6 Lapplands Militärmusikkår

Lapplands militärmusikkår

Lapplands militärmusikkår bestående av 30 musiker i Rovaniemi är den enda professionella musikkåren i Norra Finland. Den innehar en central roll som påverkare och utvecklare av musikkulturen i Lappland.

Chefskapellmästare

Musikmajor Jaakko Nurila

Kapellmästare

Musikkapten Tero Haikala

Konserter

Hundra år med sisu och hjärta

Biljetter 20 euro
Solister: Mari Palo och Hannu Lehtonen
Kapellmästare: musikmajor Riku Huhtasalo
Mari Palo och Hannu Lehtonen är stjärnorna på konserten, där evergreens blandas med vår blåvita historia och folkets ödesår. Gästande dirigent för Lapplands militärmusikkår är Dragonmusikkårens chefskapellmästare Riku Huhtasalo.

Utställningsbilder

Biljetter 15 euro
 • tors 12.04.2018
  19:00
  Rovaniemi kyrka
Kapellmästare: musikkapten Tero Haikala
Resan till Frankrike och Ryssland kan börja. Tavlor på en utställning är kanske Musorgskijs mest kända komposition. Verket som ursprungligen skrevs för piano fick nytt liv när Ravel arrangerade stycket för orkester. Konserten för oss också till hedarna i Provence med saxofonens mjuka modulationer. Blåsmusikerna i Flottans musikkår ger konserten en maritim prägel, och de utvidgar orkestern till en komplett blåsorkester.

Försvarsmaktens regionala kyrkofest

 • fre 04.05.2018
  18:00
  Sotkamo kyrka
Kyrkofesten i Sotkamo kyrka är en kväll med musik, tal och bön. Kyrkofester har ordnats sedan 1991. Traditionen som började med militärlänets kyrkofester är nu allas gemensamma Kyrkofest där man stannar upp för att lyssna på ord och musik.

Lotta on totta

 • ons 16.05.2018
  19:00
  Rovaniemi kyrka
Kapellmästare, musikmajor Jaakko Nurila och musikkapten Tero Haikala
Lottorna gjorde en stor insats för fosterlandet under krigsåren. På Lottaperinneyhdistys konsert hedrar man händelser i närhistorien om vilka man tigit samt lottornas minne och värdefulla arv. Den traditionella konserten är en imponerande helhet av gammal och ny militärmusik.

Hyvä munkki

 • tors 17.05.2018
  19:00
  Karjasilta kyrka, Uleåborg
Det sägs ofta att det är en lottovinst att födas i Finland. Men alltid har man inte tur i livet. Konserten påminner oss om samarbetets styrka och behovet av att hjälpa unga som hotas av marginalisering.
De unga är framtidens vuxna – låt oss hjälpa dem att hitta en god och ansvarsfull väg. Oulun sotilaskotiyhdistys serverar garanterat goda munkar.

Programavgift.
Konserten ordnas av Oulun Rotaryklubi ry. Karjasillan seurakunta och Oulun Sotilaskotiyhdistys

FBK:s musikkårs 110-årsjubileumskosert

 • lör 26.05.2018
  15:00
  Lyseonpuiston lukio, Rovaniemi
Kapellmästarna är mus.dir Olli Kannisto och musikmajor Jaakko Nurila.
Lapplands militärmusikkår fyller nästa år 50 år, men i år är det FBK:s jubileumsår.
Musikkårernas samkonserter är en flera årtionden gammal tradition. På programmet finns festliga marscher och underhållande blåsorkestermusik.

Fanfestkonsert

Biljetter 20 euro
 • mån 04.06.2018
  19:00
  Madetojan sali, Uleåborg
Kapellmästare, musikkapten Tero Haikala.
Försvarsmaktens fanfest började firas 1919. Den blev officiell flaggningsdag 1934. När Mannerheim fyllde 75 år 1942 hedrade statsrådet honom med titeln Marskalken av Finland och föreskrev att hans födelsedag 4.6 skulle bli fanfestdag. På fanfestdagen befordras meriterade personer.