6 Lapplands Militärmusikkår

Lapplands militärmusikkår

Lapplands militärmusikkår bestående av 30 musiker i Rovaniemi är den enda professionella musikkåren i Norra Finland. Den innehar en central roll som påverkare och utvecklare av musikkulturen i Lappland.

Chefskapellmästare

Musikmajor Jaakko Nurila

Kapellmästare

Musikkapten Tero Haikala

Konserter

Korundi I: Mindscape

 • fre 29.01.2021
  19:00
  Korundi kulturhus, Rovaniemi
Dirigeras av Marjo Riihimäki. Solist Tuomas Junttila, fagott.

En kväll med Kyösti

 • ons 24.02.2021
  Ylivieska
 • tors 25.02.2021
  Kajana
 • fre 26.02.2021
  Rovaniemi
  Regionalbyråns årsdag
Den strålande och mångsidige underhållaren Kyösti Mäkimattila och den skickliga Lapplands militärmusikkår förenar äntligen sina krafter. En sprakande kväll till tonerna av den ena hitlåten efter den andra utlovas. Kom med och njut av den avslappnade stämningen och detta musikaliska fyrverkeri tillsammans med oss.
Den mångsidige underhållaren Kyösti Mäkimattila debuterar som Lapplands militärmusikkårs solist och de ger flera konserter tillsammans. Mäkimattila har erövrat arenorna och finländarnas hjärtan med sina mångsidiga och karismatiska framträdanden och den här konserten kommer inte heller den att göra någon besviken. När två duktiga och högklassiga artister, Kyösti Mäkimattila och Lapplands militärmusikkår, förenar sina krafter kan det inte bli något annat än en alldeles förtjusande kväll. Kom med för att se och höra en av Finlands klarast strålande sångsolister bjuda på finska evergreens.

Kyrkfest

 • tis 30.03.2021
  Pudasjärvi
 • ons 31.03.2021
  Uleåborg, Karjasilta kyrka
Kyrkfesten är en kväll av musik, tal och bön. Kyrkfesten har arrangerats sedan 1991. Det som en gång började som militärlänets kyrkfest har nu blivit till en allmän kyrkfest där vi stillar oss inför ordet och musiken.
Lapplands militärmusikkårs chefskapellmästare Ville Paakkunainen dirigerar kyrkfestkonserterna i Pudasjärvi och Uleåborg.

Kammarmusikkonsert

 • tors 15.04.2021
  19.00
  Maria's Chapel, Levi
 • fre 16.04.2021
  18.00
  Northern Lights Chapel, Pyhä
Lapplands militärmusikkårs ensembler spelar i kyrkan.
Kammarmusik har alltid varit en del av musikkårens verksamhet. I synnerhet under förra året uppträdde olika mindre ensembler så ofta att bestående ensembler uppkom. Det har framförts önskemål om att denna verksamhet ska fortsätta och därmed ger musikkårens ensembler två konserter på två orter.

Operafest

 • ons 12.05.2021
  Nivala kyrka
 • tors 13.05.2021
  Kuhmo kyrka
Lapplands militärmusikkår skämmer bort vänner av klassisk musik med storslagna operatoner. Konsertens självskrivna solister är sopran Emilia Vesalainen-Pellas och tenor Mika Nisula med sina storslagna röster.
En efterlängtad gäst, Lapplands militärmusikkår, ger en konsert i Kuhmo kyrka och fyller kyrkan med operamusikens pärlor. Den omåttligt populära konserten Operafest gästar Kuhmo med sina strålande solister sopran Emilia Vesalainen-Pellas och tenor Mika Nisula. Vi bjuder på världsberömda operaarior och duetter. Den här konserten vill du inte missa.

Sommarmelodier

 • tors 10.06.2021
  Hangö Casino
Musiken spelar och sången ljuder i sommarkvällen. Det årliga allsångstillfället är ett av musikkårens mest efterlängtade evenemang.
När musikkåren spelar vågar man sjunga i gott sällskap. Lapplands militärmusikkårs traditionella allsångstillfälle lockar varje år ut deltagarna i sommarkvällen för att sjunga tillsammans och njuta av kaffe och munkar från soldathemmet. Sommarmelodier sjungs i år både i Rovaniemi och 756 kilometer längre söderut, i Hangö.