8 Dragonmusikkåren

Dragonmusikkåren

Dragonmusikkåren skapar upplevelser

Dragonmusikkåren är Arméns musikkår som verkar vid Markstridsskolan i Villmanstrand och består av 34 musiker. Musikmajor Riku Huhtasalo fungerar som musikkårens chefskapellmästare och som kapellmästarens ställföreträdare fungerar kapten Marko Saikko.

Musikkårens primära verksamhetsområde är Östra Finland; landskapen Södra Karelen, Kymmenedalen, Södra Savolax och Norra Karelen samt de av Försvarsmaktens och Gränsbevakningsväsendets enheter som verkar i dessa områden. Musikkåren uppträder också vid evenemang som arrangeras av veteran-, reservist- och försvarsorganisationerna.

Musikkåren ger aktivt konserter inom sitt verksamhetsområde och samarbetar även flitigt med andra musikaliska aktörer och församlingar. Varje år genomför musikkåren till exempel olika projekt tillsammans med Villmanstrands stadsorkester.

Dragonmusikkåren som grundades 1921 "rider" stadigt ännu idag och värnar om kavalleristernas ärorika traditioner som sträcker sig ända tillbaka till 1600-talet. För år 2020 utlovar Dragonmusikkåren ett mångsidigt utbud av konserter och musikupplevelser för alla smaker. Musikkåren hjälper åhörarna att förflytta sig från stora känslor till fosterländska stämningar.

Jag önskar er alla hjärtligt välkomna att njuta av Dragonmusikkårens konserter och de oförglömliga musikaliska stunder som de ger.

Chefskapellmästare

Musikmajor Riku Huhtasalo

Chefskapellmästare

Musikmajor Riku Huhtasalo

Kapellmästare

Kapten vs. Marko Saikko

Konserter

INSTÄLLD! SAIMAA I

Biljetter från 20 € (inkl. serviceavg.) Förköp hos: Asiakaspalvelukeskus Winkki (Villmanstrands stadshus)
Tanja Carita Ikonen kapellmästare, Tormod Flaten, eufonium
INSTÄLLD Konserten bjuder på musikaliska berättelser från Norden. Vi får lyssna till nordisk blåsorkestermusik, allt från traditionella marscher till modern konstmusik, från flera hundra år gammal till modern. Åhörarna får sväva från en högtidlig nationaldagsparad till sjukbädden, från fridfulla och lekfulla stunder till fasansfull smärta. Vid konserten firas kung Carl Gustavs segerrika fälttåg, vi seglar i den spjuveraktiga Peer Gynts följe över land och hav och får tillsammans uppleva den vånda som konstnärer i hundratals år har plågats av under sitt skapande. Vi förvånas även över virtuositeten i 2000-talets nordiska blåsmusik.

Solist vid konserten är den norska eufoniumkonstnären Tormod Flaten. Han framför Jukka Linkolas Eufoniumkonsert. Konserten dirigeras av den i Norge bosatta finska kapellmästaren Tanja Carita Ikonen.

INSTÄLLD! VAPPU VASTAAN ”ALBATROSSIN MATKASSA”

Biljetter från 25 € (inkl. serviceavg.) Förköp hos: Asiakaspalvelukeskus Winkki (Villmanstrands stadshus)
musikmajor Riku Huhtasalo kapellmästare, Mari Palo och Hannu Lehtonen sång
INSTÄLLD Junnu Vainio är känd som en av de mest framstående finländska textskrivarna. Det har i år gått 81 år sedan han föddes. Hans stora och storslagna produktion omfattar över 2400 kända texter. Hannu Lehtonen och Mari Palo tolkar de mest kända av dessa från olika skeden av ordkonstnärens karriär, bl.a. Minne tuuli kuljettaa”, ”Albatrossi”, ”Kolmatta linjaa takaisin”, ”Yksinäinen saarnipuu”, ”Mun sydämeni tänne jää” och många andra hits. Jarkko Kiiski har gjort de strålande arrangemangen för orkester.

INSTÄLLD! EN ROS TILL MOR

Biljetter från 20 € (inkl. serviceavg.)
musikmajor Riku Huhtasalo och musikkapten Aino Koskela kapellmästare, Kyösti Mäkimattila sång
INSTÄLLD Vid konserten som redan har blivit en tradition överräcker Dragonmusikkåren tillsammans med sina solister en musikalisk ros till mor i form av kända melodier och sånger. Kyösti Mäkimattilas storslagna tolkningar lämnar ingen oberörd.

MILEspa KONSERT

Fritt inträde!
 • fre 29.05.2020
  kl. 14
  Esplanadestraden, Helsingfors
musikmajor Riku Huhtasalo och musikkapten Aino Koskela kapellmästare
INSTÄLLD På programmet står underhållande blåsmusik som lämpar sig för en somrig eftermiddag, samt finländska och utländska militärmarscher.

VAKTPARAD

Fritt inträde!
 • fre 29.05.2020
  kl. 12.30
  Helsingfors, Senatstorget
musikmajor Riku Huhtasalo och musikkapten Aino Koskela kapellmästare
INSTÄLLD Finlands äldsta evenemang för allmänheten, där vaktparaden startar från Senatstorget i Helsingfors och marscherar via Salutorget till Högvakten och tillbaka längs Esplanaden till Kaserntorget.

SCHOOL`S OUT

 • lör 30.05.2020
  kl. 18
  Villmanstrand, satamatori
musikkapten Aino Koskela kapellmästare, Ilta sång
INSTÄLLD Få en fartfylld start på sommaren i hamnen i Villmanstrand och kom för att lyssna på Dragonmusikkåren och solisten Ilta med den strålande rösten. Ilta har blivit känd bl.a. efter att ha turnerat med Cheek. Hon har också gjort egna låtar som vi utöver kända coverlåtar får höra under konserten. Ilta har ingått skivavtal med Warner Music Finland och släppt coverversioner av Adeles låtar ”All I Ask” och ”River Lea”. Ilta är även känd från tävlingen Tähdet, tähdet 2019. Under konserten får vi höra Dragonmusikkårens beväringsband HALLAKKO spela.