4 Gardets musikkår

Gardets musikkår

Gardets musikkår grundades i Hattula 1819 och är den äldsta fortfarande fungerande musikkåren i Finland. I dag är Försvarsmaktens representationsmusikkår en symfonisk blåsorkester bestående av 42 personer. Den ansvarar bland annat för musikprogram vid statsbesök och Självständighetsdagens festmottagning i presidentens slott. Gardets musikkår uppträder på olika håll i landet och representerar även Finland utomlands.

Chefskapellmästare

Musikmajor Pasi-Heikki Mikkola

Kapellmästare

Musikmajor Tomi Väisänen

Konserter

Tölö III

Fritt inträde!
  • ons 02.09.2020
    kl 19.00
    Tempelplatsens kyrka

Tomas Djupsjöbacka, dirigent
Stefan Stanciu, panflöjt

Aaron Copland: Fanfare for the common man
Joan Tower: Fanfare for the uncommon woman no 1
Stefan Stanciu: Konsert för panflöjt och blåsorkester
Juha Pisto: Utrotningshotade danser

Tölö IV

Fritt inträde!
  • ons 28.10.2020
    kl 19.00
    Tempelplatsens kyrka

AAVA-saksofonikvartett
József Hárs, dirigent

Uuno Klami 120 år

19-36 €

I konserten firas Uuno Klamis 120-årsjubileum och delas ut priset för årets militärmusiker! Solisten Matts Remell fungerar som stämledare för barytonhorn i Gardets musikkår. Konserten dirigeras av Gardets musikkårs chefskapellmästare Pasi-Heikki Mikkola och försvarsmaktens överkapellmästare Jyrki Koskinen.

Konserten (ca. 60 minuter) ordnas utan paus och säkerhetsavstånd tas i beaktande. Dörrarna till salen öppnas 20 minuter innan konserten börjar och det är möjligt att ta jackorna in till konsertsalen. Var annan sittplats kommer att bli tom. Munskydd delas ut till publiken innan konserten börjar.

Julkonsert

50 €

Gardets musikkårs traditionella julkonsert klingar i år Johanneskyrkan i Helsingfors. Sångsolisten är en av världens mest efterfrågade dramatiska sopraner Karita Mattila! Konsertens program består av känd julmusik av Sibelius, Adam, Händel och många flera.