5 Flottans musikkår

Flottans musikkår

Flottans musikkår, som grundades 1919, är Marinens musikkår. Flottans musikkår finns vid den anrika Heikkiläkasernen i Åbo och har verkat i sina nuvarande utrymmen sedan år 2020. Musikkårens konserter ges i Åbo, men även runt om i Egentliga Finland, Satakunta och Österbotten. Utöver en mångsidig konsertverksamhet uppträder musikkåren även på Marinens ceremonier och festliga evenemang.

Chefskapellmästare

Musikkommendörkapten Petri Junna

Kapellmästare

Musikaptenlöjtnant Tero Haikala

Konserter

SAXTRONAUTS

20€ / 15€ / 10€

Flottans musikkår
Tero Haikala, kapellmästare
Perttu Nurkka, saxofon
Saxofonkvartetten Saxtronauts

Under den här konserten får vi höra vad allt en saxofon har att erbjuda! Energi och magiska stunder utlovas då solisterna låter dig hänryckas av virtuos musik. Konserten bjuder på Jukka Linkolas saxofonkonsert i tolkning av Flottans musikkårs saxofonist Perttu Nurkka samt Thomas Doss verk Spotlights i vars strålkastarljus saxofonkvartetten Saxtronauts glänser.

ELD OCH LÅGOR

Gratis inträde!
  • tors 08.10.2020
    kl. 18
    Martins kyrkan, Åbo (OBS! Ny konsertplats)

Flottans musikkår
Konstuniversitetets Sibelius-Akatemins studerande
Kathy Hao, flöjt

Studenter i blåsorkesterledning vid Sibelius-Akademin vid Konstuniversitetet får äran att dirigera Flottans musikkår som gästar Järnvägsgatans konsertsal på som genom renovering har återbördats till sin forna glans. En spännande och inbjudande kavalkad av vackra klassiska orkesterverk i spännande arrangemang för symfonisk blåsorkester utlovas. Konserten inleds med längtansfulla melodier och eldiga toner i form av Polovtsiska danserna av Borodin som följs av Saint-Saëns sensitiva och eleganta Introduction et rondo capriccioso som här framförs som ett flöjtsolo. Före pausen bjuder Musorgskijs välkända En natt på Blåkulla på gruvliga nattliga bilder. Efter en kort paus står mexikanaren Revueltas extatiska och passionerade tondikt Sensemayá, som inspirerats av afro-karibisk ritualmusik, i tur. Kvällen avslutas med Stravinskijs älskade Eldfågeln, som byggs upp av mästerlig melodik och intensiv puls.

Konserten arrangeras av Sibelius-akademin i samarbete med Flottans musikkår.

NAVY ROCKS

27,50€ / 22,50€

Pete Parkkonen
Mikael Saari
Jennie Storbacka

We will rock you! Nu har du möjlighet att höra rockmusikens klassiker live.
Scenen vibrerar av rockig energi då Pete Parkkonen, Mikael Saari och Jennie Storbacka släpper loss; legendariska hits av bl.a. Van Halen, Queen, Guns N' Roses och Bon Jovi utlovas.

NYA VINDAR, Åbo

Biljetter 20 / 15 / 10 €
  • ons 10.03.2021
    kl. 19
    Sigynsalen, Åbo

Flottans musikkår
Petri Junna, kapellmästare
Tero Haikala, kapellmästare
Tuulia Ylönen, klarinett

Som solist strålar Tuulia Ylönen som är stämledare för klarinett vid Finlands Nationaloperas orkester och konstnärlig chef för Crusell Music Festival. Hon tolkar en klarinettkonsert av den engelske kompositören Martin Ellerby.
Konserten inleds med verket Avaus av den internationellt kände skaparen av spelmusik och arrangören Jonne Valtonen. Ett nytt verk av Minna Leinonen uruppförs. Cathedrals av Kathryn Salfelder sveper med åhörarna genom de stora katedralernas salar och den gamla kyrkomusikens stämningar, kryddade med originella och exotiska toner.