5 Flottans musikkår

Flottans musikkår

Flottans musikkår är Marinens musikkår, som ansvarar för Marinens musikprogram. Musikkåren verkar i utrymmen vid Åbo konservatorium där den också ger konserter i sin hemsal, Sigynsalen. Förutom i Åbo uppträder musikkåren också runt om i Västra Finland.

Chefskapellmästare

Musikkommendörkapten Petri Junna

Kapellmästare

Musikkaptenlöjtnant Jarkko Aaltonen

Konserter

Havets sång

20 € / 10 €, förköp hos Lippupiste och vid entrén en timme före konserten.
 • fre 28.09.2018
  Kl. 19
  Sigynsalen Slottsgatan 60, 20100 Åbo

Flottans musikkår Jarkko Aaltonen, kapellmästare
Maria Männikkö, piano
Pauli Kari, piano

Vid konserten får vi höra uruppförandet av Flottans musikkårs beställningsarbete Havets sång. Verket bygger på traditionella skärgårdsberättelser som musikern och kompositören Stefan Stanciu har skapat musik till.
Konsertens andra höjdpunkt är en konsert för två pianon och orkester av Francis Puolenc. Verket är en intressant blandning av stark perkussionism och expressiv skönhet. Bakom flyglarna sitter Maria Männikkö ja Pauli Kari från PianoDuo ConFuego.
Under konserten får vi även höra Overture für Harmoniemusik av Mendelssohn, Serenade in Eb for winds av Strauss och Asphalt coctail av Mackey.
Konserten räcker ungefär två timmar inklusive paus.

I SAMMA BÅT Marinen i Finland 100 år

20 € / 10 €, förköp hos Lippupiste och vid entrén en timme före konserten.
 • ons 21.11.2018
  kl. 19
  Sparresalen, Karlskrona
 • lör 24.11.2018
  Kl. 17
  Åbo konserthus
Flottans musikkår (FIN) Marinens musikkår (SWE)
Flottans musikkår från Finland och Marinens musikkår från Sverige ger för första gången en gemensam konsert. För att hedra finska försvarsmaktens 100-årsjubileum får vi uppleva något historiskt, nämligen att Flottans musikkår och Marinens musikkår förenar sina krafter. Vid konserterna som ges på musikkårernas hemorter uppträder musikkårerna först en i gången för att sedan avsluta med ett festligt gemensamt framträdande.