6 Lapplands Militärmusikkår

Lapplands militärmusikkår

Lapplands militärmusikkår bestående av 30 musiker i Rovaniemi är den enda professionella musikkåren i Norra Finland. Den innehar en central roll som påverkare och utvecklare av musikkulturen i Lappland.

Chefskapellmästare

Musikmajor Jaakko Nurila

Konserter

Marskis dagen

Biljetter 15€
Kapellmästare: Jyrki Koskinen
Solist: Emilia Vesalainen-Pellas, sopran
I år har det gått 150 år sedan Carl Gustav Emil Mannerheim föddes. Konserten Mannerheim 150 år lotsar åhörarna på en musikalisk resa genom Mannerheims liv och leverne. I många olika sammanhang förknippas Mannerheims livshistoria intensivt med det självständiga Finlands historia som nu firar 100-årsjubileum. Konsertens solist är den strålande sopranen Emiia Vesalainen-Pellas.

Kyrkfest

Fritt inträde!
 • fre 10.11.2017
  18:00
  Domkyrkan, Uleåborg
  Lapplands militärmusikkår och kören Reserviläiskuoro
Försvarsmaktens regionala kyrkfest firas med musikaliska förtecken. För musiken står Lapplands militärmusikkår och den storslagna kören Reserviläiskuoro. I manskören sjunger yrkesmusiker och aktiva amatörkörsångare. De här artisterna tillsammans och den storartiga domkyrkan utlovar en gripande stund i ordets anda. Försvarsmaktens kyrkliga arbete

Soiva Siili och musikkåren

Biljetter 5€
Den populära barnkonserten anländer till Korundi. Barnkonserten är en rolig och glad tillställning där alla får delta och sjunga med. På den här konserten får publiken också en musikdusch - Soiva Siili får förstärkning av musikkåren - hur ska detta sluta?

Korundi jazz -Suomi, Sisu ja Sarpila

festivalen 40€ / 70€ festivalpass
 • lör 18.11.2017
  19:00
  Korundi, Rovaniemi
Korundijazz är ett nytt jazzevenemang i Rovaniemi. Jazzhelgen som ordnas för andra gången bjuder på en mångsidig musikkavalkad. Lapplands militärmusikkår har nöjet att uppträda tillsammans med swingmusikens absoluta toppnamn, Antti Sarpila, på lördagskvällen.

Aftonkonsert

Biljetter 15€
 • mån 04.12.2017
  19:00
  Korundi, Rovaniemi
 • tis 05.12.2017
  19:00
  Madetojasalen, Uleåborg
Aftonkonserterna och övriga traditioner som hör ihop med självständighetsdagen är en viktig del i finländarnas självständighetsdagsfirande. Jean Sibelius Finlandia om något hör självständighetsdagen till. Också vid den här konserten kommer vi att avsluta med Finlandia. Festligheterna inleds med en mottagning för befordrade reservister och fortsätter med en konsert för allmänheten.

Kynttiläkonsertti

Vapaa pääsy / Ohjelma 10€
 • tis 12.12.2017
  19:00
  Sodankylän kirkko
 • ons 13.12.2017
  18:00
  Ivalon kirkko
 • tors 14.12.2017
  19:00
  Rovaniemen kirkko
Sotilassoittokunnan joulukonserttia tehdään aina sydämellä ja lämmöllä. Kirkot ovat täyttyneet ja runsas yleisö - siitä olemme saaneet parhaan joulumielen. Kynttiläkonserttien tunnelmasta riittää jaettavaksi joulumieltä muillekin. Solistivieraana huikea panhuilisti Stefan Stanciu!

Jul i Soldathemmet

Fritt inträde!
 • lör 16.12.2017
  Soldathemmet, Someroharju
Rovaniemi Soldathemsförening ordnar på garnisonen en julfest som är öppen för alla. Kaffepannan är varm och bakverken utsökta. På julbasaren kan du fynda utmärkta julklappar. Julig musik och allsång till tonerna av Lapplands militärmusikkår!