3 Flygvapnets musikkår

Flygvapnets musikkår

Flygvapnets blårockade musikkår, Flygvapnets Big Band, underhåller med olika musikstilar såväl på sin hemort Jyväskylä som runt om i Finland. Dess huvudsakliga uppgift är att stå för den musik som Finlands flygvapen behöver i olika sammanhang. Flygvapnets Big Band är den enda musikkåren som koncentrerar sig på jazz, salsa och funkmusik och den arbetar regelbundet tillsammans med toppsolister.

Chefskapellmästare

Musikmajor Juha Ketola

Konserter

lmavoimien Big Band - Aalto 3: Soitellen sotaan

20/25€
 • fre 07.09.2018
  19:00
  Paviljonki, Ravintola Faneri, Lutakonaukio 12, 40100 Jyväskylä
  Solist: Jorma Kalevi Louhivuori, trumpet, och Hilkka Louhivuori, sång Kapellmästare: Ralf Nygvist Arrangör: Flygvapnets musikkår
En konsert, där gamla militär- och kampsånger har arrangerats för bigband.

Biljetter: 25/20 euro + Leveransavgift (från 1€ Lippu.fi )
Dinner & show - paket från 56 euro (inkl. moms)

Flygvapnets Big Band – Aalto 4: ”I Dallapés takt”

20/25€
 • fre 09.11.2018
  19:00
  Paviljonki, Ravintola Faneri, Lutakonaukio 12, 40100 Jyväskylä
  Solist: Juha Hostikka Kapellmästare: musikmajor Juha Ketola Arrangör: ILMAVSK
I år avslutas Flygvapnets Big Band Aalto-serie med en konsert med musik av Dallapé.
Underhållningsorkestern Dallapé grundades 1925 och har haft ett enormt inflytande på musikkulturen i Finland. Den finska inspelade schlagern fick sitt genombrott i slutet av 1920-talet, och 1930-talet var den första guldåldern för finsk schlager, vars inflytande på den finska popmusiken har fortsatt fram till i dag.
Under briståren var det uttryckligen Dallapés inhemska dragspelsjazz som dominerade den inspelade schlagermusiken. Största delen av finländarna köpte skivor för att lyssna och inte dansa till dem. I slutet av 1930-talet blev Dallapé allt mer influerad av jazz.

Försmak på detta gav redan Sulamith som inspelades 1931. Det var Dallapés första evergreen. Solist på skivan var Veli Lehto. Matti Jurvas komposition och texten som handlade om oaser och minareter innebar för finländarna längtan till fjärran länder och hägringar; persisk mystik och sagor ur Tusen och en natt, men också Hollywood och Rudolph Valentino. Den vemodiga melodin sjönk i finländarna som kniven i smöret, och i detta fall hade kniven dessutom behandlats med exotisk ökenhetta.

Sista anrop till flyget AALTO IV:
Guide på den musikaliska forskningsresan är Dallapés nuvarande ledare Juha Hostikka, som har en fantastisk röst. Hostikka har lett Dallapé sedan 2009. Han har också varit med i många teater- och operaproduktioner i både Finland och utomlands.

Boka plats i tid, eftersom antalet platser ombord på DC-3:an är begränsade.
Rutt: Egypten–Timbuktu–Sibirien–Ungerska pustan–Sahara–Djungeln–Tammerfors

Kapten på flyget är musikmajor Juha Ketola och styrman Juha Hostikka.

Biljetter: 25/20 euro + Leveransavgift (från 1€ Lippu.fi )
Dinner & show - paket från 56 euro (inkl. moms)