8 Dragonmusikkåren

Dragonmusikkåren

Dragonmusikkåren skapar upplevelser

Dragonmusikkåren är Arméns musikkår som verkar vid Markstridsskolan i Villmanstrand och består av 34 musiker. Musikmajor Riku Huhtasalo fungerar som musikkårens chefskapellmästare och som kapellmästaren fungerar musikkapten Aino Koskela.

Musikkårens primära verksamhetsområde är Östra Finland; landskapen Södra Karelen, Kymmenedalen, Södra Savolax och Norra Karelen samt de av Försvarsmaktens och Gränsbevakningsväsendets enheter som verkar i dessa områden. Musikkåren uppträder också vid evenemang som arrangeras av veteran-, reservist- och försvarsorganisationerna.

Musikkåren ger aktivt konserter inom sitt verksamhetsområde och samarbetar även flitigt med andra musikaliska aktörer och församlingar. Varje år genomför musikkåren till exempel olika projekt tillsammans med Villmanstrands stadsorkester.

Dragonmusikkåren som grundades 1921 "rider" stadigt ännu idag och värnar om kavalleristernas ärorika traditioner som sträcker sig ända tillbaka till 1600-talet. För år 2020 utlovar Dragonmusikkåren ett mångsidigt utbud av konserter och musikupplevelser för alla smaker. Musikkåren hjälper åhörarna att förflytta sig från stora känslor till fosterländska stämningar.

Jag önskar er alla hjärtligt välkomna att njuta av Dragonmusikkårens konserter och de oförglömliga musikaliska stunder som de ger.

Chefskapellmästare

Musikmajor Riku Huhtasalo

Chefskapellmästare

Musikmajor Riku Huhtasalo

Kapellmästare

Kapten vs. Marko Saikko

Konserter

SAIMAA II

Dirigeras av musikmajor Riku Huhtasalo och musikkapten Aino Koskela
 • fre 20.11.2020
  kl. 19
  Lappeenrantasalen Villimiehenkatu 1, 53100 Vilmanstrand
  Biljetter från 20 € (inkl. serviceavg.) Förköp i november.
Saimaa II är den andra konserten i Dragonmusikkårens konsertserie Saimaa. Serien lanserades i våras då det var meningen att den första konserten skulle hållas. Tyvärr måste den konserten ställas in på grund av coronaepidemin. Saimaa-serien kommer nu och i framtiden att i huvudsak bestå av klassisk blåsmusik. Konserten öppnas i storslagen stil med verket Wiener Philharmoniker Fanfare av Richard Strauss. Vi får höra brassinstrumentens lekfulla, virtuosa festlighet. Musikkårens egen solist Sami Kaalinpää glänser genom den år 2019 avlidne danske jazzmusikern Ib Glindermanns trumpetkonsert som kombinerar melodier från olika musikstilar. De för åhörarna från snabba rytmiska mönster till vackra melodiska aftonlugn. Saxofonist Esa Lehtinen bjuder på en mer avslappnad stil när han låter sin tenorsaxofon sjunga med i den klassiska hitlåten Over the rainbow. Hans skickliga improvisationsnummer förgyller Esas karriär som militärmusiker vid hans sista traditionsdagskonserter.

FOSTERLÄNDSK AFTON

Biljetter från 20 € (inkl. serviceavg. och programblad) i november.
 • fre 04.12.2020
  kl. 19
  Lappee Maria kyrka, Kirkkokatu 11, 53100 Vilmanstrand
  Dirigeras av musikmajor Riku Huhtasalo och Nadja Härkönen Solist baryton Gabriel Suovanen
Fosterländsk afton som redan har blivit en tradition försätter åhörarna i fosterländsk stämning. Vi får höra bland andra Veteraanin iltahuuto, Finlandia och många fler fosterländska verk. Baryton Gabriel Suovanen höjer stämningen ytterligare med sina konstfulla framföranden.

DE VACKRASTE JULSÅNGERNA

Fritt inträde!
 • sön 13.12.2020
  kl. 18
  Lappee Maria kyrka, Kirkkokatu 11, 53100 Vilmanstrand
  Arrangör Lappee församling
Dragonmusikkåren deltar i Lappee församlings traditionsenliga allsångskväll De vackraste julsångerna. Dragonmusikkåren och församlingens kantor spelar älskade och välkända julmelodier för alla att sjunga med till.