditionella slagverksinstrumenten.

Denna grupp kombinerar slagverk, elektronisk musik med visuell show och ger en upplevelse med massor av vändningar, hastighet och precision.

Anna Näkkäläjärvi-Länsman

Underbara Anna Näkkäläjärvi-Länsman är djupt rotad i den samiska kulturen. Anna är en klassiskt utbildad klarinettist, som sjunger gripande musik om hemlängtan och hjärtesorg. Anna kommer att framföra sin självkomponerade moderna samiska musik tillsammans med Lapplands militärmusikkår.

Anton Häggblom

Den karismatiske musikalartisten och skådespelaren Anton Häggblom, gör en fartfylld show tillsammans med Flottans musikkår. Den varmt ljudande och den stiliga artisten kommer att ge tittarna en minnesvärd show.

Club Piruett Elite Team

Den estniska dansgruppen firar sitt 25-årsjubileum, turnerar runt om i världen vid TATTOO- evenemang. Gruppen kommer att synas på scenen tillsammans med Flottans musikkår och Försvarsmaktens värnpliktsmusikkår.