6 Lapplands Militärmusikkår

Lapplands militärmusikkår

Lapplands militärmusikkår bestående av 30 musiker i Rovaniemi är den enda professionella musikkåren i Norra Finland. Den innehar en central roll som påverkare och utvecklare av musikkulturen i Lappland.

Chefskapellmästare

Musikmajor Jaakko Nurila

Konserter

Vi ses på mässan för övergripande säkerhet

Fritt inträde
 • fre 25.08.2017
  12:00
  Kauppatori/ Ahtisaaren aukio
Vid torget i Uleåborg kan du bekanta dig med de myndigheter som ansvarar för den övergripande säkerheten. Både polisen och brandkåren visar upp sin utrustning på utställningen. Det här är ett evenemang för hela familjen. Till stämningen bidrar också militärmusikkåren.

Kajanalands jägarbataljons traditionsdag

Fritt inträde
 • tors 31.08.2017
  Kuhmotalo
Jägarbataljonen besöker Kuhmo. På programmet står en mäktig parad och materielutställning samt militärmusikkårens konsert i Kuhmotalo. Alla hälsas hjärtligt välkomna till konserten.

Greppa pinnen

Fritt inträde / programblad 10 €
 • tors 05.10.2017
  19:00
  Rovaniemi kyrka
Vi får ofta frågorna: Vad gör en kapellmästare? Varför har dom en pinne i handen? Studerandena i orkesterledning vid Sibelius-Akademin har redan ingående satt sig in i dessa frågor. Nu kan också du få nya aha-upplevelser, och svar på dessa frågor, vid den här konserten där kapellmästarstuderande leder Lapplands militärmusikkår. Inför konserten har man i synnerhet övat på musik som traditionellt sett hör till militärmusikkårernas repertoar.

Mässingsblåsare på väg

Fritt inträde / programblad 10 €
 • fre 13.10.2017
  Närpes
 • lör 14.10.2017
  Toholampi
 • sön 15.10.2017
  Kokkola
Mässingsinstrumenten lyser upp Mellersta Österbottens höstskymning. Hornseptetten är en urfinländsk ensemble med långa anor som var väldigt populär i början av förra århundradet. Och det är ju inte så konstigt för ensemblen är en praktisk och säker sammansättning för många olika typer av musik, allt från pop till psalmer.

Kyrkfest

Fritt inträde!
 • fre 10.11.2017
  18:00
  Domkyrkan, Uleåborg
  Lapplands militärmusikkår och kören Reserviläiskuoro
Försvarsmaktens regionala kyrkfest firas med musikaliska förtecken. För musiken står Lapplands militärmusikkår och den storslagna kören Reserviläiskuoro. I manskören sjunger yrkesmusiker och aktiva amatörkörsångare. De här artisterna tillsammans och den storartiga domkyrkan utlovar en gripande stund i ordets anda. Försvarsmaktens kyrkliga arbete

Soiva Siili och musikkåren

Biljetter 5€
 • tis 14.11.2017
  18:00
  Korundi, Rovaniemi
Den populära barnkonserten anländer till Korundi. Barnkonserten är en rolig och glad tillställning där alla får delta och sjunga med. På den här konserten får publiken också en musikdusch - Soiva Siili får förstärkning av musikkåren - hur ska detta sluta?

Korundi jazz -Suomi, Sisu ja Sarpila

festivalen 40€ / 70€ festivalpass
 • lör 18.11.2017
  19:00
  Korundi, Rovaniemi
Korundijazz är ett nytt jazzevenemang i Rovaniemi. Jazzhelgen som ordnas för andra gången bjuder på en mångsidig musikkavalkad. Lapplands militärmusikkår har nöjet att uppträda tillsammans med swingmusikens absoluta toppnamn, Antti Sarpila, på lördagskvällen.

Aftonkonsert

Biljetter 15€
 • tis 05.12.2017
  19:00
  Korundi, Rovaniemi
 • ons 06.12.2017
  19:00
  Uleåborg, Madetojasalen
Aftonkonserterna och övriga traditioner som hör ihop med självständighetsdagen är en viktig del i finländarnas självständighetsdagsfirande. Jean Sibelius Finlandia om något hör självständighetsdagen till. Också vid den här konserten kommer vi att avsluta med Finlandia. Festligheterna inleds med en mottagning för befordrade reservister och fortsätter med en konsert för allmänheten.

Kynttiläkonsertti

Vapaa pääsy / Ohjelma 15€
 • tis 12.12.2017
  19:00
  Sodankylän kirkko
 • ons 13.12.2017
  18:00
  Ivalon kirkko
 • tors 14.12.2017
  19:00
  Rovaniemen kirkko
Sotilassoittokunnan joulukonserttia tehdään aina sydämellä ja lämmöllä. Kirkot ovat täyttyneet ja runsas yleisö - siitä olemme saaneet parhaan joulumielen. Kynttiläkonserttien tunnelmasta riittää jaettavaksi joulumieltä muillekin. Solistivieraana huikea panhuilisti Stefan Stanciu!

Jul i Soldathemmet

Fritt inträde!
 • lör 16.12.2017
  Soldathemmet, Someroharju
Rovaniemi Soldathemsförening ordnar på garnisonen en julfest som är öppen för alla. Kaffepannan är varm och bakverken utsökta. På julbasaren kan du fynda utmärkta julklappar. Julig musik och allsång till tonerna av Lapplands militärmusikkår!