6 Lapplands Militärmusikkår

Lapplands militärmusikkår

Lapplands militärmusikkår bestående av 30 musiker i Rovaniemi är den enda professionella musikkåren i Norra Finland. Den innehar en central roll som påverkare och utvecklare av musikkulturen i Lappland.

Chefskapellmästare

Musikmajor Jaakko Nurila

Kapellmästare

Musikkapten Tero Haikala

Konserter

Tröstande toner

Fritt inträde, programblad finns att köpa för 10 euro
 • tors 06.02.2020
  19.00
  Kajaanin kirkko
 • fre 07.02.2020
  18.00
  Suomussalmen kirkko
En efterlängtad gäst, Lapplands militärmusikkår, ger en känslofylld konsert i Suomussalmi och Kajana kyrkorna. Tröstande toner bjuder på världens vackraste och mest kända klassiska toner, verk som människor redan i många generationer har tagit till sig igen och igen. En kavalkad av opera, balett och enskilda kompositioner som lugnar själen och sinnet utlovas. De vackra melodierna klingar inte skönare än så här.

De gamlas dans

5 euro
 • fre 14.02.2020
  17:00
  Lappi Areena
Lapplands militärmusikkår bjuder på en storslagen upplevelse för de dansande eleverna från Rovaniemis gymnasieskolor. Till slut får även åskådarna hänga med i dansens virvlar. När livemusiken ljuder kan musikkåren än en gång uppfylla de förväntningar som ställs på den och garanterat även överträffa dem. Stämningen blir inte bättre än så här!

Underhållningskonsert

10 euro
 • fre 28.02.2020
  19:00
  Madetojasalen
 • lör 29.02.2020
  15:00
  Korundi Kulturhus
Lapplands militärmusikkår firar även i år Regionalbyråernas årsdag genom att visa upp sin strålglans med en konsert. Vi bjuder på fartfyllda toner ur filmens och musikalernas värld. Ryktet att militärmusikkåren producerar högklassiga konserter är inte taget ur luften. Konserten kommer att visa att musikkåren kan leverera det ena strålande framförandet efter det andra. Som solister vid konserten fungerar militärmusikkårens egna musiker.